Lichior de nuci verzi
Sa nu uitam insa nici de delicioasa inghetata de nuci verzi, de care va puteti bucura nu numai vara, ci si iarna!
Va urez mult spor, asadar :)))
Ingrediente:
Pentru macerat:
- 500 ml alcool rafinat (96 grade)
- 30 nuci verzi
- 2, 3 cuisoare
- jumatate de baton scortisoara
- coaja de la 1 lamaie
Pentru sirop:
- 1 litru apa
- 1 kg zahar
Sfat: Imediat dupa preparare si chiar si dupa doua saptamani va fi amar si iute, deci incercati sa aveti rabdare 😀
Mod de preparare:
In primul rand, spalati in mai multe ape nucile; taiati-le apoi in jumatati sau felii.
Puneti-le intr-un borcan sau damigeana mica si acoperiti-le cu alcool.
Adaugati cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si inchideti ermetic damigeana.
Lasati-le cca. 2 luni (la soare ar fi ideal), agitand in primele 2 saptamani zilnic damigeana.
Filtrati apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).
La final, faceti siropul din zahar si apa; rece, amestecati-l cu siropul concentrat de nuci.
Puneti-l din nou in sticla/damigeana si consumati-l dupa 2, 3 saptamani.
Retineti: lichiorul se pastreaza la rece!!
…cum le-as fi putut rezista?!?!? :)))
Rezultatul (aproape) final 😀
Detaliu:
Si aici gata!!! Cel mai bun lichior cu nuci, facut in casa 🙂