O discutie intre prieteni

Dragii mei, cum bine zice Cooly (Attila), prietenia noastra are ceva vechime 🙂 …asa ca interviul, pe care sper ca-l veti citi cu maaare interes va va aduce mai aproape de mine, asa cum sint eu de obicei, deschisa, vesela…ba chiar mai mereu cu gura pana la urechi 😀

Daca vreti, asadar, sa mai aflati una, alta despre mine, si sa ne amuzam impreuna despre ce mai debitez eu, va doresc citire placuta!!!

Culinario.ro: Din ce perspectiva abordezi mancarea si ce inseamna ea pentru tine?

Laura Sava: Sint o maaare gurmanda, asa ca mancarea, pentru mine, a fost si va ramane mereu fascinanta. As putea spune, lasand gluma la o parte, ca o abordez cu o nesfarsita curiozitate si exaltare. Ea e cea care, zi de zi, ne aduce (mai) aproape unii de altii, ne rasfata si ne incanta simturile. Pentru mine inseamna libertate, libertatea de a face ceea ce-mi place!

Culinario.ro: Ce te-a determinat sa scrii un blog despre mancare?

Laura Sava: Pasiunea pe care o nutresc fata de ea, clar! (fata de dulciuri, mai corect spus :D ). Initial, blogul meu a fost un vartej haotic de retete si ganduri, impletite cu multa naivitate, hi, hi, naivitatea celui care descopera o lume noua (in februarie 2007, cand am postat prima reteta pe blog, numai eu bantuiam blogosfera culinara, atat de dolofana acum). Dorinta mea a fost, de fapt, sa impartasesc lumii o particica din ceea ce ma face pe mine fericita.

Culinario.ro: Cat timp investesti in administrarea blogului?

Laura Sava: Nu m-am cronometrat niciodata :) , dar in linii mari e vorba despre o “cantitate” deloc neglijabila de timp, deoarece acest intreg proces al imortalizarii etapelor de preparare a retetei, pozele pas cu pas, prelucrarea lor (nu una foarte avansata, fiindca nu ma pricep, doar micsorare si alte chestii de baza), cat si redactarea retetei necesita timp. Uneori lucrez si cate doua zile la o reteta, fiindca ba nu am soare destul, ba descopar in ultimul moment ca imi lipseste un ingredient-minune, ba ma striga Bogdi sa vedem impreuna incredibilul desen animat: Avatar – Ultimul stapan al aerului, hi, hi… deci, nu e usor…
Tind sa spun ca doar cei foarte pasionati de asta, o pot face, fara intrerupere, fara oboseala sau plictis, zi de zi…

Culinario.ro: Cine sunt cititorii tai si care este relatia ta cu ei?

Laura Sava: Cititorii mei sint, fara indoiala, niste oameni minunati, calauziti de aceeasi inflacarata pasiune (lucram mult cu cuptorul, noi astia pasionati de bucatarie, you know?). Sint oameni care mi-au inteles perfect mesaju, adica acela de a “gusta” din bucuriile marunte ale vietii. Sint cei care, probabil, au descoperit cu uimire cat de mult bine face o masa pregatita pentru cei dragi, uneori stangace chiar, dar pregatita de ei insisi.
Ii simt pe toti foarte aproape de inima mea si le multumesc pentru mesajele induiosatoare si sincere cu care imi fac mereu ziua mai frumoasa!

Culinario.ro: Cum te sprijina familia in aventura ta culinara?

Laura Sava: Ha, ha, aici lucrurile nu sint cum par a fi, deoarece ma sprijina mai mult consumand :)
Glumesc, laudele pe care le primesc de la ei sint tot ce-mi trebuie pentru a continua ;)

Culinario.ro: Ce satisfactii iti aduce blogul si cum il vezi in viitor?

Laura Sava: Blogul mi-a adus prietenii pe care nu am avut norocul sa ii am in viata reala, asa ca sint foarte entuziasmata, si sper ca pe viitor, pe langa prietenii pe care i-am castigat deja, sa pot dobandi si alte pretioase marturii de prietenie.

Culinario.ro: Te-ai gandit la vreun moment dat sa renunti la blog?

Laura Sava: Da, si cred ca la un moment dat, toti detinatorii de bloguri s-au confruntat cu asta. Cauzele sint multiple, nu am cum si nici nu vreau sa intru-n amanunte. In cazul meu, in cele din urma, dupa o mica pauza si-o analiza profunda, lucrurile s-au asezat la locul lor si ma bucur enorm acum ca nu am renuntat.

Culinario.ro: Care sunt proiectele interesante la care ai participat datorita blogului si pasiunii tale pentru gatit?

Laura Sava: De proiecte in adevaratul sens al cuvantului nu am avut parte, dar de rasfatul celor din presa scrisa si on-line da! Retetele mele au aparut in diverse publicatii si pe langa asta am primit si multe reactii pozitive din partea multor site-uri de gen, ceea ce nu a putut decat sa ma bucure nespus.

Culinario.ro: Ce lucruri surprinzatoare ai invatat despre mancare si oameni in perioada de cand ai blogul?

Laura Sava: Doar unul singur, dar poate si cel mai important, si anume: mancarea uneste cu adevarat oamenii! Asta descopar zilnic, cand vad cati vizitatori ma urmaresc din toate colturile pamantului.

Culinario.ro: Ai o reteta favorita? Spune-ne despre ea.

Laura Sava: Pai, am mai multe :) dar am sa ma limitez la una speciala si foarte pe gustul meu. E vorba despre un tort ce are in compozitie cafea si ciocolata, adica cele doua “elemente” esentiale in supravietuirea mea, hihiii… Se numeste Tort de trufe, si l-am facut de ziua mea si a sotului meu. Sper sa il incercati si sa va placa la fel de mult pe cat ne-a placut noua.

Culinario.ro: De unde te inspiri pentru retete noi?

Laura Sava: Inspiratia mi-o gasesc (inca :P ) scotocind prin teancul nepieritor de retete pe care le-am cules de-a lungul timpului din diverse reviste si publicatii, dar nu refuz niciodata noi sugestii si idei, mai ales din partea prietenilor mei de pe blog. De asemenea, de mare folos se arata a fi si blogroll-ul meu, de unde descopar mereu, cu stupoare, lucruri noi si minunate.

Culinario.ro: Daca ai avea ocazia sa iei un interviu cuiva despre mancare, cine ar fi aceasta persoana?

Laura Sava: Sotului meu, definitely!!! :D …pentru ca uneori e foooarte mofturos, astfel ca in cazul asta as afla si eu, intr-un sfarsit, ce-i place cel mai mult. Ei bine, il tachinez acum un pic :) caci el e, de fapt, “barometrul gustului” in casa noastra si ii multumesc ca ma intelege si uneori ma mai ajuta cu cate-o poza (daca vedeti pe blog vreo poza mai faina, sa stiti ca a facut-o el :D )

O discutie…intre prieteni

Draga Attila, iti multumesc din suflet ca mi-ai facut onoarea de a „deschide” seria interviurilor culinare de pe blogul tau. Mi-ai facut o mare bucurie 🙂