Inghetata Malaga

10 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16519″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceasta delicioasa inghetata Malaga a fost preparata cu maaaare curiozitate acum multi ani (da, 2007 a fost un an delicios 😀 ), insa fara ingredientul cheie: vinul de Malaga!!!!!
Nu stiu daca ati avut sansa sa degustati acest vin dulce, licoros, care mie mi-a placut la ne-bu-ni-e :)) , dar daca nu, faceti cumva sa-l savurati. Langa o cupa mare din inghetata cu acelasi nume!
Ingrediente:
– 80 g stafide
– 100 ml Malaga
– 300 ml lapte gras
– un praf de sare
– 4 galbenusuri
– 130 g zahar tos
– 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
– 1 lingura zahar pudra
– 200 ml frisca lichida
– 2 lingurite zahar ars (optional)
Mod de preparare:
Stafidele se amesteca cu 4, 5 linguri de vin si se lasa peste noapte. Va rog din suflet sa nu sariti peste etapa asta si sa nu va grabiti folosindu-le imediat, caci nu vor mai avea acceasi ametitoare aroma, iar inghetata isi va pierde mare parte din farmec (gust) 😛
Se da in fiert laptele cu sarea; se bat galbenusurile cu zaharul tos, vanilat si pudra. Se inglobeaza treptat laptele si se pune crema la bain-marie, amestecand din cand in cand (nu are voie sa fiarba!!!). Dupa ce s-a ingrosat putin (maxim 10 minute) se da vasul deoparte si se adauga restul de vin. Se plonjeaza vasul intr-o baie de apa rece (nu trebuie neaparat sa facveti asta) si se amesteca pana se raceste. Se da apoi la rece 60 de minute.

Se bate frisca si se inglobeaza in crema de vin racita, impreuna cu stafidele…imbatate :))
Daca aveti timp de zahar ars, acum e momentul sa il adaugati.
Se introduce inghetata la congelator pentru minim 6 ore. Dupa primele 3 ore, se scoate vasul si se amesteca bine cu o furculita sau cu un mixer de mana pentru a sparge cristalele de gheata. Se repune la congelator pana se intareste.
Se iau cu o lingura speciala 3 bile de inghetata si se servesc in boluri, tinute in frigider cu cel putin 10 minute inainte de a fi umplute. In felul asta, nu veti avea surpriza ca inghetata sa inceapa sa se topeasca pana ajungeti cu ea la masa :)))

Anul asta, preparata cu deliciosul vin de Malaga:

[shashin type=”photo” id=”16522″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Nu cred ca am mancat vreodata o inghetata mai buna!!!…in afara celei de ciocolata sau de pepene 😛

[shashin type=”photo” id=”16520″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pofta buna!!!

[shashin type=”photo” id=”16521″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

P.S. Puteti inlocui vinul de Malaga cu un alt vin dulce (Lacrima lui Ovidiu ar fi foarte potrivit)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

Daniela 9 martie 2016 - 11:46

Gata! Mi.a sosit si aparatul de inghetata si ca prima retata pe care mi.am propus sa o incerc este aceasta, deoarece este preferata sotului meu insa imi cam da bataie de cap vinul. Il cautam si il introducem in reteta daca asa trebuie. Pupici

Raspunde
Laura Sava 9 martie 2016 - 12:44

Sper sa dai de el 😉 Are un gust unic!!!

Ce sa-ti mai spun, ca sunt super incantata de faptul ca prima reteta cu care vei “incinge” masina de inghetata e una de-a mea?! Da, cred ca asta vreau sa-ti zic 😀
Te pup dulce, sa faceti multe minunatii cu ea!!!

Raspunde
pansy 14 iunie 2011 - 01:32

cred ca am mai scris la tine pe blog o dorinta :dezactiveaza cuvantul de control,care nu-si are rostul daca ai moderarea comentariilor.eu nu am nici una nici alta si nu mi se intampla nimic.dar asta cu cuvantul de control e ceva chiar enervant.de multe ori,nu stiu de ce,zice ca n-a fost corect primul cuvant si mi-l da pe al doilea.si din fronda de regula renunt si comentariul nu e inregistrat. am patit si la comentariul de dinainte,sa-mi ceara al doilea cuvant de control.se dezactiveaza din setarile blogului.si scapi vizitatorii de un stres inutil.

Raspunde
pansy 14 iunie 2011 - 01:27

banuiam ca e ceva gen porto ! care imi place tare,asa ca am sa folosesc lacrima lui ovidiu.reteta grozava !

Raspunde
catkitchen 13 iunie 2011 - 22:19

nici eu nu am degustat acest vin , dar daca spui ca e asa bunnnnnnnnn… te cred 😉 , iar inghetata cu siguranta a fost delicioasa!!!!!!
imi place prezentarea !!!!!

Raspunde
TeoBucatar 13 iunie 2011 - 22:18

As putea sa imbat stafidele cu altceva?

Raspunde
Liana10 13 iunie 2011 - 18:22

Dupa tortul Malaga si inghetata Malaga se cere facuta! De unde ai vinul? Merci, pupici

Raspunde
Mirela Vlăduți 13 iunie 2011 - 16:51

Da, da, da! Asa cum ti-am spus si pe FB, e si preferata mea. Te invidiez pentru vin, nu cred ca voi gasi pe undeva, iar, daca voi gasi, nu o sa am bani sa-l cumpar :))) Deci, Lacrima rulzzz!

Raspunde
Licuta Marin 13 iunie 2011 - 16:50

Nu am degustat vinul de Malaga dar inghetata este o bunatate. O saptamana frumoasa!

Raspunde

Lasă un răspuns la Liana10 Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.