Ingrediente:
Pentru doua blaturi de cacao:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 100 g faina
- 14 g cacao
Crema de lapte:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 175 g lapte condensat(indulcit)
- 100 ml lapte
- 4 foite gelatina sau 6 g gelatina granule
- 1 lingura, doua de miere
- esenta vanilie
Mod de preparare:
Un sfat important la inceput de drum 😛 : coaceti blaturile pe rand, fiecare separat, nu pregatiti dinainte tot aluatul din care sa injumatatiti mai apoi compozitia. Nu vor iesi pufoase!!!
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se separa albusurile de galbenusuri (de la 2 oua); albusurile se bat spuma cu un praf de sare (cat luati cu doua degete). Galbenusurile se bat cu 60 g zahar pana cand se spumeaza (cca. 2 minute). Se adauga 50 g faina cernuta impreuna cu 7 g cacao si putin din albusul spumat cu sare. Se incorporeaza si restul de albus cu o spatula sau telul, usor, sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia intr-o tava de aprox. 30×28 cm. tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 8 min (maxim 10). Se procedeaza la fel cu cea de-a doua foaie. Se lasa apoi la racit (blaturile se pot insiropa usor cu lapte caramel sau, mai simplu, cu lapte amestecat cu zahar vanilat ori cu sirop de zahar ars. Puteti folosi chiar cafea cu lapte).
Pentru crema, se pune gelatina foite la inmuiat in multa apa rece (daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste). Laptele condensat indulcit, de la conserva, se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina foite se scurge de apa si se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur sau la microunde, fara a o fierbe, fiindca i se distrug proprietatile) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Atentie, daca folositi gelatina granule, aceasta nu se mai scurge ci se adauga asa cum e, dat fiind faptul ca va absorbi aproape toata apa fin bol. La sfarsit, se dauga mierea.
Se bate frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia de lapte.
Se lasa crema la rece 15 minute, amestecand de 2 ori intre timp. Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida. Daca totusi s-a inchegat, amestecati-o bine cu mixerul de mana. Turnam apoi crema intre foi si lasam la frigider cateva ore pana se intareste. Daca aveti o forma care se inchide cu inel detasabil, nu mai e nevoie sa o lasati la racit inainte, ci o puteti imediat turna intre foi.
Foarte important: daca nu aveti lapte condensat indulcit la indemana, care e gros ca mierea, ci doar lapte evaporat, care e lichid si neinducit, tot la cutie si foooarte asemanator cu cel condensat (pe cutie apare ca „lait concentre”), nu va ingrijorati: folositi cate o lingura de zahar la 100 de grame lapte evaporat si puneti pe foc pana prinde consistenta. Eu am avut o conserva de 400 g (luata din Grecia) pe care am amestecat-o cu 4 linguri zahar si am pus-o la foc mic cca. 20 de minute, pana s-a transformat in lapte condensat indulcit 😀 Am obtinut exact 175 g, cat cere reteta.
Prajitura se feliaza si se serveste cu maaare pofta!!!
Pentru voi, cu mare drag…inca o poza 😀
Sfat: O alta varianta ar fi sa se coaca un blat intreg, intr-o forma mai mare, care mai apoi se va taia in doua. O parte se aseaza pe platou, deasupra vine crema, iar cealalta parte se aseaza „capac”. Ambele variante -delicioase!!! Daca vreti un blat mai pufos, folositi blatul de aici: Kinder Pingui
Reteta preluata de la Paula M.
84 comentarii
Buna,Laura,nu stiu cum iti ies tie prajiturile asa de frumoase,en ma chinui sa fac Milch Schnitte si nu reusesc,nu stiu ce are crema de nu se intareste,am cantarit tot bine si am respectat cu sfiintenie indicatiile tale.Sunt tare dezamagita,de mine,ca nu ii dau de cap.Te rog ajuta-ma!!!1
am terminat milch schnitte dar nu pot sa o tai pt ca e blatul prea tare si crema cam moale , o las pana maine la frigider poate se intampla o minune. pup
Te pup, Bubu, ma bucur ca ai intrebat: din 4 oua se fac doua blaturi subtirele, pe care le poti coace separat sau poti intinde intreaga compozitie intr-o forma mai mare si apoi se taie pe jumatate, urmand ca o parte de blat sa vina jos si sa fie „umpluta” cu crema iar cealalta parte sa vina deasupra. Sper ca nu te-am zapacit :)))
Ma bucur tare mult ca vrei sa-l faci 🙂
Astept impresii 😛
draga laura vreau sa fac milch schnitte dar mi e sa nu gresesc blatul. nu am inteles daca din 4 oua se fac 2 blaturi sau trebuiesc 8 oua pt 2 blaturi? pupici dulci
As putea sa mananc Milch Schnitte pana vad verde in fata ochilor, iar daca si asta e la fel, s-a terminat cu mine:P
Laura, am facut Milch Schnitte, inclusiv reteta ta de lapte condensat pentru ea. A iesit minunata! Foarte buna! Eu i-am pus si ciocolata deasupra fiindca mi se parea neterminata. Arata foarte bine, ca a ta. Sunt foarte incantata ca am mai invatat sa fac ceva bun.
ceao laura!prajitura asta arata super!ca toate de altfel!abia astept sa o incerc!dar am o nelamurire:in blat nu se pune praf de copt?creste blatul fara?si lapte condensat de unde sa luam?te poooop!
Laura, prajitura asta imi face rau cu ochiul. Nu ma las pana n-o fac.
Felicitari pentru toate minunatiile de pe blog! Super idei!
Afroditele le fac pe banda rulanta, ne plac la nebunie… sa le facem, dar mai ales sa le mancam.
Laura… am ramas in extraz la cate bunatati sunt pe aici…Deci asa suna reteta originala de Milch Schnitte!… Eu am facut varianta tort adaptata si putin schimbata… dar a fost minunat… cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata… Cu siguranta am sa incerc si eu aceasta prajitura… Sper sa imi reuseasca. Multumesc inca odata de reteta… Te pup.
Buna Laura.Mai intai de toate vreau sa iti fac muuuuulte complimente pentru ce iti iese din manutele tale.pe 11 decembrie este ziua fiului meu si vreu sa fac prajiturica asta deosebita ,dar as vrea sa stiu ce marime are tava ta?esti senzationala mersiiii
Laura esti un om atat de bun, ai un suflet frumos, sa iti ajute Dumnezeu in tot ce faci! Atata mai laudat… insa tu contribui foarte tare la ceea ce iese din mainile mele sa stii. Iti multumesc!
Amalia scumpa, ai nota maxima pentru inventivitate :))
Ai facut o super-alegere si te felicit sincer, nu multa lume reuseste sa iasa din tiparele unei retete date 😉
…hmm, parca si simt mirosul ala de cafea combinat cu un strop de coniac, hi, hi…mi-ai facut o pofta teribila de-un tiramisu 😛
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa iti incanti baietii mereu cu bunatatile ce-ti ies din maini!!!
Te sarut cu mare drag!!!
Laura draga nu am mai facut tortul Nesquik ci am adaptat crema de la Milch Schnitte in care am adaugat cateva linguri bune de Nesquik si am facut un minunat tort din piscoturi cu aceasta crema. A iesit foarte foarte bun! Am asezat piscoturile inmuiate in lapte cu cafea si putin coniac intr-o forma rotunda si am alternat un strat de piscoturi si unul de crema(imi pare rau ca nu pot sa iti trimit o poza cu felia taiata sa vezi ce faina e). Te imbratisez!
Vai cat sint de fericita, Amalia draga!!!!!!! Iti multumesc pentru mesaj si ii salut cu drag pe degustatori! 😛
Promit sa imi indrept atentia de-acum incolo si catre prajituri cu creme de vanilie nu doar cu obsedanta ciocolata :)))
P.S. Un truc pentru a scoate mai usor hartia de pe blat ar fi sa o umezesti usor, dupa ce in prealabil ai rasturnat-o pe-un platou…ceva in genul tehnicii de-aici: http://savalaura.blogspot.com/2009/06/rulada-trenulet-de-lamaie.html
Sper sa iti fie de folos 🙂
Iti doresc un weekend minunat alaturi de baietii tai dragi!!!
Iti multumesc din inima Laura! Eu ma simt onorata ca imi oferi posibilitatea de a face noi si noi retete bune si pe gustul nostru.
Prajitura a trecut in 5 minute!!! Raul a venit cu cativa colegi buni de facultate si fiecare a dorit portie dubla:). A mai mancat Dan (celalalt baiat al meu) si sotul meu o felie, eu m-am ales doar cu bucuria sa ii vad pe ei mancand :). In concluzie, a fost o prajitura DELICIOASA si am sa o fac de acum inainte de multe ori.
(PS: sigur ca am pus hartie de copt pentru blaturi, insa s-au desprins mai greu, poate imi spui cum procedezi tu dupa ce se coc, cum inlaturi hartia de copt). Te sarut si iti multumesc si in numele lui Raul si a colegilor lui!
(m-au rugat in mod expres)
Ooh, Amalia, ce zi minunata!!!!!!!
Sa iti traiasca feciorul (frumos numele, frumoasa varsta :P) sa fie sanatos si fericit, iar tu sa il rasfeti si-n continuare asa cum o faci acum 😛
Sint onorata ca ai incercat milch-schnitte-le de ziua lui!
Ce-mi pare rau, insa, este ca ai avut probleme cu blatul si nu-mi dau seama de ce…ai tapetat forma cu hartie de copt, asa-i?!
Intr-un final, lasand la o parte peripetiile :)) …ma bucur foarte tare ca sarbatoritul va avea pe masa festiva o prajiturica chiar pe gustul lui! 😉
La multi ani, din nou…si lui si voua, celorlalti membri ai familiei!!! 🙂
P.S. Acum ca stiu ce preferinte „dulci” aveti, sint sigura ca la tortul Nesquik se va lasa cu bis :)))
Pupiiiici!!!
Andreea draga, ai facut-o cumva pe cea de-a doua?! …de reteta de lapte condensat zic…ca aia iese mai „curgatoare”…
…si se poate ca si gelatina sa iti fi jucat feste…ori ai supraincalzit-o ori a fost veche. Iar la frigider cat ai tinut-o, minim 3 ore?!
Te-am bombardat cu intrebarile :)))
Imi pare rau ca nu ti-a iesit cum trebuie, asa ca vreau sa stiu unde-ai gresit, ca data viitoare sa ai o praji cu acelasi excelent gust dar cu tinuta 😉
Te pup si sa imi dai de stire daca ai avut succes cu ea a doua oara 🙂
P.S. Mersi mult si pentru cuvintele extrem de frumoase!!!
Salutari puiutilor tai! 🙂
Vreau sa iti spun ca la frigider sta cuminte aceasta prajiturica si il asteapta pe Raul, fiul meu iubit, care azi implineste 19 ani. Am ales sa ii fac aceasta prajitura deoarece e topit dupa creme albe in general (vanilie, lapte) si sper ca voi reusi sa ii fac o placuta surpriza cand va veni seara de la facultate. Pe sambata voi face tortul Nesquick. Am avut ceva probleme legate de blaturi (la Milch Schnitte) s-au desprins mai greu de pe hartia de copt, poate am gresit eu undeva, in rest totul mi-a iesit ok. Te sarut cu mare mare drag!
Am revenit…multumesc pt raspuns…
Cand a adormit teroristul mic am dat o fuga si-am luat cele necesare laptelui condensat….intr-adevar ,este bun el insusi …din pacate nu s-a „imprietenit” cu frisca si aceasta a ramas fluida…sigur am gresit ceva, dar acum nu-mi dau seama ce…Oricum…mai incerc alta data pt ca baietelului meu cel mare de 3 ani ii place mult cel din comert,asa ca…te pup si sa stii ca pt mine esti un ex … 😡 (scuze ca am scris atat)
Andreea, tu ai vazut reteta de lapte condensat postata de mine pe blog?! …de fapt -retetele, caci sint 2 😛
Nici una, nici alta nu ti-ar rapi mai mult de 5-10 minute 🙂 ..astfel incat te-as sfatui sa nu il inlocuiesti cu nimic altceva.
Crema are un gust senzational cu laptele miraculos in ecuatie 😛
deosebita praji asta…..o intrebare,daca din lipsa de timp nu pot apela la lapte condensat ,cu ce-l pot inlocui ?
Thank you, Vicky!!! 🙂
I’m delighted that you like it!
Iulia si Edith, va pup pe amandoua!!!
Ma bucur muuult ca va place praji! 🙂
…daca o „testati” sa-mi dati de stire! 😛
Irinuta draga, ce veste minunata!!!!!!! …bunul Dumnezeu sa te pazeasca in pace, pe tine si familia ta frumoasa! 🙂
Iti trimit un pupic pe burtica 😛 …si sper ca nu ti-am facut prea mare pofta cu Milch Schnitte-le asta…
Am sa-mi fac timp sa intru la tine pe blog sa vad ce-ati mai facut voi fetele… 🙂
Pupici multi si dulci, mamico!!!
Vivi, ma bucur mult ca-ti place reteta! 🙂
Tava mi-am luat-o intr-una din perindarile noastre prin Metro :)))
Bafta la cumparaturi! 😛
Vera duso, I kiss you a thousand times for your friendship!!! 🙂
…and i apologize for my late answer concerning the sweet recipe: so, it is indeed 200 ml. cream, then 100 ml. milk (regular milk) and also 175 g. condensed milk, made after this recipe: http://savalaura.blogspot.com/2009/05/lapte-condensat.html
…or maybe it’s available in your stores, who knows…here, we don’t find anything! 😀
Dimi, my dear, sweet kisses for you!!! …you really spoil me! 😛
Thank you so much for your appreciation and good thoughts!
The lovely award is at his place now, thanks again! 🙂
Sweet Maria, I thank you so much for the lovely award that you gave me!
I will treasure it forever!
Lots of kisses for you! 🙂
Adi, Laura, Ducesa, Otilia si Ama, va pup pentru cuvintele frumoase!!!
Ma bucur mult ca va place prajiturica precum si laptele condensat, la care visez de mult 😛
E o mare onoare pentru mine sa am „degustatori” de talia voastra, la mine pe blog…si cu pareri atat de apreciative! 🙂
Looks fantastic!
Bunny drag, tu erai Mami?! 😛
Ce bucurie mare sa te gasesc la mine-n vizita…si mai mult de-atat, sa ma intampini cu atatea surprize minunate… 🙂
Te pup dulce, dulce pentru tot si ma bucur nespus de mult ca ai avut succes cu deliciosul tort cu 3 feluri de ciocolata!!!
…vin chiar acum dupa premiu, hi, hi… 😛
Pupiiici!!!
Leo, Jacob si Adriana, va pup dulce, dulce pentru ca va place atat de mult prajiturica noastra!!! 🙂
Am facut-o deja de-atatea ori, ca o fac cu ochii inchisi 😛
E buna rau, hi, hi…
Lauricaaa, ce bine arata!!! MMmm..
Ce frumos arata! Superb! Felicitari! Ti-a iesit perfect!
vai, draga Laura, ai mila de o graviduta!arata teribil, cred ca e delicioasa, va trebui sa ma mobilizez si s-o fac si eu, ca doar cu imaginea nu ma satur! :))
Minunata reteta.
Te rog sa imi spui de unde ai tava.
Multumesc
Viviana
200ml mleka and 200ml cream milk? or not?
Google translate to serbian is not good,:))))
This is extra.
Moram i ja napraviti!!!
Na blogu Astal-Kuhinja moje Ravnice-for you blog Award!
Ooo, I love it! Very well done!
Dear Laura,
always read your blog with great interest and I admire your art of cooking!
Friendly hugs and congretulation!Dimi 🙂
vai de mine Laura, ma ia cu lesin ce bine arata! 😉
Super buna trebuie sa fie! Dar de unde lapte condensat?
This looks just fantastic! Dear Laura, I have a award for you in my blog. Please come and take it!Thanks! Kisses, Maria!
Foarte faina Laura, seamana cu Kinder pinguin. am sa-i fac si eu Alexiei, pupici!
Draga mea prietena Laura,
Am intrat sa vad ce mai e nou pe la tine si ca de fiecare data sint pozitiv surprinsa de noi creatiuni si gusturi alese.Ma gindesc ca nu numia ochiul este supus unei privelisti savuroase, sint convinsa ca si papilele gustative sint pe deplin stimulate.
De aceea mii de fellicitari, deoarece le meriti pe deplin si o saptamian plina de succese si satisfactii in continuare!
Cu deosebit respect si prietenie
Laura S.
Dragă Laura nu te dezminţi. Ai făcut o praji delicioasă. Imi place blogul tău, ai numai retete inedite. De reteta de lapte condensat ce să mai zic. Felicitări.
Draga mea, revin: blogul pe care gasesti premiul e http://www.cegatesc.eu . Pupici multi!
Draga Laura, de mult tot pandesc sa fac reteta asta, dar acum m-ai convins 🙂
Vroiam de mult sa trec si sa iti multumesc pentru reteta cu trei feluri de ciocolata, am facut-o anul acesta e doua ori si de fiecare data a avut succes maxim! Prin urmare, iti ofer un premiu si o floare virtuala!
bun…bun……seamana cu prajitura de la kinder….mi-ai facut pofta…
Hallo Laura dragä,
Rezeta este de Nota Maximal si in Cremä Laptele Condensat ii dä Kickul
färä indoialä . Perfect.
Präsentation este ca in Revistä zic si eu Ca si Leo.” Hut ab”
Respect mare.
Te pup Jacob
Felicitari,Laura! Prezentarea e de revista,nu ma indoiesc ca e si bunaaaa.Chiar vroiam sa fac si nu gaseam lapte condensat, am vazut ca ai postat si reteta de lapte condensat.Multumesc.
Imi place tava ta cu pereti detasabili, este o comoara.
Te pup!