Muffins de Craciun
Ingrediente:
- 3 oua mari
- 1 pachetel zahar vanilat (10 g)
- 75 g zahar tos
- 1 lingura coaja de lamaie
- 75 g faina
- 25 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
Pentru inceput, tava care-mi place la nebunie 🙂
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se amesteca galbenusurile cu faina, amidonul si praful de copt; se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si zaharul tos. Se adauga, treptat, in amestecul de galbenusuri si se amesteca usor, cu o spatula. Se unge tava cu unt si se toarna aluatul in forme.
Se coc prajiturelele cca. 15 minute. Se lasa la racit, dupa care se orneaza cu martipan si bombonele M&M 🙂
Aici, tabloul complet de sarbatoare, cu Steluta de Craciun langa si fascinantele lumanari din portocale, pe care le-am facut impreuna cu Cipi…si care arata minunat pe masa de Craciun:
P.S. Daca vreti, le puteti umple, nu mult, cu aceasta delicioasa crema de vanilie, pe care am folosit-o si la Tortul-pestisor al lui Bogdi 🙂