Inghetata Malaga
Ingrediente:
- 80 g stafide
- 100 ml vin Malaga
- 300 ml lapte gras
- un praf de sare
- 4 galbenusuri
- 130 g zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
- 1 lingura zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- 2 lingurite zahar ars (optional)
Mod de preparare:
In continuare, se bate frisca si se inglobeaza in crema de vin racita, impreuna cu stafidele…imbatate :))
Daca aveti timp de zahar ars, acum e momentul sa il adaugati.
Puneti inghetata la congelator pentru minim 6 ore. Dupa primele 3 ore, scoateti vasul si amestecati bine cu o furculita sau cu un mixer de mana pentru a sparge cristalele de gheata. Repuneti la congelator pana se intareste.
Am ajuns la sfarsit: luati cu o lingura speciala 3 bile de inghetata si serviti-o in boluri tinute in frigider cu cel putin 10 minute inainte de a fi umplute. In felul asta, nu veti avea surpriza ca inghetata sa inceapa sa se topeasca pana ajungeti cu ea la masa :)))
Anul asta, preparata cu deliciosul vin de Malaga:
Nu cred ca am mancat vreodata o inghetata mai buna!!!…in afara celei de ciocolata sau de pepene 😛
Pofta buna!!!
P.S. Puteti inlocui vinul de Malaga cu un alt vin dulce (Lacrima lui Ovidiu ar fi foarte potrivit)