Inimioare dulci cu mascarpone si visine

Aceste inimioare dulci cu mascarpone si visine sunt pentru cei mai iubiti barbati (unu-n devenire 😛 ) din viata mea: Bogdi si Cipi!!!!!
Pentru Bogdi, de ziua copiilor, iar pentru Cipi, de ziua lui, fiindca e nascut chiar in 1 iunie!!! Vesnic tanar! 😀

Daca vreti sa ii surprindeti si voi pe cei dragi cu o surpriza dulce, poate cu un tort in forma de inimioara, va pun la indemana intreaga mea colectie de retete-inimioara :))

 

Ingrediente pentru 6 portii

Pentru aluat:
– 3 oua
– 100 g zahar
– 3 linguri suc de portocale
– 1 praf de sare
– 150 g faina
– 1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema:
– 250 g mascarpone
– coaja rasa si sucul de la o lamaie
– 50 g zahar
– 200 ml frisca batuta
– visine din compot (borcan 720 ml)

In plus:
– 3 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui sablon, se deseneaza pe hartia de copt 12 inimioare. Eu la desen ma prezint jalnic 😀 , doar oameni din aia „din bete” stiu sa fac, haha, care stau in fata unei case si deasupra e soarele, cu mii de raze…

…si nori stiu, pardon! :)))

Asta e „sablonul” meu:


Pana la urma, mai de rusine (erau copii langa mine 😀 ), mai din greseala, am reusit sa mesteresc niste inimioare blajine:


Buuun, si-acum sa continuam…
Ouale se bat spuma cu zahar, sare si suc de portocale pentru cca. 5 minute:

Sa puneti doar 3 linguri de suc pentru ca altfel o ia la vale aluatul si nu mai reusiti sa faceti nici o inimioara, cum am patit eu :)) …prima tura a iesit rulada, spre bucuria copiilor (pun pozele la sfarsit)

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).
Se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna deasupra compozitiei de oua:

Compozitia se transfera intr-un sprit de ornat si se umplu inimioarele desenate cu aluat:


Se coc cca. 10 minute (eu le-am tinut mai mult si s-au cam rumenit):


Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar:

Eu fiindca am desenat inimioarele cam mici, am mai ramas cu aluat cat pentru un muffins mare :)) …pe care l-am copt separat…

Pentru crema, se lasa sa se scurga compotul de visine. Se amesteca mascarpone cu coaja de lamaie, suc de lamaie si zahar:


Se inglobeaza frisca batuta si se pregatesc inimioarele:

Crema se aseaza pe 6 inimioare; se aseaza deasupra visine din compot:


Se acopera cu celelalte inimioare, sub forma de sandwich:


Se pudreaza cu zahar:


Cele 2 inimioare din poza de mai jos sunt pentru iubitii mei!!!! 🙂 Le-am „asortat” cu visine din pomisorul nostru, din gradina:

Dar si voua va ofer, cu mare drag, o inimioara dulce!!!

…iar doamnelor si domnisoarelor ce ma viziteaza, le ofer o floare din „buchetul” primit de ziua mea, zi pe care am „sarbatorit-o” in familie, in 30 mai 🙂

 

P.S. Am uitat sa va arat rulada rezultata din esecul cu prima tura de inimioare 🙂
A fost tare curgator aluatul, cu doar 120 g faina, cum zicea initial reteta, asa ca am intins toata compozitia in tava de aragaz (nu s-a „umplut” in intregime) si a rezultat o rulada nemaipomenita, pe care am umplut-o cu gem de caise si mascarpone+zahar praf+frisca… iar langa am avut un bol cu ciocolata alba, topita, pe care as fi vrut s-o torn deasupra dar din cauza de copii pofticiosi am folosit-o pe post de „dip” 😀
Foooarte buna!!!