3,4K
Ingrediente :
– 125 g unt
– 1 portocala
– 3 oua
– 180 g zahar
– 250 g faina
– 1 pliculet praf de copt (10 g)
– 100 ml lapte
– 12-15 bomboane de ciocolata sau patratele de ciocolata de care vreti (cate muffins ies)
Mod de preparare:
Untul se topeste, apoi se lasa la racit.
Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul.
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul; se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga si untul topit, coaja si sucul de portocala, laptele si praful de copt iar dupa ce se omogenizeaza bine se adauga si faina.
Se umple pe jumatate fiecare forma de muffin, se pune deasupra cate o bomboana de ciocolata si apoi se completeaza cu compozitie pana la umplerea formei.
Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul.
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul; se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga si untul topit, coaja si sucul de portocala, laptele si praful de copt iar dupa ce se omogenizeaza bine se adauga si faina.
Se umple pe jumatate fiecare forma de muffin, se pune deasupra cate o bomboana de ciocolata si apoi se completeaza cu compozitie pana la umplerea formei.
Draga Ralu, muffinsurile tale, care sint foarte, foarte asemanatoare cu muffinsurile Biancai… au fost tare pe placul lui Bogdi. Mai ales cand i-am zis ca au inauntru o „surpriza” (bine, in final s-a prins el si cauta doar „surpriza” 😀 )
Bucatelele astea de Kinder nu s-au prea topit fiindca sint umplute cu crema… dar cum din astea aveam plin dulapu’ :))
Voi puteti sa puneti cioco simpla, bombonele de cioco,etc.
Voi puteti sa puneti cioco simpla, bombonele de cioco,etc.
21 comentarii
Arata super!!! Se poate inlocui untul cu ulei de floarea soarelui?
Si dovada!!:)…poate nu sunt cele mai reusite poze…dar gustul e cel care a contat!:)https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582988908408033&set=a.501133933260198.120991.100000907862510&type=1&theater¬if_t=photo_comment
Buna Laura, Doresc sa-ti spun ca e cea mai buna reteta de muffins ever!Si spun asta dupa ce am incercat destule alte retete…:) Insa mi-am permis sa inlocuiesc portocala cu capsuni (ca tot e sezonul lor) si bucatele de ciocolata, iar rezultatul a fost unul pe masura…:)Te pup si felicitari pentru toata munca ta!Ralu
Buna Laura!Crezi ca poti sa ma ajuti cu cantitatile?:D Cum as putea sa masor cat mai exact daca nu am cantar?:D
Draga Laura, am facut si aceste briose. Gata, acum le-am facut pe toate (briosele) de pe blogul tau, astept altele. 🙂 Cat mai multe si cat mai dulci.
La reteta aceasta, mi s-a parut o idee buna sa adaug crema de lamai (ca la cupcakes) deasupra. Au iesit foarte bune asa, cu crema deasupra si de aceea, imediat cum le-am terminat, am venit sa-ti impartasesc ideea si tie. 🙂
Spor la prajiturit!
pur si simplu delicioaseeeeeee!!!
Draga Laura, am facut briosele aseara, si azi dimineata m-am trezit cu gandul la ele si le-am mai facut odata. Multumesc si tie si celei care te-a inspirat caci sunt cele mai bune briose pe care le-am mancat vreodata!
Ba tu esti!!! 😛 …pentru ca le-ai incercat de atatea ori si de fiecare data, cu succes!
Pupici dulci pentru cuvintele frumoase si mii de scuze pentru raspunsul intarziat 🙂
Buna Laura…acestea sunt cele mai bune muffins pe care le-am mancat vreodata….am facut deja de trei ori in doua zile…sunt fantastice…iti multumesc tare tare mult esti o scumpica!!!!
Muffinman, mii de scuze pentru raspunsul intarziat!!!
Sint incantata de faptul ca iti plac muffinsurile mele dar chiar nu le fac nimic special! 😛
Te invit sa incerci din retetele postate de mine pe blog si vei vedea ca situatia va fi alta! :))
Mult spor!!!
P.S. Hartiute vei gasi, probabil, doar pe la magazinele mari, gen Metro, Selgros, etc…
ce le faci ca sa creasca asa frumos? de cate ori am incercat sa fac briose, cresteau in cuptor, iar apoi, se lasau si aratau ca niste pucuri. chiar nu stiu ce sa le fac, nici nu arata a briose 🙁
si alta chestie, unde ai gasit hartia de forme?
Carmen, te pup!!! 🙂
…sa inteleg, deci, ca le-ai incercat…sau ai de gand s-o faci cat mai curand?! 😛
Oricum ar fi, ma bucur ca ti-au starnit interesul! 🙂
Te mai astept, cu drag, si altadata, la o noua degustare! :))
mmmmmmmm delicioase!!!
merci!
Joleen, te pup! Mersi fain de felicitari!
Ma bucur ca i-ai cucerit pe ai tai cu talentul tau culinar 🙂
Ai grija numa’ sa nu te puna acum sa faci ciorbite si tocanite :)))
Glumesc… sint tare mandra de tine, sa stii! 🙂
Te astept cu drag, oricand…ca eu mereu fac cate ceva 😛
Sarbatori fericite si sa ne auzim cu bine!
Deci wow,deci…deci…de fiecare data cand vad ceva de genul,intru in panica!Auzi,stai departe de Timisoara?Si in ce zile faci prajy ca fur masina lu’ tata si vin sa te vizitez!!! 🙂
Arata betoooon!
Felicitari pentru premii!
P.S.:Ma pun ai mei sa fac Prajitura aia cu nuca a ta azi(iar!)….cica le-ar fi placut ultima oara… 😛
Marcela, ma bucur ca-ti fac cu ochiul 😛 …data viitoare am sa pun mai multa cioco in mijloc :))
Te pup!
Mirela, nici nu-ti imaginezi cat de draga imi esti 🙂
…si cu marturisirea asta, vine o alta 😛 -iti multumesc din toata inima pentru cuvintele frumoase pe care le-ai spus despre mine, la topicul Monei cu „premiul Excelent” …si te pup dulce, dulce si pentru felicitarile de aici 🙂
Ralu, stii ca nu-i adevarat… ne-au iesit (si mie si tie)…tare faine 🙂 …si cel mai important- gustoase! 😛
Te pup pentru reteta si te astept cu noutati!
Delicioase!Yummy!
Felicitari pentru premiu, Laura! Chiar il meriti.
Hmmm, ale tale arata mult, mult mai frumos decat cele pe care le-am facut eu :D, nici la mine nu s-au topit prea bine patratelele de ciocolata