Ingrediente:
Pentru doua blaturi de cacao:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 100 g faina
- 14 g cacao
Crema de lapte:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 175 g lapte condensat(indulcit)
- 100 ml lapte
- 4 foite gelatina sau 6 g gelatina granule
- 1 lingura, doua de miere
- esenta vanilie
Mod de preparare:
Un sfat important la inceput de drum 😛 : coaceti blaturile pe rand, fiecare separat, nu pregatiti dinainte tot aluatul din care sa injumatatiti mai apoi compozitia. Nu vor iesi pufoase!!!
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se separa albusurile de galbenusuri (de la 2 oua); albusurile se bat spuma cu un praf de sare (cat luati cu doua degete). Galbenusurile se bat cu 60 g zahar pana cand se spumeaza (cca. 2 minute). Se adauga 50 g faina cernuta impreuna cu 7 g cacao si putin din albusul spumat cu sare. Se incorporeaza si restul de albus cu o spatula sau telul, usor, sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia intr-o tava de aprox. 30×28 cm. tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 8 min (maxim 10). Se procedeaza la fel cu cea de-a doua foaie. Se lasa apoi la racit (blaturile se pot insiropa usor cu lapte caramel sau, mai simplu, cu lapte amestecat cu zahar vanilat ori cu sirop de zahar ars. Puteti folosi chiar cafea cu lapte).
Pentru crema, se pune gelatina foite la inmuiat in multa apa rece (daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste). Laptele condensat indulcit, de la conserva, se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina foite se scurge de apa si se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur sau la microunde, fara a o fierbe, fiindca i se distrug proprietatile) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Atentie, daca folositi gelatina granule, aceasta nu se mai scurge ci se adauga asa cum e, dat fiind faptul ca va absorbi aproape toata apa fin bol. La sfarsit, se dauga mierea.
Se bate frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia de lapte.
Se lasa crema la rece 15 minute, amestecand de 2 ori intre timp. Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida. Daca totusi s-a inchegat, amestecati-o bine cu mixerul de mana. Turnam apoi crema intre foi si lasam la frigider cateva ore pana se intareste. Daca aveti o forma care se inchide cu inel detasabil, nu mai e nevoie sa o lasati la racit inainte, ci o puteti imediat turna intre foi.
Foarte important: daca nu aveti lapte condensat indulcit la indemana, care e gros ca mierea, ci doar lapte evaporat, care e lichid si neinducit, tot la cutie si foooarte asemanator cu cel condensat (pe cutie apare ca „lait concentre”), nu va ingrijorati: folositi cate o lingura de zahar la 100 de grame lapte evaporat si puneti pe foc pana prinde consistenta. Eu am avut o conserva de 400 g (luata din Grecia) pe care am amestecat-o cu 4 linguri zahar si am pus-o la foc mic cca. 20 de minute, pana s-a transformat in lapte condensat indulcit 😀 Am obtinut exact 175 g, cat cere reteta.
Prajitura se feliaza si se serveste cu maaare pofta!!!
Pentru voi, cu mare drag…inca o poza 😀
Sfat: O alta varianta ar fi sa se coaca un blat intreg, intr-o forma mai mare, care mai apoi se va taia in doua. O parte se aseaza pe platou, deasupra vine crema, iar cealalta parte se aseaza „capac”. Ambele variante -delicioase!!! Daca vreti un blat mai pufos, folositi blatul de aici: Kinder Pingui
Reteta preluata de la Paula M.
84 comentarii
Laura, de foarte mult timp vroiam sa fac aceasta prajitura și ieri am facut-o după rețetă data de tine. A ieșit suuuupeeer. Foarte buna și foarte apreciata de toată lumea. Am făcut în cantitate dubla și am avut mari emoții la crema pt ca era f fluida, însă după o noapte de stat la rece, s-a închegat f frumos. Mulțumesc de rețetă! Excelenta! :-*
P.S Nu știu cum se poate încarca și poza, pt ca arata bine și e și f gustoasa.
Luara,ingredientele pt aceasta reteta , la balt se impart pt 2 foi sau o foaie se face cu 4 oua + restul.
lapte candensat indulcit se poate cumpara de la vreun magazin?!
incercati la Lidl, eu am gasit
Am pregatit azi aceasta minunata felie de lapte,cu blat pufos de la kinder-pingui.
buna ziua…chiar sunt superbe prajiturile si inghetatele tale ca prezentare…le mananci din ochi..
ioana
Azi am hotarat ca trebuie sa fac prajitura asta. Anul trecut am facut-o de foarte multe ori si s-au cam plictisit golanii (fi-miu si sotul meu) de ea. Mai ales ca o faceam in dublu exemplar ca sa pot sa mananc si eu in liniste! Ah, cat de buna este! Si combina gustul de ciocolata, pe care il iubesc, cu aroma de lapte in mod absolut perfect. Nu stiu ce ma faceam fara tine, Laura. Probabil ca aveam cu vreo 10 kg mai putin, dar sigur nu eram nici eu si nici familia mea mai fericiti 🙂
Foarte buna prajitura Laura! Am facut-o azi dupa atatia ani in care salivez dupa ea :))) . Am dublat cantitatile si pentru ca am citit mai multe comentarii poate ajuta pe careva : tava mea are 32×24 cm si e mai inalta , nu am cu margini detasabile dar e ok. Gelatina foi am avut doar un pachetel de 10 g de la dr. Oetker si pe langa am mai pus si o lingura de gelatina granule (pt gelatina transparenta ) de la Lidl. A iesit perfect.
P.S.dupa ce am asezat prima foaie in tava am bagat pe sub toate marginile folie de aluminiu inalta cat tava ca sa poata tine crema laolalta deoarece foile au iesit cativa milimetri mai mici decat tava.
pot folosii gelatina pt tort k alta nu am gasit?
Bună, Laura
Poate te-a mai întrebat cineva, dar nu strică un răspuns în plus pentru o reușită culinară…. se poate folosi laptele condensat din comerț (am găsit la Lidl!!!)?
…în altă ordine de idei sunt o constantă vizitatoare (și … salivatoare:)))- nu cred că există termenul, dar îl inventez:)))) a rețetelor de pe blogul tău!
foarte gustoasa prajitura si usor de facut. multumim pentru reteta. am facut prajitura aseara si deja s-a terminat.
Buna Laura
am facut prajitura, divin de buna si nemilos de calorica, dar am pacatuit caci am mincat-o pe toata.
trebuie sa o refac si pt altii acum
merci
hola laura,me encantan tus recetas de echo hoy hice este pastel maravilloso que nos a encantado es delicioso te mando un fuerte abrazo y los mejores deseos para ti un beso desde ESPAÑA un cordial saludo PATRICIA
se poate face si cu lapte simplu?
Buna Laura si felicitari!
Am o intrebare: tie din ingredientele postate in reteta ti-a iesit cantitatea de prajitura din poza sau le-ai dublat?
Multumesc!
Andreea
Draga Laura, am avut un succes nemaipomenit cu aceasta prajiturica. recunosc k am facut o mica modificare la crema, am adaugat o cutie de lapte de cocos si am glazurat cu glazura oglinda. sotul meu a spus ca e cea mai buna dintre cate am facut si ca „se cere mancata”,m-a laudat si pe la vecini :)) deci meritul e al tau si iti multumesc.
foarte buna
buna Laura!poate ma ajutati si pe mine.Ao o tava 27X23 si nujtiu 2 oua per blat mi se pare pra putin.in pozele d-voastra foile sunt destul de groase`
Buna ziua! Caut de mult timp o reteta pentru un blat de tort cu cacao..si acesta, de la milchschinitte, mi-a facut cu ochiul. Am insa o nelamurire..nu se pune si praf de copt? Multumesc mult! O zi frumoasa in continuare, Ana Maria! 🙂
Buna Laura,
De ceva timp rasfoiesc blogul tau. Legat de aceasta reteta: se poate folosi si lapte condensat din comert? ma gandesc sa nu iasa crema prea subtire si sa nu se „lege”.
Multumiri pentru inspiratia data in bucatarie 🙂
Lucia
draga laura, sambata am fct praj milch schnitte,cu lapte condensat din retetele tale mi-a iesit totul perfect si foarte deliciooos au mancat si copii mei pe care-i conving tare greu sa guste o praj. (kiar au mai cerut):)).Pe miercuri vreau sa-ncerc kinder pinguin sper sa-mi iese la fel k prima. Multumesc din suflet pt toate minunatele tale retete cred k ai un suflet la fel de frumos k tot ceea ce pregatesti,sunt multumita c-am gasit o prietena minunata kiar si asa virtual:))…un pupic virtual:))))
Nu pot ramane indiferenta la asa talent,bun gust,rafinatete si dragoste pt ceea ce faci. Felicitari!!!si multumesc k impartasesti cu noi aceste minuni culinare. Cat despre prezentare….o adevarata profesionista!!!! Mi-ai dat de lucru deacumincolo:))…vreau sa incerc multe retete de-ale tale. Te poop!
buna,aceata reteta are printre ingrediente si lapte condensat…unde gasesti de cumparat in timisoara?(am vazut k esti din timisoara…)
Am pregatit si eu prajitura aceasta si este intr-adevar delicioasa, dar si aspectul este pe masura. Multumesc pentru reteta! 🙂
toate retetele sant super,felicitari pentru blog
E senzationala prajitura!!! Am trecut-o deja la favorite..k multe altele de pe blogul tau!! un gust foarte delicat!! Sunt mereu in cautare de noi idei si pot spune k la tine gasesc mai multe decat sper:)) Ms mult!!
buna laura.
am facut-o de 3 ori.
prima data am vazut ca nu e suficient blatul , deci am dublat cantitatea. cand am vrut sa o tai, mi-a curs toata crema. da, tinuta la frigi n ore. ok. nu m-am lasat. am mancat-o cu crema scursa cu tot, ca de buna e mortala.
a doua oara am stit si am lasat-o pe a doua zi, ca sa o pot taia. a fost in regula.
acu, a treia oara……. m-a pus zbenga sa dublez crema. epic fail.e de 3 zile la frigi si nu stiu ce sa fac cu tortul…….trebuie sa mai mentionez ca are o crema moale si curgatoare…, care nu se mai aduna?oooooffffffffffff
Draga Laura, azi am facut aceasta prajitura minunata, mortala, criminal de buna.:)) A doua oara cand fac una din retetele tale, si m-am convins: esti plina de talent cand vine vorba de dulciuri! Abia astept sa vina ai mei acasa si sa le indulcesc ziua!
Si bineinteles, multe din retetele tale vor fi testate de mine, de acum incolo!:)
Multumesc pentru daruirea si entuziasmul cu care ne impartasesti retetele!
Sunt innebunita dupa Kinder felie de lapte. sunt nerabdatoare sa incerc reteta asta..
Arata super!!! Am sa o testez curand. Va fi o surpriza pentru sotul meu, care e innebunit dupa aceasta prajitura (dar de cumparat). Sunt tare curioasa de rezultat. Am sa mai scriu dupa ce o fac. Multumesc pentru reteta. S.
Am facut-o ieri si azi a mai ramas un colt mic :)) Am facut-o sub forma de tort, si chiar cu lapte condensat din comert tot super delicioasa a iesit. Multumesc!
doamne, cat de bine arata :x:x
buna Laura.Mai intai vreau sa te felicit pentru retetele minunate pe care ni le oferi.
Am si eu o neclaritate la prajitura Milch Schnitte.Nu am inteles frisca se bate cu un intaritor de frisca si apoi se amesteca cu laptele condensat sau se pune laptele condensat in frisca lichida si apoi se bat impreuna.eu folosesc frisca Hulala.
si inca ceva, blatul se face fara praf de copt?vreau tare mult sa fac prajitura asta de Craciun si m as bucura mult daca mi ai putea lamurii in ceea ce nu am inteles.
as putea folosi si laptele condensat de la magaz?multumesc, alina