Napolitane cu inghetata

Inghetata de vanilie, de cacao sau zmeura (ori capsuni) am deja cateva retete pe blog dar napolitane cu inghetata inca nu 😀

Aceasta este reteta de baza. Pentru alte sortimente de inghetata adaugati ingredientul respectiv: fructe, bucatele de ciocolata, alune sau nuci zdrobite…

 

Ingrediente:
  • 4 oua mari
  • 120 g zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)

 

Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul, putin cate putin, si vanilia.
Bateti smantana pentru frisca, dar nu foarte tare. Amestecati usor albusurile spuma, frisca batuta si galbenusurile.

Impartiti crema in doua; lasati o parte cu vanilie si o parte cu cacao, adaugand la portia cu cacao 4 linguri de cacao (daca nu o mananca si copiii, puteti adauga o lingurita, doua de nes).

Puneti o foaie de napolitana intr-o forma care sa o cuprinda. Daca e prea mare, taiati-o pe jumatate. Se „unge” apoi cu crema de inghetata. Se pune deasupra cea de-a doua foaie de napolitana si apasati usor, sa se niveleze crema. Lasati la congelator pentru minim 3 ore, desi ideal ar fi sa o lasati peste noapte, si abia dupa aceea feliati napolitana. Cu un cutit zimtat!

O alta idee ar fi sa taiati patrate potrivite din foaia de napolitana si apoi s-o „ungeti” cu inghetata deja intarita.

Inghetata de vanilie aici:

 

Si cea de cacao:

 

Foooarte bune!!!

 

Pozele vechi 🙂

Aici, sub forma de cupe:

Iar aici e in varianta cu mere, facuta dupa ce m-a ispitit Nasha (Lili) cu ea 😀