
Reteta e culeasa din revista „Bild der Frau”, nr. 6 „November/Dezember 2011”, pe care am primit-o cu putin inainte de Craciun de la doua prietene absolut speciale.
Din aceeasi revista am preluat si cremele de la Tortul Potcoava, pe care il aveam afisat intr-o revista de-a mea, fooarte veche, dar la care in afara aspectului, a formei de potcoava, nu mi-a placut mai nimic 😀
Lichiorul asta e un deliciu, asa ca sper ca il veti incerca numaidecat!!! E bun si simplu, dar e minunat turnat peste inghetata sau peste vreo prajitura cu ciocolata, avand o consistenta mai densa, asemanatoare unei creme.
Ingrediente pentru cca. 1 litru:
- 250 g ciocolata cu lapte sau amaruie
- 200-250 ml smantana pentru frisca
- 250 ml lapte
- 80 g zahar
- 50 ml lichior de nuci
- 200 ml coniac sau whisky
Sfat: Nu va faceti griji daca nu aveti lichior de nuci, il puteti inlocui cu rom (alb) sau cu ce mai gasiti pe-acasa. De asemenea, daca doriti ca lichiorul sa fie mai lichid, inlocuiti smantana cu aceeasi cantitate de lapte si ciocolata neagra cu una de lapte.
E foarte bun!!!!
Mod de preparare:
Se marunteste ciocolata. Se topeste, la bain-marie, impreuna cu smantana lichida, laptele si zaharul. Dupa ce se racoreste bine, se adauga lichiorul si coniacul sau whisky-ul. Se mai adauga zahar, daca e nevoie (dupa gust). Se umple o sticla si se pune la rece (in frigider). Inainte de a fi servit, se agita bine sticla.
Oricum, lichiorul asta e mai mult pentru consum imediat, si la noi chiar n-a avut deloc viata lunga :)))
…de fapt, astea sint singurele poze, si ele facute pe fuga, deoarece paharele abia asteptau sa fie umplute:
Sfat: se poate pastra cca. 2 saptamani, la frigider.
…desi m-as mira sa reziste atata 😀
10 comentarii
asta e reteta aproape ca pt trufe
ai idee ce trebuie sa mai adaug sa fac trufe ca lichior nu este
este o crema cum bine a mai zis cineva si mai e si foarte tare de la wisky
tu spuneai ca e pt consum imediat dar nu e cam mult un litru si ceva?
e foarte bun imediat dupa preparare, dar dupa cateva ore s-a intepenit in sticla, a trebuit sa pun sticla intr-o oala cu apa fierbinte ca sa se fluidizeze dar tot m-am ales cu un eurocrem baut cu ” lingura” …. :(((
nu stiu ce s-a intamplat….
Anca, nu te necaji, nu are nimic lichiorul tau 🙂
Nu este foarte alcoolizat si din cauza asta (a cantitatii mari de frisca si ciocolata) se intareste. Tot ce trebuie sa faci, inainte de a-l servi, este sa il scoti din timp din frigider.
El, de fapt, este facut sa fie savurat pe loc 😛
P.S. Ca sa il mai subtiezi, adauga inca 100 ml. rom, coniac sau whiskey 😉
Multumesc tare mult,chiar are un gust foarte bun.
Laura, dar ciocolata aceea de unde o achizitionezi ( ma refer in special la faptul ca apare la cutie cu atat de multe tablete )?
Arata ft delicios…
Arata foarte foarte bine 🙂
Vin si eu la un pahar de lichior! Arata minunat!
Cu ce putem inlocui lichiorul de nuci? Eu m-am gandit la o varianta: marim cantitatea de whiskey si adaugam esenta de migdale…
ce spui? merci anticipat
Mmmm… ce ne facem cu permisu`?? Hai bine.. intr-un weekend merge! 🙂 Delicios arata. Pupici
minunat arata…si trebuie sa fie si bun…dar noi, care nu avem lichior de nuci, ne uitam ,salivam si atat..