Muffins cu portocale

22 comentarii
Aceste muffins cu portocale sunt delicate…si geniale!!! 😀
…iar ciocolata de deasupra e ca cireasa de pe tort :))
N-o sa munciti nici mult si nici din greu la ele, ba din contra, si sunt minunate atat pe timp de iarna, cat si vara! Iar daca nu va place ciocolata (ceea ce eu refuz sa cred ca e posibil 😀 ), puteti sa le ornati cu cateva “moturi” de lemon curd (stiti ca puteti face si orange curd, urmand aceeasi reteta, nu?!)
Ingrediente pentru 12 bucati:- 125 g unt
– 1 portocala
– 3 oua
– 150 g zahar
– 180 g faina
– 2 lingurite praf de copt
– 100 ml lapte
– ciocolata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C. (foc potrivit).

Untul se topeste, apoi se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna. Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul.

Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecand usor. Se incorporeaza untul topit, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, cat si laptele si sucul proaspat de portocala (in doua transe). La final, se adauga coaja rasa de portocala si se amesteca totul bine.

Aluatul rezultat se toarna in forma de muffins tapetata cu hartiute speciale de briose si se da la copt pentru cca. 20 minute.

Dupa ce s-au racit se orneaza cu ciocolata topita. Delicioase!!!!!

De-abia astept sa le refac! 😛

 

Reteta preluata de la Bianca

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

22 comentarii

irina 18 decembrie 2016 - 17:02

Buna ziua. Cam cate briose ies din ingredientele acestea?

Raspunde
mariana rezus 3 martie 2015 - 18:03

multumesc Laura…….au iesit super super bune si aromate.deasupra am pus ciocolata alba cu esenta de migdale…….delicios….iar in mijloc cate o felie grosolana de banana.super.multumesc pt reteta.

Raspunde
mariana rezus 3 martie 2015 - 16:11

buan ziua Laura.azi aveam chef sa fac muffins cu portocale asa ca tocmai le am bagat in cuptor.sant curioasa cum sant.multumesc arata fantastic ;))inca 10 min si sant gata

Raspunde
Aniela Marinescu 6 mai 2014 - 08:12

Foarte bune!!!! Copiilor le-a placut f mult:)

Raspunde
Alexandra 20 februarie 2012 - 17:31

Draga Laura, am incercat reteta ta de muffins cu portocale si vroiam sa iti multumesc personal!! Pe langa faptul ca mi-au iesit foarte bine, sint extraordinar de bune !!!!! Iti multumesc mult !

Raspunde
Anonymous 8 noiembrie 2011 - 23:19

Cu inima pe mana spun sincer ca mi se pare cel mai tare blog cu cea mai buna mancare si cele mai savuroase prajituri, cand ma uit pe aceste pagini am numai apa in gura, esti cea mai tare Laura, sa ne traiesti, pot spune ca te iubesc pentru ce prajituri ai pus aici, sunt innebunita de dulciuri.
sa ai o zi frumoasa .

Raspunde
anatati 21 decembrie 2010 - 19:06

Oh, Laura, da’ reţeta asta nu e la fel de clară pentru începători 😀
Se foloseşte de la portocală şi sucul şi coaja rasă? Portocala se amestecă cu untul şi cu făina şi apoi la final cu ouăle bătute?

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 23:12

Carmen, draga mea, mesajul tau ma bucura tare, tare!!! …imi pare doar rau ca nu am apucat sa-ti multumesc la timp…
Sper sa ma ierti…daca nu luam toate retetele, pe rand, la verificat, nu dadeam nici acum de mesajul tau incantator…
Te astept, cu drag, sa revii!!!!!!!!
Multi pupici!!!

Raspunde
Carmen 20 noiembrie 2008 - 21:49

Buna Laura,

Am descoperit blog-ul tau anul trecut de Craciun, cautand modele si idei de decorat pentru casuta mea de turta dulce ( prima mea casuta de turta dulce care de altfel a iesit super!! ) Mi-a placut atat de mult incat l-am salvat la favorite 🙂
L-am redescoperit zilele trecute cand am cautat o reteta pentru muffins.
Am incercat Muffins Panetone care au avut super succes 🙂 Acum sunt in cuptor cele cu portocale, si voiam sa iti spun ca am incurcat putin reteta, adica le-am amestecat tot invers decat spuneai tu .. oricum pana la urma mi-a iesit si arata foarte bine in cuptor, vad ca au inceput sa creasca :-):-)

As vrea sa am mai mult timp sa incerc toate retetele pe care le-ai postat 🙁

Merci, sa stii ca esti o adevarata sursa de insipratie!

O sa te anunt cum mi-au iesit 🙂

Carmen

Raspunde
Laura 4 august 2008 - 15:44

Dragele mele Magda si Elena, va pup cu drag!!!
Am luat fiecare post la rand…sa vad unde-am ramas in urma cu raspunsurile la mesaje :))

Magda, sinteti niste draguti!
Mi-e tare drag de voi! 🙂

Elena, ma bucur ca nu te-ai resemnat 😀 …trebuie sa-ti iasa ca lumea data viitoare!
Va pup!

Raspunde
Elena 20 mai 2008 - 12:01

Cred ca iti imaginezi ca intru mereu sa vad ce ai mai postat… sper ca sunteti bine cu totii!
No, acum purced sa caut ceva idei de tort si creme pe aici:P
O sa repet reteta si o sa pun mai putin suc de portocale, am verificat cu scobitoarea, of, am gresit eu undeva, sigur:(

Raspunde
magda23 19 mai 2008 - 13:54

nici nu-ti poti imagina cat inseamna blogul tau pentru mine(implicit si tu)!!eu pana acum aprox 2 luni nu stiam sa fac nimiccc dulce:d…practic cuptorul meu era nou nout si nu glumesc deloc:D:D:D
eu alaturi de tine si de cateva fete de pe culinar am invatat sa fac dulciuri si mai nou a devenit o pasiune; nici nu credeam ca o sa fac eu vreodata dulciuri in viata asta a mea dar sa-mi mai si placa asa mult :))) acum fac practic zilnic dulciuri spre fericirea sotului si fratelui meu(care este baietelul nostru caci locuieste cu noi;))..te pup dulce si sotul meu si mai dulce caci nici acum nu-i vina sa creada ca eu fac dulciuri,el fiind un mancacios :D:D

Raspunde
Laura 18 mai 2008 - 17:22

Magda, cat de scumpa poti sa fii!!! 🙂 Mi-ai inseninat ziua!
Maine il duc din nou pe Bogdi la gradi si sper sa ajung sa postez ce am mai pregatit in ultimul timp…
N-as fi crezut ca cineva imi poate duce dorul atat de tare 😛
Te pup cu mare drag si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

Raspunde
magda23 16 mai 2008 - 14:11

laura unde esti ?:((((( ma uit zilnic pe blogul tau si nimic-nimic…:(( as vrea sa-ti spun ca te admir foarte mult si ca eu cu tine (si alte cateva fete de pe culinar) am invatat sa fac dulciuri..mi-e dor de tine si de retetele tale!pls come back…pupici multi pentru o femeie si o gospodina minunataaaaaaa

Raspunde
Laura 16 mai 2008 - 13:54

Elena, imi pare rau sa aud ca ti-au iesit putin crude 🙁 …n-ar fi trebuit sa iti iasa asa… eu le-am facut de multe ori si mereu mi-au iesit pufoase si aromate, cum ai observat si tu 😛
…probabil ca trebuia sa le tii mai mult la cuptor…ai facut testul cu scobitoarea?
Eu tot timpul asa fac…
Sper ca data viitoare sa iti iasa perfect!

P.S. …iar de inalte, sa stii ca nu ies inalte, dar mie-mi plac asa 🙂
Ma bucur ca n-a avut nimic frumosul
de George 🙂

Te pup!

Raspunde
Elena 10 mai 2008 - 22:39

Nu stiu de ce in interior erau putin crude, insa eu am mancat sa vad daca e ok si nu am avut nimic. Sunt DELICIOASE si cu o aroma speciala! Portia e pentru 12 bucati? Mie mi s-au umplut aproape capacelele si dupa ce le-am scos s-au lasat. Uf, n-am facut poze:( George a papat asa si nu a avut nimic.

Raspunde
Laura 10 mai 2008 - 18:35

Elena, sint delicioase “portocalele” astea 😀 …ma bucur ca le-ai ales fiindca sint perfecte pentru copii 🙂
…si sint sigura ca ti-au iesit bine, chiar daca n-ai avut hartiute din alea speciale…
Te pup!

Raspunde
Elena 7 mai 2008 - 12:41

Am pus si eu acum la cuptor muffinsii, sunt curioasa daca imi ies, nu am hartii de astea speciale, am tapetat cu margarina si faina. Miroase extraordinar in casa!:)

Raspunde
Laura 24 aprilie 2008 - 17:14

:)) …i’m (kind of) back 😛
…fiindca, la cat de usor si rapid se fac mufinsurile astea… 🙂

Sper sa ajung, macar de Pasti, sa va indulcesc (privirea)…cu ceva mai complex :))
Pana atunci poti sa faci o tura de porto-muffins din astea, ca-s faine rau! 🙂

Raspunde
Edith 22 aprilie 2008 - 23:11

Yu-huuuu, Laura’s back! :)) Asa mai merge… 🙂
Super, aveam si eu reteta asta prin calculator (nu mai stiu de unde…) si n-am apucat sa o fac… Cred ca e dementiala! Mie imi plac praji cu portocale muult 🙂

Raspunde

Lasă un răspuns la magda23 Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.