Negrese cu ciocolata Toblerone: pur si simplu irezistibile!!! 🙂
Sunt niste negrese foarte aromate, imbatate cu rom si stafide, si acoperite generos cu ciocolata!!
Cu ciocolata Toblerone ne-am intalnit acum foooarte multi ani, cand am pus pentru prima oara piciorul intr-o tara straina…si inca unde, chiar in Maroc 🙂
Iubesc Marocul, asa ca va imaginati cat de mult ador aceste mici triunghiuri pline cu miere, migdale si nugat!!!
Ingrediente pentru cca. 20-25 de bucati:
Stafide cu rom:
- 50 g stafide
- 2-3 linguri rom
Pentru aluatul de negresa:
- 200 g ciocolata Toblerone
- 50 g unt
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g nuci macinate
- 75 g faina
Pentru glazura:
- 300 g ciocolata de lapte/amaruie
Mod de preparare:
Primul pas: puneti stafidele la inmuiat in rom, timp de 1, 2 ore (sau toata noaptea, cum am facut eu).
…aici prinse in poza, langa aromata Toblerone:
Preincalziti cuptorul la semnul4/180 grade C (foc potrivit). Ungeti si tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 20×20 cm.
Pentru blatul de negresa, topiti untul intr-un vas, adaugati ciocolata rupta bucati si lasati-o sa se topeasca. Dati vasul deoparte (eu m-am folosit de cuptorul cu microunde):
Bateti ouale cu zaharul si scortisoara pana cand amestecul devine cremos:
Adaugati amestecul de ciocolata si omogenizati compozitia:
In continuare, adaugati nucile macinate, faina cernuta si stafidele; Turnati compozitia si neteziti suprafata:
Dati la cuptor, la foc potrivit, timp de 20-25 de minute:
Scoateti din tava si, cand s-a racit complet, indepartati hartia:
Taiati prajitura in 20-25 de patrate:
Topiti ciocolata si inmuiati fiecare negresa in ea…sau turnati (cat puteti de uniform) deasupra fiecarui patrat, asa cum fac eu mereu :))
Mutati negresele pe un platou:
Ornati-le, cat glazura e inca calda, cu perle comestibile si spirale de ciocolata:
Eu n-am mai ajuns sa le fac si carlionti de ciocolata 🙂
…dar in final mi-a placut si mai mult look-ul lor final…simplu si stralucitor!!!
Nu am cuvinte pentru a le lauda indeajuns, asa ca va invit sa le incercati!!
Poza veche 🙂
18 comentarii
Foarte bune!! Si ușor de făcut. Te duc cu gândul la sărbătorile de iarna datorita scorțișoarei si a consistentei care seamana cu turta dulce.
Am observat ca nu este mentionat nimic despre praful de copt 😀 este nevoie?
Am si eu o intrebare, din poza inteleg ca in compozitie intra doar Tobleroenele iar restul ciocolatei se foloseste la glazura?
Arata minunat, iar ciocolata Toblerone cred ca-i da un gust special.
Arata excelent, desi nu mananc prajituri de casa!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Uau, ce negrese ciocolatoase… yamiii… salvez reteta, ca nu se stie… Pupici si week-end placut !
ce grozav arata..mmmmm…
Minunate negresele tale ! Si cu cioco buna de tot 😉
ceau … as vrea sa te rog ceva … daca poti sa contribui si tu la salvarea unei vieti … scuze ca este inafara subiectului … este vorba de un baietel de numai 5 ani Catalin …diagnosticat cu tumoare maligna pe creier … care are nevoie de bani pt acoperirea costurilor tratamentului care ii va salva viata … fara acest tratament va muri …o poveste cutremuratoare reala a unor parinti care si-au mai pierdut un copil acum cativa ani in acelas mod … contribuie si tu cu un simplu post pe blogul tau despre cazul lui Catalin … eventual cine doreste poate sa ataseze benarul cu cazului lui Cata pe blogul lui ar fi un mare ajutor …
pt detalii: http://sperantaptcata.blogspot.com sau http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel …
Tunde
P.S. bestiala reteta …
Intr-adevar, cred ca sunt absolut delicioase, esti foarte ingenioasa, mersi pentru reteta 🙂
Arata grozav…iar blatul de negresa in combinatie cu Toblerone…yum yum.
Ma minunez de fiecare data, nu numai ca tot ce pregatesti sunt absolut convinsa ca e delicios, au si o prezentare minunata si o descriere de ne faci pofta instant. si eu ador toblerone…
Arata absolut dementiale, de fapt nici nu cred ca exista cuvinte pentru asemenea minunatii. De unde scoti asemenea retete divine? Mi-o salvez si o trec pe to do list cat mai curand. Felicitari!
Tot ce iese din manutele tale harnice e divin! Si tie iti place Marocul si mie, enorm! Inca nu am ajuns acolo, de aceea te invidiez:), sper sa pot sa imi indeplinesc acest vis… In schimb am fost de nenumarate ori in Israel (in vacantele copilariei si adolescentei mele) si ciocolata Toblerone era una din preferatele mele cat stateam acolo (ma indopam pur si simpu cu ea, fiindca aici aveam doar cioco cu rom:))) Asa ca iti inchipui ca voi face negresa ta cat de curand. Te pup dulce!
Прекрасни са!Поздрави!
Absolut minunate,cum arata si ce bune trebuie sa fie!
Esti groyava Laura!
Arata foarte bine,cred ca am s-o incerc si eu.