
Oricum ar fi, insist s-o incercati!!!!!!!! :))
Ingrediente:
- 1 cartof mare fiert (1 capatana de telina fiarta)
- 1 ceasca de ulei
- zeama de la o lamaie
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri de apa foarte rece
Mod de preparare:
Se curata cartoful (sau telina), se taie in patru si se fierbe bine in apa cu sare (apa sa clocoteasca cand adaugati cartoful). Dupa ce s-a fiert, se scoate imediat din apa si se lasa la racit.
Dupa ce se raceste, cartoful se paseaza intr-un castron si se amesteca, cu lingura de lemn sau mixerul (eu mereu aleg mixerul 😀 ), cu mustarul, zeama de lamaie si, putin cate putin, uleiul. Pe parcurs se adauga si cate putina apa foarte rece. Veti obtine o maioneza de-li-cioa-sa!!! :))
Eu am folosit-o aici, la salata de conopida, ce mi-a iesit uimitor de gustoasa.
Sfat: cum va spuneam si mai sus, puteti prepara aceasta maioneza si cu telina sau chiar cu fasole boabe, bine fiarta, tot o ceasca.
Reteta preluata din cartea „Mancaruri si dulciuri de post” -Garoafa Coman
9 comentarii
Caut o rețetă de maioneză fără ou și nu găsesc niciuna care să-mi placă, adică să obțin o maioneză „băț”, fermă, care nu curge ca o cremă.
buna,Laura….imi place reteta ta de maioneza din cartofi(deoarece noi tinem toate posturile),insa am o mica problema…crezi ca s-ar putea prepara fara mustar? eu sunt alergica la mustar si nu pot sa-l includ deloc in preparatele mele…oricum,o sa incerc…
merci ptr reteta,eu am facut-o si e delicioasa,bravo
Draga Laura,
Te-am descoperit de putin timp si sunt incantata de retetele tale.Vreo doua dintre ele le-am si experimentat si sunt foarte bune!!!Te felicit din tot sufletul pentru talentul, amabilitatea si rabdarea de care dai dovada!
Cu drag,
Eve
Buna Laura
Si eu ca si „anonim” mai sus sunt un „lurker” – trec cam o data pe saptamana pe „aici” ca sa vad ce a mai gatit Laura. Intradevar, noua „fatada” arata bine, este mai moderna si pune in valoare mai bine pozele.
O singura remarca: unele dintre texte cred ca au fost scrise in original cu alte culori, si nu s-au trasferat foarte bine, sunt aproape negru pe negru. Exemplu: postul din 8 Septembrie 2007, Poze cu aperitivele si masa (poze cu aperitive 1), sub prima poza, fraza apropo de cele 12 colege invitate este imposibil de citit daca nu se „highlight”
Acum o intrebare legata de reteta de mai sus: nu crezi ca daca s-ar fierbe cartoful in coaja proprie ar fi mai bine, ar absorbi mai putina apa si s-ar preta emulsionarii mai usor? Ma gandesc la asta pentru ca atunci cand vreau sa fac un piure de cartofi, sau mai ales de telina sau conopida, prefer sa le gatesc in abur, tocmai pentru a fi mai „uscate”, ca sa nu iasa terci ci sa se faca pufoase si usoare.
Numai bine
Nina
Oh my God, this message is soooo emotional!!! I’m so happy and overwhelmed by your sweet, sweet thoughs that if I’d be near you right now, I’d kiss you a thousand times :)))
Thank you so much for sharing this with me, it means a lot 🙂
Have fun in the kitchen, impressing your friends with our Romanian cuisine!!!
…and please come back to check out what’s new 😛
Grazie, Federica 🙂
Baci!!!!!!!
Hi Laura, I have been visiting your blog for almost a year now…I just thought I would let you know that the new ‘face’ looks amazing, well done!…and also that your recipes are so easy to follow..thank you, because I am usually a disaster in the kitchen…friends now enjoy eating Romanian cuisine (something they have never been introduced to before-and they love it) …thank you… I am now considered a great chef (if only they knew…thanks!) 😀
sempre ottima! baci!