Negrese cu ciocolata Toblerone

18 comentarii

Negrese cu ciocolata Toblerone: pur si simplu irezistibile!!! 🙂

Sunt niste negrese foarte aromate, imbatate cu rom si stafide, si acoperite generos cu ciocolata!!

Cu ciocolata Toblerone ne-am intalnit acum foooarte multi ani, cand am pus pentru prima oara piciorul intr-o tara straina…si inca unde, chiar in Maroc 🙂
Iubesc Marocul, asa ca va imaginati cat de mult ador aceste mici triunghiuri pline cu miere, migdale si nugat!!!

 

Ingrediente pentru cca. 20-25 de bucati:

Stafide cu rom:
  • 50 g stafide
  • 2-3 linguri rom
Pentru aluatul de negresa:
  • 200 g ciocolata Toblerone
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g nuci macinate
  • 75 g faina
Pentru glazura:
  • 300 g ciocolata de lapte/amaruie

 

 

Mod de preparare:

Primul pas: puneti stafidele la inmuiat in rom, timp de 1, 2 ore (sau toata noaptea, cum am facut eu).
…aici prinse in poza, langa aromata Toblerone:

 

Preincalziti cuptorul la semnul4/180 grade C (foc potrivit). Ungeti si tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 20×20 cm.

Pentru blatul de negresa, topiti untul intr-un vas, adaugati ciocolata rupta bucati si lasati-o sa se topeasca. Dati vasul deoparte (eu m-am folosit de cuptorul cu microunde):

Bateti ouale cu zaharul si scortisoara pana cand amestecul devine cremos:

Adaugati amestecul de ciocolata si omogenizati compozitia:

In continuare, adaugati nucile macinate, faina cernuta si stafidele;  Turnati compozitia si neteziti suprafata:

Dati la cuptor, la foc potrivit, timp de 20-25 de minute:

Scoateti din tava si, cand s-a racit complet, indepartati hartia:

Taiati prajitura in 20-25 de patrate:

Topiti ciocolata si inmuiati fiecare negresa in ea…sau turnati (cat puteti de uniform) deasupra fiecarui patrat, asa cum fac eu mereu :))

Mutati negresele pe un platou:

Ornati-le, cat glazura e inca calda, cu perle comestibile si spirale de ciocolata:

Eu n-am mai ajuns sa le fac si carlionti de ciocolata 🙂
…dar in final mi-a placut si mai mult look-ul lor final…simplu si stralucitor!!!

Nu am cuvinte pentru a le lauda indeajuns, asa ca va invit sa le incercati!!

 

Poza veche 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

18 comentarii

Priscila 8 ianuarie 2015 - 21:27

Foarte bune!! Si ușor de făcut. Te duc cu gândul la sărbătorile de iarna datorita scorțișoarei si a consistentei care seamana cu turta dulce.

Raspunde
Raluca Bărbulescu 11 ianuarie 2013 - 17:05

Am observat ca nu este mentionat nimic despre praful de copt 😀 este nevoie?

Raspunde
Anonymous 7 martie 2010 - 17:10

Am si eu o intrebare, din poza inteleg ca in compozitie intra doar Tobleroenele iar restul ciocolatei se foloseste la glazura?

Raspunde
adnas54 1 februarie 2010 - 23:17

Arata minunat, iar ciocolata Toblerone cred ca-i da un gust special.

Raspunde
M.Cristina 1 februarie 2010 - 14:57

Arata excelent, desi nu mananc prajituri de casa!

Raspunde
Dinny 1 februarie 2010 - 11:21

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Raspunde
Daniela 30 ianuarie 2010 - 19:39

Uau, ce negrese ciocolatoase… yamiii… salvez reteta, ca nu se stie… Pupici si week-end placut !

Raspunde
Antzu' 29 ianuarie 2010 - 22:54

ce grozav arata..mmmmm…

Raspunde
Ala Oancea 29 ianuarie 2010 - 21:54

Minunate negresele tale ! Si cu cioco buna de tot 😉

Raspunde
Tunde 29 ianuarie 2010 - 20:59

ceau … as vrea sa te rog ceva … daca poti sa contribui si tu la salvarea unei vieti … scuze ca este inafara subiectului … este vorba de un baietel de numai 5 ani Catalin …diagnosticat cu tumoare maligna pe creier … care are nevoie de bani pt acoperirea costurilor tratamentului care ii va salva viata … fara acest tratament va muri …o poveste cutremuratoare reala a unor parinti care si-au mai pierdut un copil acum cativa ani in acelas mod … contribuie si tu cu un simplu post pe blogul tau despre cazul lui Catalin … eventual cine doreste poate sa ataseze benarul cu cazului lui Cata pe blogul lui ar fi un mare ajutor …
pt detalii: http://sperantaptcata.blogspot.com sau http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel …
Tunde
P.S. bestiala reteta …

Raspunde
tequila_cu_varza 29 ianuarie 2010 - 13:52

Intr-adevar, cred ca sunt absolut delicioase, esti foarte ingenioasa, mersi pentru reteta 🙂

Raspunde
VertAnge 29 ianuarie 2010 - 12:14

Arata grozav…iar blatul de negresa in combinatie cu Toblerone…yum yum.

Raspunde
ellis 29 ianuarie 2010 - 11:58

Ma minunez de fiecare data, nu numai ca tot ce pregatesti sunt absolut convinsa ca e delicios, au si o prezentare minunata si o descriere de ne faci pofta instant. si eu ador toblerone…

Raspunde
Laura 29 ianuarie 2010 - 11:46

Arata absolut dementiale, de fapt nici nu cred ca exista cuvinte pentru asemenea minunatii. De unde scoti asemenea retete divine? Mi-o salvez si o trec pe to do list cat mai curand. Felicitari!

Raspunde
Amalia 29 ianuarie 2010 - 10:12

Tot ce iese din manutele tale harnice e divin! Si tie iti place Marocul si mie, enorm! Inca nu am ajuns acolo, de aceea te invidiez:), sper sa pot sa imi indeplinesc acest vis… In schimb am fost de nenumarate ori in Israel (in vacantele copilariei si adolescentei mele) si ciocolata Toblerone era una din preferatele mele cat stateam acolo (ma indopam pur si simpu cu ea, fiindca aici aveam doar cioco cu rom:))) Asa ca iti inchipui ca voi face negresa ta cat de curand. Te pup dulce!

Raspunde
Nanita 28 ianuarie 2010 - 23:45

Прекрасни са!Поздрави!

Raspunde
Mariana 28 ianuarie 2010 - 22:52

Absolut minunate,cum arata si ce bune trebuie sa fie!
Esti groyava Laura!

Raspunde
ariana 28 ianuarie 2010 - 22:06

Arata foarte bine,cred ca am s-o incerc si eu.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Nanita Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.