Mini Cheesecake fara coacere cu lemon curd

2 comentarii

Acum un an, exact acum un an, treceam printr-o operatie pe care-am asteptat-o toata viata. M-am dus razand in sala de operatii, iar cei de-acolo au crezut, mai mult ca sigur, ca sunt ticnita 😀 Astazi, acum, cand va scriu aceste randuri, ma simt atat de eliberata, atat de fericita!!! Cat de frumoasa e clipa aia care schimba totul. Care iti scutura viata de rau si o schimba-n bine.

Dragilor, sarbatoriti impreuna cu mine aceasta zi. Si pe cea de maine, de poimaine…fiecare zi, cu fiecare minut si secunda (daca ar citi Bogdi ce scriu acum, l-ar imita pe Shia LaBeouf si-ar spune: „Do it, just do it!” 😀 ). Nu e un speech motivational tot intro-ul asta al meu, ci o impartasire a bucuriei. Am facut, de la inceputul anului si pana acum, mai multe retete decat am facut in ultimii doi ani!!! Dar ce vorbesc eu de retete…am facut tot ce nu am putut face inainte…

I’m unstoppable today 🙂

Aceasta reteta de Mini Cheesecake fara coacere cu lemon curd va este dedicata voua. Pentru ca mi-ati fost mereu alaturi!!! Si lui Bogdi, pe care il iubesc cum doar Dumnezeu ne iubeste pe noi, probabil. Si lui Cipi, care m-a invatat sa fiu puternica si mi-a demonstrat ca pot fi si fericita. Si, nu in ultimul rand, parintilor mei, care merita toata dragostea si recunostinta!!!

 

Ingrediente:

  • 12 biscuiti rotunzi, cu crema de vanilie
  • 12 linguri lemon curd (sau mai multe, cum vreti)
Pentru crema:
  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 200 g branza Mascarpone
  • o conserva lapte condensat indulcit (400 g)
  • 50 ml lapte
  • 4 foite gelatina sau 5 g gelatina granule

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza o forma de muffins cu forme speciale de silion (ungeti formele in interior cu ulei).

Se aseaza la baza fiecarei forme un biscuit de vanilie:

Se pun foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece (daca folositi gelatina pudra, apa sa treaca doar cu doua degete peste gelatina). In ambele cazuri, gelatina se lasa 10 minute la hidratat.

In continuare, se incalzeste laptele si se pune gelatina; foitele se scurg bine de apa si abia apoi se pun in lapte dar gelatina granule se pune asa cum e, cu restul de apa din bol. Se amesteca bine.

Intr-un bol inalt, se bat cele doua tipuri de branza; se toarna laptele condensat indulcit si se amesteca totul foarte bine. Se iau 2, 3 linguri din crema si se amesteca cu gelatina topita in lapte. Se rastoarna totul in bolul cu crema si se amesteca energic (cu mixerul).

Crema se pune cu lingura peste biscuitii din forme (puneti cate o lingura in fiecare forma si apoi inca una, pentru a fi siguri ca crema se distribuie uniform):

Puneti mini cheesecake-urile la frigider pentru minim 3 ore:

Scoateti-le apoi cu grija din forme (la mine s-au mai deformat, pentru ca nu am uns formele):

Se servesc cu cate o lingura mare de crema de lamaie!!!

Trandafirii i-am rupt din fata casei, special pentru aceasta reteta, pentru voi 🙂

Sunt savuroase si racoritoare, si, cum mereu spun, delicioase!!! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Daniela 27 mai 2016 - 16:57

Inca o data MULTUMESC!! Si cu asta am spus totul 🙂
Felicitari pentru starea de bine si fericirea si emotia pe care le emani!

Raspunde
Laura Sava 23 iunie 2016 - 16:21

A trecut deja o luna??? M-am bucurat de mesajul tau, Daniela draga, din prima clipa in care l-am citit, insa sfarsitul asta de an scolar ne-a ametit rau 😀 De-acum, dupa clasa asta a V-a, vom fi mai puternici!!!
Iti multumesc pentru ca imi esti alaturi, te imbratisez cu mare drag!!! <3

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Daniela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.