Aceste jeleuri de morcovi au fost facute pentru Bogdi meu scump, ca echivalent, un pic mai sanatos (si astea sint pline de zahar dar macar n-au E-uri), la jeleurile frumos colorate si atragatoare din magazin.
L-a incantat prima data forma lor (le-a ametit un pic prin farfurie, jucandu-se :P), si apoi gustul.
Ingrediente pentru cca. 50 de jeleuri:
– 500 g. morcovi
– 400 g. zahar
– 2 lamai sau portocale
– 100 ml. apa rece
– 2, 3 pliculete zahar vanilinat (optional)
– 5, 6 linguri nuca de cocos
Mod de preparare:
Se curata de coaja si se spala bine morcovii. Se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu zaharul. Se lasa deoparte timp de 3 ore pentru a-si lasa zeama. Din cand in cand se mai amesteca.
Se adauga apoi apa, zeama de lamaie sau portocale, vanilia si se amesteca foarte bine. Se fierbe compozitia, pe foc mic, timp de aprox. 1 ora sau pana cand scade zeama.
Se lasa compozitia sa se raceasca la frigider, timp de inca o ora. Se ia apoi cate o lingurita din compozitie si se formeaza, in palme, jeleuri in forma de bulgarasi.
Dupa ce sint formate, se dau prin nuca de cocos si se servesc.
Se tin la rece pana la urmatoarea degustare 😛
P.S. Daca gusta si cei mari :P, puteti adauga 1 fiola/sticluta de esenta de fistic 😉
12 comentarii
buna Laura…cind spui se lasa deoparte timp de 3 ore ,sa.si lase zeama.
..adica,punem intr,o strecuratoare sau ceva de genu’?amestecam din cind in cind ca sa lase toata zeama.da? nu folosim aceasta zeama,da?!?!? merci anticipat
Foarte buna ideea! Arata minunat. Nu s-ar putea folosi gelatina si mai putin zahar?
ce frumoase sunt !!!!!
super reteta.din ca altceva merg facute aceste jeleuri…mere pot folosi in loc de morcovi?
o seara faina!
am trimis reteta ta la cumnatica mea (via facebook) – piticotul ei va fi taaaaare incantat! Pupici
Am facut si eu mai demult,dar cu mai putin zahar.sunt bune.
Nu stiu cat sunt de gustoase, dar arata foarte bine! Am sa le incerc
mmm foarte fain, clar ii recomand sora’mii reteta, mai ales ca are bebe;)
foarte frumos!felicitari…pai ce r fi sa inlocuim zaharul cu ceva pasta de curmale de ex???nu stiu o sa incerc eu si o sa povestesc!cu bine
sunt foarrte frumusele si sigur delicioase, cum ai zis si tu, mult mai sanatoase decat cele comerciale!
excelenta combinatia de arome! :*
wow arata fantastic!!multumim de idee,o zi frumoasa!!
super,felicitari,o reteta sigur buna,multumesc pentru postare