1

Lichior de oua si ciocolata

In primul rand, vreau sa va urez Hristos a inviat! Sper ca ati avut parte de zile luminate si pace in suflet, cum am avut si noi. Pana va arat cum se prepara deliciosul lichior de oua, si simplu si cu ciocolata, vreau sa va bucur privirea cu un mic dar pretios cadou. Pretios, pentru ca micutul buchetel este format din zambile culese chiar de mine, de la noi din gradina. Special pentru voi 🙂

Pentru ca-mi sunteti alaturi, si pentru ca reveniti mereu cu drag (mesajele voastre va tradeaza 😛 ) …si asta chiar si atunci cand, iata, nu v-am mai raspuns la mesaje inca de la Craciun…

 

…si-acum despre ale noastre!
Acest lichior, atat de prezent pe mesele de sarbatori (de Craciun e nelipsit ), a avut pe la inceputurile blogului meu un deja-vu tot de Pasti, aici: Tort cu lava de lichior de oua, in varianta simpla, de vanilie…si aici: Cuibusoare de Paste cu oua din trufe, in varianta „de ciocolata”. E super-delicios, si chiar daca vi s-a urat deja de-atatea oua 😀 , eu tot insist sa-l incercati!

 

Ingrediente pentru 2 sticle/recipiente:

  • 20 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat (20g)
  • 400 ml rom alb
  • 4-5 linguri mari de lapte condensat, indulcit(din comert sau facut in casa)
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite de cafea instant (nes)

 

Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri:

Puneti toate galbenusurile intr-un castron mare si amestecati-le cu zaharul, folosind mixerul, pana cand acesta se topeste:

Albusurile le puteti folositi la retetele urmatoare: Chec cu albusuri, Prajitura cu albusuri si neaparat alcazale, care sunt absolut delicioase!!!
Sau si mai usor, daca nu aveti timp de prajiturit 😀 , le puneti frumos in pungi si le azvarliti in congelator. Le scoateti apoi la decongelat si le puteti folosi ca noi :))

Adaugati, putin cate putin, romul:

Se toarna apoi laptele condensat indulcit, lapte condensat adus de mami a mea draga din Danemarca…si culmea ironiei a fost ca dupa ce am pus si eu mana pe o cutie cu lapte condensat, nu am putut sa-l gust, pentru ca eram inca in post :)))
Data viitoare ii scriu pe hartie, cu litere mari, gigantice, sa imi ia macar vreo 2 cutiute 😀

Compozitia rezultata se imparte apoi in doua: intr-unul din boluri adaugati zaharul vanilat, rezultand astfel lichiorul de oua, de vanilie; puneti celalalt bol deoparte momentan (in el veti prepara lichiorul de oua, de ciocolata).

Iata cum se prepara acesta:

Dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte:

Topiti ciocolata si adaugati-o ciocolatei:

Amestecati crema de ciocolata cu 3 linguri de rom, apoi turnati-o in crema de ou pusa deoparte:

Veti obtine lichiorul de oua, de ciocolata:

Ambele compozitii, taaare apetisante :)))

Cu ajutorul unei palnii, umpleti doua sticle cu cele doua feluri de lichior si puneti dop.
Lichiorul tine astfel cca. 7-8 saptamani.

Foarte, foarte gustos!!!

Se pastreaza, bineinteles, la frigider sau chiar la congelator!

La noi nu a rezistat atata! :)))


Daca totusi nu reusiti sa-l folositi in timp util, il mai puteti „face pierdut”, pe langa ideile de mai sus, de la inceputul postarii…aici, la checul asta minunat: Chec cu lichior de oua si fulgi de ciocolata

Va pup!!!!!

Ne revedem curand, cu alte preparate delicioase care ne-au stat pompos pe masa de Paste si ne-au satisfacut cu succes apetitul :))