Nutella alba

19 comentarii

Ingrediente:

– 200 g ciocolata alba
– 100 g alune de padure, prajite
– 100 g zahar tos
– 100 ml lapte
– 50 ml ulei (nu de masline)

Se pune ciocolata la topit,la bain-marie.
Se macina alunele cu zaharul pana se obtine o pasta.
Pasta de alune se adauga peste ciocolata topita si se amesteca bine.
Se adauga si laptele caldut, amestecand mereu si uleiul, putin cate putin.
Se mai lasa putin pe foc pana se omogenizeaza bine amestecul.

Asa mi-a iesit, cu mici “sclipiri” maronii 😛


…din cauza ca n-am mai apucat sa prajesc alunele la cuptor si deci le-a ramas si coaja…aminitire! 😀


O parte din nuttela asta buna, buna, delicioasa 😛 …si cel mai important: naturala, am servit-o cu gauffre cu nuca de cocos:

Reteta preluata de la Bolognese di Cluj

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

19 comentarii

Nini 14 martie 2011 - 18:23

buna :* E primul comentariu pe care ti-l las si am emotii.eu sunt mai incepatoare in bucatarie :-” , dar as vrea sa te intreb daca s-ar preta ca o crema la un tort…:D sunt mare fana cioco alba insa nu m-am gandit ca ar merge bine cu alune :D.Mesc anticipat, Nini

Raspunde
Laura 15 mai 2009 - 18:15

Vai de mine, Jacob, cum as putea sa simt altceva decat bucurie si multumire pentru ca ne-ai luminat(si pe Ari dar si pe mine :P)in legatura cu delicoasa “nutella”?! 🙂
Eu as fi extrem de incantata daca ai interveni cu sfaturile tale profesioniste, ori de cate ori apare vreo nedumerire la orizont :))
Mersi fain si multe salutari!!!
Cu drag,
Laura

Raspunde
Jacktels Kochbuch 15 mai 2009 - 10:57

Hallo Laura,

Intreabarea asta o räspund eu la Ari . Sper cä nu te superi. Uleiul este aicia pentru Emulgation.Prin amestecare se incarcä fiecare Mol Unitate de Ulei cu 12 H2O Unitäti si primeste Volumen. Volumen acesta cuprinde si restul Componentelor si face acolo o Symbiose de Molecule de Gräsime. Asta se manifestä positiv la Gust pentru cä Receptorii nostri papili sint exact asa reglati pentru lantul acesta de Molecule. Fazit:Cremos si gustos.

salutäri

Raspunde
Laura 12 mai 2009 - 12:23

Ari, nu ti-as putea spune cu exactitate care e rolul lui, intr-o asemenea cantitate :)) …si eu am fost cam circumspecta la inceput, dar in final compozitia a iesit perfecta si deloc gretoasa.
…poate ca s-ar putea inlocui cu unt, nu stiu, n-am incercat inca…
Pe la topicu’ lui Bolo mai tre’ sa sapam 😀

Raspunde
Laura 12 mai 2009 - 12:13

Laurici, si eu am avut o muza 😛 …dar ma bucur ca ti-a inspirat incredere si cel mai important -pofta!!! :)))
E gustoasa si de-abia astept s-o prepar si in varianta cu cioco neagra (de lapte)
Pupici!!!

Raspunde
Ari 10 mai 2009 - 21:28

Care este rolul uleiul ca ai pus 50 ml? stiu ca se pune putin pt luciu, dar ajunge o lingurita pt asta. Alt motiv?

Raspunde
laura laurentiu 10 mai 2009 - 03:02

Foarte, foarte, foarte faina! Mmmm… cred ca are un gust minunat! Nici nu ma gandisem sa fac o crema de genul asta in casa, tu ai demonstrat ca se poate, felicitari!

Raspunde
Laura 8 mai 2009 - 10:51

Cristinelu’, chiar acum decolez de la tine de pe blog 😛 …unde am avut aceeasi traire!!! 😀
…caci am lesinat de pofta cand am vazut minuatia aia de prajitura cu lapte condensat…
Sintem chit au ba?! :)))
Pupici multi…si sa mai vii!!! 🙂

Raspunde
cristina 8 mai 2009 - 02:37

Laura,ce imi faci tu mie….pofta 😀 de viata si de ciocolata =))
cred ca as papa tot bolul ala la cat de mult imi place nuttela si la cum arata ce ai facut tu acol..fuai:D
super,super!felicitari:*

Raspunde
Laura 7 mai 2009 - 09:52

Mazilique, mi-ai dat o idee minunata!!! Mersi fain, am s-o “testez” curand! 🙂
…si poate si cu ceva extra-chocolate 😛

Raspunde
Laura 7 mai 2009 - 09:39

Bine-ai revenit, draga Mariana!!! 🙂
Te-am vizitat deja si mi-am umplut inima cu inaltatorul tau psalm! Multumesc frumos!

Raspunde
Laura 7 mai 2009 - 09:38

Adriana, ma bucur mult ca te incanta “nutella” noastra 🙂 …si noi am fost tare incantati de ea…atat de incantati incat am terminat-o in aceeasi zi :)))

Raspunde
Laura 7 mai 2009 - 09:28

Wow, Vicky, tu chiar ma rasfeti!!! 🙂
Te pup tare, tare si iti multumesc ca te gandesti mereu la mine!
Am sa vin, sper, chiar azi, sa le “culeg” pe toate 🙂

Raspunde
Laura 7 mai 2009 - 09:27

Mersi mult de aprecieri, Jacktel!!! 🙂
O aveam de ceva timp in cap 😛 …dar n-am ajuns pana acum s-o pun in practica…
Foarte gustoasa si intr-adevar i-ar sta bine numita: nougat! 😉
Ma gandeam zilele astea sa o refac si sa “umblu” un pic la ingrediente, adica ca adaug mai multa ciocolata, hi, hi…dupa care lesin :)))
Mii de multumiri, ma bucur mult ca-ti place!!!

Raspunde
Mazilique 7 mai 2009 - 00:48

cred ca ar iesi interesant si cu migdale 🙂

Raspunde
Mariana 6 mai 2009 - 10:35

Laura, am revenit cu blogul promis. http://psalmdedor.blogspot.com/ şi cu ceva surprize! Te aştept cu dor!

Raspunde
adriana 6 mai 2009 - 08:19

ce idee buna…

Raspunde
Vicky 6 mai 2009 - 08:04

Laura draga mea te astept cu un premiu pe blogul meu, pupici, interesanta reteta, felicitari.

Raspunde
Jacktels Kochbuch 5 mai 2009 - 20:13

Hallo Laura,

foarte fainä Rezetä ai pus.Poti sä zici chiar si Nougat Alb asa este de schmeckeroasä.Compliment mare !!!

Salutäri Jacktel

Raspunde

Lasă un răspuns la laura laurentiu Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.