Lichior de nuci verzi

Visez la acest lichior de nuci verzi de ani de zile…
L-am regasit printre multe retete de-ale mele, nescrise inca 😛 , asa ca m-am gandit ca a venit timpul sa il pun in practica.
Am pornit de la o reteta expusa de Adriana Nicoleta, acum multi ani, si impreuna cu ideile culese de pe net, am creat o varianta proprie, sper eu gustoasa, a lichiorului mult visat. E foarte bun si simplu, dar si la aromatizarea prajiturilor.
Aveti aici: „Cizmulite” pentru Mos Nicolae, o idee in sensul asta iar aici este dulceata de nuci verzi, tot din nucul meu batran si falnic 🙂

Sa nu uitam insa nici de delicioasa inghetata de nuci verzi, de care va puteti bucura nu numai vara, ci si iarna!

Va urez mult spor, asadar :)))

 

Ingrediente:

Pentru macerat:
  • 500 ml alcool rafinat (96 grade)
  • 30 nuci verzi
  • 2, 3 cuisoare
  • jumatate de baton scortisoara
  • coaja de la 1 lamaie
Pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 1 kg zahar

 

Sfat: Imediat dupa preparare si chiar si dupa doua saptamani va fi amar si iute, deci incercati sa aveti rabdare 😀

 

Mod de preparare:

In primul rand, spalati in mai multe ape nucile; taiati-le apoi in jumatati sau felii.

Puneti-le intr-un borcan sau damigeana mica si acoperiti-le cu alcool.

Adaugati cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si inchideti ermetic damigeana.

Lasati-le cca. 2 luni (la soare ar fi ideal), agitand in primele 2 saptamani zilnic damigeana.

Filtrati apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).

La final, faceti siropul din zahar si apa; rece, amestecati-l cu siropul concentrat de nuci.

Puneti-l din nou in sticla/damigeana si consumati-l dupa 2, 3 saptamani.

Retineti: lichiorul se pastreaza la rece!!

 

…cum le-as fi putut rezista?!?!? :)))

Rezultatul (aproape) final 😀

Detaliu:

Si aici gata!!! Cel mai bun lichior cu nuci, facut in casa 🙂