Mousse au chocolat

27 comentarii
Dragilor, daca nu ati savurat pana acum o portie de mousse au chocolat, celebra spuma de ciocolata frantuzeasca, nu mai stati pe ganduri! 😛 E un desert spectaculos si nemaipomenit de gustos!!!
Puteti sa o serviti in cupe sau in pahare…si ca sa fie si mai palpitant, lasati un pic de compozitie deoparte si transformati-o in inghetata de ciocolata, cum am facut eu mai jos. Nu veti regreta!!!

Ingrediente:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri rom sau coniac…sau cafea tare 😛
  • 150 g smantana pentru frisca
  • fulgi de ciocolata
  • menta pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Se rupe in bucati ciocolata cu lapte si cea amaruie. Se topeste apoi la bain-marie (eu, din nou, in microunde, fiindca asa imi e cel mai la indemana)…dupa care se lasa sa se racoreasca:
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul 1-2 minute (cu mixerul):
Se omogenizeaza inauntru romul si ciocolata si se amesteca bine:
Albusul si frisca se bat separat:
Ambele se omogenizeaza cu atentie in compozitia de ciocolata si galbenus, cu ajutorul unei spatule:
Spuma de ciocolata se toarna in pahare sau in boluri mici (nu e nevoie sa nivelati suprafata):
Formele se introduc apoi la frigider sau la congelator ca sa se intareasca, acoperite cu folie alimentara. Cu putin timp inainte de servire se decoreaza dupa fantezie, cu frisca spritata, fulgi de ciocolata , frunze de menta sau chiar visine din visinata.

La mine a iesit asa:

 

Iar daca o tineti mai mult la congelator, veti obtine o inghetata de ciocolata minunata!!!

 

 De vis!!!! Spuma asta de cioco mi-a placut cel mai mult dintre toate 😀 …e atat de delicioasa, ca nici nu am cuvinte s-o descriu.
Si inghetata la fel. Parca si mai buna, si chiar mai fina decat inghetata Mars, preferata mea 😛
Trebuie sa o incercati!!!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

27 comentarii

vergi 19 iulie 2011 - 17:04

mai ca imi vine sa spun si eu, de ce imi faci asta? dintre toate dulciurile asta e pe locul intii. Si desi de regula eu nu fac retetele ( recunosc, eu in bucatarie???? drama!!!) mousul asta il fac!!!

Raspunde
luminita 29 august 2010 - 20:03

Acum am descoperit blogul tau ai niste retete fantastice promit ca le fac in special dulciurile,FELICITARIII

Raspunde
Laura 10 iulie 2009 - 14:00

Amalia draga, mii de pupici si din partea mea si a lui Bogdi, desi cu intarziere maaaaare… 😛
Cat de bucuroasa sint ca ai incercat spuma -varianta inghetata :))
…eu o ador, am zis-o de o mie de ori deja…dovada ca, iata, e chiar pe placul tuturor, hi, hi…
Sper sa o mai faci vara asta si impartasim impresii despre ea…la superlativ, bineinteles! 😀
Dulci si multi pupiiiiici!!!!!!!!

Raspunde
Amalia 2 iunie 2009 - 11:41

Draga Laura, ieri de 1 Iunie i-am delectat pe baietii mei cu spuma de ciocolata. Am lasat-o mai mult la congelator si a iesit o inghetata super buna (asa cum ai spus si tu in reteta). Si mie (care nu sunt chiar un fan al inghetatei)mi-a placut foarte tare. De abia astpet sa o fac, ca vara se anunta oricum calduroasa… Te sarut si ii doresc (cu o intarziere de o zi)baietelului tau sanatate, bucurii si fericire!!!

Raspunde
Laura 18 mai 2009 - 22:23

Iulia draga, ma bucur foarte tare ca vrei sa incerci spuma de cioco 🙂
Sint sigura ca va fi pe gustul tau!!!
…cat despre rom, sigur ca poti sa-l scoti din ecuatie 😛 …e adaugat doar pentru aroma, e optional :)) …chiar daca nu se specifica in reteta lucrul asta…
Bafta si multa pofta!!! :))

Raspunde
iulia 18 mai 2009 - 21:12

Laura as vrea sa fac si eu acest mousse si vreau sa te intreb daca il pot prepara si fara rom. Multumesc mult.

Raspunde
Laura 27 februarie 2009 - 00:50

Ce mult m-as bucura daca ai face asta, Nico!!! 🙂
…sa-mi scrii mereu…si daca-ti iese bine (si sper ca asa sa-ti iasa toate retetele pe care le incerci de la mine!)…si daca-ti ies rau…
Le dam noi de capat pana la urma si ne si bucuram impreuna de succesele tale culinare! 🙂

Pana atunci, insa, spor la bascutele cu branzaaaa!!! :))
…si eu am sa le fac asa, data viitoare, ca si noi sintem incantati de combinatie! 😉
Pupici dulci din partea mea!!!

Raspunde
NicoNico 26 februarie 2009 - 09:22

Laura, o sa incerc sa postez aici de fiecare data cand fac cate o reteta de a ta…Pe la tine trec oricum sa stii, nu este ziulica in care sa nu te vizitez:) Acum imi fac cu ochiul bascutele cu dulceata pe care insa o sa le fac cu branza si stafide pentru ca pe mine si pe iubi ne innebuneste combinatia…Te imbratisez cu drag si ma bucur ca ti-am facut ziua mai frumoasa:)

Raspunde
Laura 25 februarie 2009 - 16:33

Nico, esti atat de scumpa!!! 🙂
Super-fericita sint ca mi-ai scris atat de frumos…si ai incercat atatea retete, printre care si preferata mea in materie de spume! 😛
…si nu numai, caci vad ca i-ai facut prietenului tau si o portie de inghetata, asa cum am facut si eu :)) …deci te pup tare, tare, caci esti prima care „testeaza” reteta asta delicioasa in ambele variante! 😉
Iti multumesc din suflet pentru incredere!!!
Mi-ai inseninat ziua cu mesajul tau cald, sa stii! 🙂
Sa mai treci pe la mine, ca sa-l poti rasfata in continuare pe iubitul tau! 😛
Te pup dulce!!!

Raspunde
NicoNico 25 februarie 2009 - 10:44

Buna Laura 🙂 Cam de o luna urmaresc retetele tale(care sunt mega, super delicioase)si din care imi vine greu sa aleg pe care sa o fac(ca drept urmare acum o saptamana am facut intr-o zi 3 dintre ele pentru prietenul meu care este un mic gurmand).Cat despre tine tu esti o dragutza si Bogdi al tau un dragalas:)…Vroiam sa iti spun ca spuma asta de ciocolata este demential de delicioasssssssssssssaaaaaaaa, prietenul meu a spus ca nu a mancat niciodata o inghetata atat de fina…l-au zapacit si amandinele(praji lui preferat).Iti multumesc frumos pentru toate retetele delicioase cu care ne incanti…Te imbratisez cu drag!

Raspunde
Laura 27 martie 2008 - 11:42

Edith, intre timp s-a rezolvat… 🙂

Cristina, ma bucur sa te „aud” 😛
… e bine ca ne atrage aceeasi pasiune: cea de a gati… dar si cea de a lenevi :)))

Pup fetele dragi!

Raspunde
optzecea 12 martie 2008 - 16:12

draga laura, dupa cum observi sunt o bubulina amatoare si cam lenesa in ultima vreme, mie imi face placere sa mai gasesc si pe altii ca mine, asa ca ideile altora incercate de ei insisi nu prisosesc 😀

iti urez toate cele gustoase! 😉

cu drag, cristina

Raspunde
Edith 12 martie 2008 - 11:42

Da, ceva are de catva timp… ca nu permite sa faci orice 🙁

Raspunde
Laura 12 martie 2008 - 00:36

Mersi Edith! 🙂 Ma bucur mult ca-ti place!
De mult am vrut sa-l innoiesc un pic 😛 …si as fi facut chiar mai multe dar cred ca e un bug pe blogger ce nu ma lasa sa editez si sa folosesc cum as vrea optiunile… sper sa se rezolve problema cat de curand…

Te pup!

Raspunde
Edith 11 martie 2008 - 11:32

Ti-ai pus hainutze noi.. 🙂 Iti sta f bine 😉

Raspunde
Laura 9 martie 2008 - 02:06

Dragele mele Edith si Teo mi-ati facut o mare bucurie!!! 🙂
Va multumesc pentru urari…si eu va doresc: La multi ani, de ziua noastra 😛 …si daca s-a putea, sa ramanem mereu tinere si frumoase! 😀

P.S. Teo, sa nu te mai aud cu prostioare de-astea, ca ne suparam, auzi?! 😀
Cum as putea eu sa ma satur de tine?!
Te pup si ma bucur mult cand imi scrii, mai ales ca iata, am aflat ca si sotul tau mai „rasfoieste” din cand in cand blogul meu 🙂
Sint onorata de vizita lui, te rog sa-i transmiti.

Va pup fetelor: Edith si Teo!!!

Raspunde
Teo 8 martie 2008 - 19:20

Iarasi eu…probabil o sa te saturi de mine in curand :)) dra tinem mortis sa iti transmit La Multi Ani de 8 martie! Iti doresc sa te bucuri de Bogdi sid e Cipi si a fii tot timpul asa draguta si deschisa! Teodora (si sotum meu Dani te saluta…el te citeste pasiv :)) )

Raspunde
Edith 8 martie 2008 - 16:32

LA MULTI ANI, LAURA! (dc n-ai cbox, ti-am scris aici :P)

Raspunde
Teo 7 martie 2008 - 13:09

Hi hi, tot timpul ma bucur cand te fac sa zambesti 🙂 Eu sunt „tunisianca” din poza, in luna e miere, hai hui prin Africa 🙂

m-am prins cu ciocolata vietii…deci cuptorul meu era setat pe 900 =)) Si cioco foloseam tot Milka, ca m-am gandit ca daca de asta pui si tu, asta e castigatoare. Sa stii ca azi ma mai risc o tura, sa vad ce iese la temperatura mai mica 😀

P.S. la ultima tentativa de topire, s-a topit si vasutul in care le-am pus, a facut un „cucui” si l-am exterminat cu totul..ha ha ha ha ha

PUPICI MICI SI COLORATI

Raspunde
Laura 6 martie 2008 - 12:44

Elenaaaaaa, o sa-ti placa la nebunie!
Si puiutilor tai scumpi…in caz ca n-ai nimic impotriva oualor crude…
Bogdi a papat o wafa mare cu spuma din asta de cioco si una cu spuma de mere 🙂

Am dat de o reteta de wafe minunata, am s-o pun zilele astea…

Te pup, Elena draga!

Raspunde
Laura 6 martie 2008 - 12:35

Ha, ha, Teo draga, m-ai facut sa rad! 😀 …esti tare scumpa!!!
Las’ ca nici cu tine nu mi-e rusine 😛

Hai sa-ti zic de cico…ca e super-simplu si rapid de facut: in primul rand e foarte important sa vezi pe ce temperatura e setat micro …mai mult de 500 W n-are voie… precis e pus pe mai mult si de-aia ti se arde.
Eu o tin aproape 2 minute, timp in care amestec in ea de vreo doua ori.
Si ciocolata ar trebui sa fie una de calitate, ca si de aici i se mai poate trage 😛 …dar in mare cred ca problema e cea a temperaturii… era prea mare…
A, am uitat: ciocolata trebuie rupta bucatele si apoi pusa la topit.
…si uite asa scapi de baia lu’ marie 😀

Te pup si succes!
Daca mai ai ceva nelamuriri, te astept cu drag! 🙂

P.S. Tu esti „araboaica” frumoasa din avatar???

Raspunde
Laura 6 martie 2008 - 11:08

Paradis, vai mie!!! :))) …vreau doar sa va ispitesc sa le incercati fiindca sint super! 😀
Asta cu cioco e dementiala si ca spuma si ca inghetata!
Mersi mult, pupici fiindca-ti plac!

P.S. offf, tot am zis ca-mi pun si eu o casuta de mesaje dar n-am ajuns… sper sa apar cu ea cat de curand 🙂

Raspunde
Laura 6 martie 2008 - 11:04

Edith, ma bucur mult ca-ti plac spumele! …si mie-mi plac muuult 😛
…iar asta de cioco a fost cea mai cea… 😀
Am sa mai pun niste retete spumoase, ce le-am scanat ieri… le vei gasi la „Retetele mele scanate”

Raspunde
Elena 6 martie 2008 - 10:35

Obligatoriu se incearca:))!

Raspunde
Teo 5 martie 2008 - 17:25

Lauraaaa, de ce? de ce imi faci asta? de ceeeee? nu mai pot! de fiecare data cand intru pe blogul tau mor efectiv de pofta! Miliarde de triliarde de felicitari!

P.S. IMi zici cum topesti cioco la micro? Eu am incercat si dar mi se arde efectiv, desi ma pus 30 de sec 🙁 ce ma fac? ca e enervant sa tot topesc la bain-marie 🙁 Help!

Raspunde
PARADIS 5 martie 2008 - 04:20

LAURA,VREI SA NE OMORI CU SPUMELE..
cu ciococococo place la mine.
pss..Nu ai cbox(chat),ca e mai usor sa-ti scriu despre fiecare.te pupicesc.

Raspunde
Edith 4 martie 2008 - 17:30

Yammmy Laura, tre’ sa o incerc si eu, imi plac mult spumele 🙂

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Edith Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.