Ingrediente:
- un muschiulet de porc de vreo 400-500 g
- spanac congelat 200-250 g
- 1 pachet de foitaj 300-400 g
- sare, piper si nucsoara dupa gust
- 1 ou mare (albusul separat de galbenus)
- susan
Mod de preparare:
Se decongeleaza foitajul si spanacul. Cuptorul se incinge la 200 grade C (foc mare).
Se prajeste muschiuletul (pe toate partile) si se condimenteaza puternic cu sare si piper:
Se intinde foaia de aluat cu sucitorul astfel incat sa fie indeajuns de intinsa pentru a impaturi muschiuletul. Se aseaza spanacul pe aluat. Se sareaza, pipereza si se pune nucsoara. Se pune carnea (racorita in prealabil) in mijloc, pe lungimea aluatului:
Se acopera cu restul de aluat, ca pe un plic, si se unge pe margini cu albus batut:
Se pune (cu impletitura in jos) intr-o tava unsa cu putina apa rece sau tapetata cu hartie de copt; se unge suprafata cu galbenus si se presara susan deasupra:
Se lasa la cuptor cca. 45 minute. Daca se rumeneste prea tare, acoperiti muschiul cu folie de Al. sau hartie de copt:
Se feliaza dupa ce sta cca. 10 minute, cu un cutit bine ascutit:
Se asorteaza bine cu piure, cartofi in folie, sau cu orice altceva va place 🙂
Poza veche 🙂
Reteta preluata de la Pitt 4
3 comentarii
Wauuu ,totul arata bestial.
A fost prima oara cand am incercat asa ceva si am avut mari emotii :)) …dar in final, s-au dovedit neintemeiate, caci totul a decurs extrem de usor 😛 …iar rezultatul a fost unul spectaculos!!!
Multumesc frumos de compliment! 🙂
Foarte elegenat si foarte gustos. Compliment