Lichior crema de whisky
Un mare multumesc!!!
Tuturor, asadar, va ofer un pahar mare de lichior facut in casa, „creat” cu mare drag pentru voi.
Iar aici: Irish Cream, aveti o alta varianta a acestui lichior renumit si extreeem de indragit! π
Ingrediente:
- 250 g zahar brun
- 750 ml frisca lichida (neindulcita)
- 4 plicuri zahar vanilat
- 500 ml whisky
Cu niste biscuiti Amaretti langa e un adevarat festin!!! :))
Mod de preparare:
Prima data vom topi zaharul la foc mic, amestecand intruna:
Apoi turnam frisca lichida:
Adaugam zaharul vanilat si amestecam pe foc pana ce zaharul si caramelul se dizolva complet:
Luam apoi vasul de pe foc si lasam la racit.
Are o culoare minunata crema asta de zahar ars si cred ca si un gust pe masura.Β O sa mai fac o tura si dupa post ca sa ma dumiresc mai bine π
Strecuram intreaga compozitie si inglobam whisky-ul. Amestecam totul foarte bine!!
Va rezulta o crema frumoasa, ciocolatie:
…adica lichiorul nostru home-made de whisky, peΒ care l-am „degustat” imediat π
A iesit delicios!!!!
Lichiorul se toarna intr-o sticla si se inchide bine. Il puteti pastra cca. 3 saptamani, dar trebuie neaparat tinut la frigider.
Inainte de a-l servi, scuturati bine sticla (el se mai ingroasa cat sta, mai ales la frigider).
Noi, dupa cum probabil ati intuit, l-am dat gata mai devreme :))
Paharul special, promis voua π
Noroc!!! …si mii de multumiri pentru voturile de incredere!!! Sper sa va mai pot incanta si cu alte bauturi, mai mult sau mai putin alcoolice π , si pe viitor!!