Ingrediente:
- 75 ml apa fierbinte
- 60 g unt
- 40 g zahar
- 60 g miere
- 110 g lapte praf
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se amesteca apa cu untul, zaharul si vanilia. Se adauga mierea si laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider max. 1 saptamana.
E o reteta minunata, cu grad mare de dificultate, dupa cum puteti observa 😛
Reteta preluata de la Paula M.
P.S. …si pentru ca mi-a placut atat de mult laptele asta condensat, va mai impartasesc inca o varianta a mult-doritei retete, la fel de delicioasa, preluata de la Nuzi 🙂 …fara poze, din pacate…
Ingrediente:
- 500 g zahar pudra (cu amidon ar fi ideal)
- 375 ml lapte
- 45 g unt
Se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc la flacara mica pana se topeste zaharul si untul, apoi se mareste flacara si se fierbe 10-15 min. (se calculeaza din momentul in care a inceput sa fiarba)
Mare atentie la cratita, caci laptele se umfla!!!
Se foloseste rece…cand se mai ingroasa (varianta asta e un pic mai „curgatoare” :P)
13 comentarii
Buna Laura!
Iti admir blogul, ai niste retete impresionante, desi unele sunt cam scumpe pentru buzunarul meu 🙁
Am o nelamurire, am mancat la cineva foi de napolitane cu crema de lapte condensat. Am cautat pe internet cum pot obtine aceasta crema si am vazut ca se cumpara din magazin laptele condensat si se fierbe 2 ore in cutie. Am cautat prin magazinele din Deva dar numai la Lidl am gasit, dar nu ma prea incanta, ma refer la ambalaj, este in cutie ca si cea in care este frisca si laptele. Ma gandeam ca daca il fierb 2 ore se va degrada ambalajul. Pot sa il fac altfel?
buna Laura! o singura neclaritate am cu privire la aceasta minunata reteta de laptik! ingredientele se amesteca si se fierb un pic, sau nu necesita aragaz???? multumesc frumos!
Ma bucur foarte mult ca am gasit reteta pentru lapte condensat pentru ca inca nu am gasit prin magazine pe unde stau eu. Si chiar aveam nevoie pentru o reteta de prajiturele. Multumesc Laura
Cu multa placere, Laura.
Felicitari pentru blog!
La multi ani!
si mierea cand o pui????
Buna Laura.In primul rand vreau sa te felicit pentru minunatul blog, imi plac mult retetele tale si le incerc de cate ori am ocazia. Cautam de mult o reteta pentru lapte condensat, deoarece dupa cum bine sti si tu la noi se gaseste foarte greu sau deloc de cumparat. O intrebare: mierea cand se adauga?
daca zaharul pudra nu are amidon, sa pun putin amidon?
Esti tare draguta, Bely!!! 🙂
Iti multumesc frumos pentru aprecieri…si blogul tau e apetisant tare, mult succes in continuare!!!
P.S. Wow, ce te invidiez pentru faptul ca gasesti lapte condensat asa usor 😛 …eu de ani de zile visez la el…
Buna Laura, imi place mult blogul tau si am vazut niste retete interesante.. cat despre laptele condensat yammyyyy, Am sa-l incerc si eu sa fac, desi aici e prea ieftin sa stai sa-l faci si se gaseste la orice colt..dar merita incercat, nimic nu e mai bun decat ceva facut in casa!
Viviana, si eu am intrat, vrand-nevrand (mai mult nevrand, clar! :P) la dieta…asa ca te inteleg perfect…dar asa, un pic, de gust, ar merita incercata crema asta de lapte 🙂
Jacob, eu din ala de cumparat nu am vazut pe niciunde, asa ca habar n-am ce gust are…dar asta facut in casa e fooooarte gustos!
…eu am mancat cateva linguri, asa goale, hi, hi…
Multumesc frumos de compliment!
Esti un dragut, ca intotdeauna! 🙂
Ma uimesti.
Imi place sa gatesc, sa fac prajituri, mai greu este ca acum trebuie sa slabesc, dar reteta asta de lapte tot o fac.
HAllo Laura Dragä,
foarte frumoasä Rezetä. Cu Vanilla inäuntru ai dat iaräsi Lovitura.
Laptele täu este un fel de Apogeum de la Lapte Condensat de cumpärat. Compliment mare !!
Cu drag Jacob