Muffins cu ton si zucchini

4 comentarii
Am cateva aperitive cu ton pe blog, dar muffins cu ton si zucchini chiar n-aveam! 😀
Sunt satioase si tare gustoase, iar daca le asezati langa alte gustarele, pe un platou mai deosebit, va veti impresiona cu siguranta prietenii!!!

Ingrediente pentru 12 bucati:

  • 185 g ton in ulei (din conserva)
  • 300 g zucchini
  • 1/2 ardei gras galben sau rosu (cca. 40-50 g)
  • 130 g cascaval
  • 250 g faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita rosmarin uscat (optional)
  • 2 oua mici
  • 60-80 ml ulei de masline
  • 125 g iaurt gras, cremos

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade (foc potrivit). Se aseaza hartiutele speciale in formele de muffins si se ung pe interior cu ulei (cu pensula de silicon). Daca nu aveti hartiute, ungeti formele cu unt.
Se desface conserva de ton si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se bat ouale si se adauga uleiul (daca aveti ton in suc propriu, puneti 80-100 ml ulei, dar daca aveti ton in ulei, puneti doar 60 ml ulei). Se toarna iaurtul si se amesteca totul foarte bine. Se adauga tonul scurs (de ulei sau apa) si bine maruntit cu furculita.
Se taie capetele zucchinilor, li se rade coaja si  se spala; se dau apoi pe razatoarea mare si se sareaza usor. Se rade cascavalul; ardeiul galben se taie in bucatele mici. Se amesteca toate foarte bine si se inglobeaza in amestecul cu ton.
Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si rosmarinul si se adauga in compozitia rezultata. Se amesteca pana la omogenizare.
Se umplu formele si se dau la cuptor cca. 25 de minute. Se scot apoi tavile din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5 minute; muffins-urile se scot din forme si se orneaza cu ramurele de rosmarin proaspat.
Eu nu am avut rosmarin proaspat asa ca nu am ornat cu nimic 😀
Aici sunt langa rotitele de foitaj, pe care, de asemenea, sper sa le incercati:
Pozele vechi 🙂


“Sectiune” 😛
Reteta de la Raluq
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Tatiana Mangu 7 ianuarie 2021 - 21:24

Buna Laura! Am tot făcut din Rețetele tale și nu am scris niciodată niciun comentariu. Vreau sa îți mulțumesc pentru ca împărtășești cu noi rețetele. Ne plac foarte mult. In rețeta de briose cu ton, as putea înlocui cașcavalul cu unul vegetal, iar iaurtul cu unul de soya? Avem intoleranta la lactoza, și vreau sa le fac copiilor pt la școala.
Mulțumesc și felicitări pentru ce faci.

Raspunde
Laura Sava 10 ianuarie 2021 - 22:27

Tatiana, ma bucur mult ca ma urmaresti…si ca mi-ai scris, pana la urma! 😀
Ar trebui sa le poti prepara in felul dorit de tine fara nicio problema!
Nu iti pot da un verdict sigur, pentru ca nu le-am incercat asa…dar poate ca ar fi bine sa pui 3 lingurite de praf de copt in loc de 2 si jumatate, ca sa fii sigura ca cresc frumos.
Tin pumnii si iti trimit cele mai bune ganduri!!! <3

Raspunde
Camelia Minisan 25 martie 2012 - 21:53

tocmai le-am facut!! imi plac tare mult – sunt un fel de “sandwich to go” [gustare cu de toate]

as adauga masline negre maruntite si in strop mic de coaja de lamaie

Raspunde
Adela 7 octombrie 2009 - 17:16

Salut,
urmaresc blogul tau de mult si ma ispitesc mai ales retetele de muffins si cele rapide.
Vreau sa te intreb cu ce pot inlocui dovlecii? oare meg cartofi in locul lor?
Mersi!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.