Inghetata de zmeura

15 comentarii







Inghetata cu zmeura este o delicatesa nu doar pentru copii…ci si pentru cei mari 😛
Eu am facut-o special pentru Bogdi, deoarece ne pregatim sa plecam la mare, in Grecia (o sa imi fie dor de voi!!!) …si imi era teama ca la intoarcere vom gasi tufele de zmeura(odate tinere si rodnice :P) golite de adorabilele fructe, mici si aromate…

Ingrediente pentru 4 portii:

– 250 g. crema dulce de branza si smantana (mascarpone/philadelphia)
– 1 lamaie
– 300 g. zmeura
– 4 linguri zahar…sau si mai bine, miere 🙂


Zmeura noastra, care s-a intins deja mai mult decat confortabil peste tarusii de lemn, pusi mai mult in joaca in sprijinul lor :))


Sint foarte fericita ca avem din nou zmeura, asa cum aveam copila fiind, asa ca am sa v-o prezint (in zeci de ipostaze :P) de la primele inmuguriri…


…pana la aparitia lor bogata si plina de culoare :))



…de-abia, de-abia le-am prins in poza, si-atunci tot in formula asta, de doua sau trei, fiindca cineva era mereu pe langa mine si avea grija sa nu prea mai am ce poza, hi, hi…
…da, da, de Bogdi e vorba, care in drum spre balaceala (bazinul lui e chiar langa fermecatoarele tufe :P) se servea nonsalant…cu cate prindea :)))


Cat de mult m-as bucura daca ati putea sa gustati macar una…
E incredibil cat de fade imi par acum cele pe care obisnuiam sa le cumpar din magazin…


…astea chiar au gust de zmeura 😛


…buun, si-acum sa revenim la ale noastre 😛
Se stoarce lamaia; sucul se pune intr-un vas sau intr-un pahar (eu l-am pus in chiar cel al blenderului de mana, cu care am dus la capat toata operatiunea :P)
Se adauga crema de branza si zmeura (se pastreaza cateva pentru decor) si zaharul, ori mierea:


Se paseaza totul cu mixerul:



Daca nu aveti mixer din asta vertical, nu-i nici un bai :)) …zdrobiti zmeura cu o furculita si amestecati apoi totul cat mai bine cu o lingura, spatula, etc…

Se pune compozitia rezultata intr-o cutie:


Se lasa la congelator cca. o ora-o ora jumatate, dupa care se scoate si se bate bine, ori (tot) cu o furculita ori (tot) cu mixerul 😛
…numa’ bine, atunci cand am scos-o (si am gustat-o :P) am observat ca samburii erau prea deranjanti :)) …asa ca am trecut toata compozitia printr-o sita, si bine am facut 😉
Deci, va sugerez sa faceti si voi la fel…chiar inainte de a da totul la congelator 🙂


Se repune apoi in congelator pana in momentul servirii (pentru a o savura pe deplin, lasati-o cca. 10 minute sa se inmoaie putin…)
Inghetata se serveste in pahare de desert, tinute in prealabil la frigider (in cazul asta inghetata rezista mai mult si nu se topeste imediat ce o aduceti la masa)



Se poate decora, daca doriti, cu ciocolata de lapte topita la bain-marie, adica pusa, rupta bucatele, intr-un castron de metal, asezat deasupra unei oale umpluta pe un sfert cu apa si aflata pe foc. Apa va fierbe si astfel ciocolata se va topi 🙂
Ciocolata astfel topita ( si usor racorita) se toarna apoi intr-o punga de plastic, careia i se taie un colt. Se orneaza cu fasii seducatoare desertul inghetat 😛

Eu am lasat-o, ca de obicei, simpla…ornata doar cu cateva boabe proaspete de zmeura 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

dora 24 mai 2012 - 19:59

Buna Laura….reteta asta se poate face cumva si cu capsuni?

Raspunde
viziteaza si tu Gorjul 17 iulie 2011 - 21:24

Sunt o mare fana a zmeurei, o sa incerc cu siguranta reteta.

Raspunde
Madalina 3 iulie 2010 - 16:53

Laura, imi este dor de tine.

Madalina

Raspunde
Virtualkid 29 iunie 2010 - 10:48

Si noi avem zmeura in gradina din spatele casei. Trebuie incercat.

Raspunde
Produse naturiste 28 iunie 2010 - 12:03

hmmm ce bine arata

Raspunde
felis 27 iunie 2010 - 23:31

Superb arata… Eu nu am facut inghetata niciodata… mi-e ca nu ma ridic la „inaltimea” celor din comertz…
Un premiu ai la mine pe blog… cu mult drag…

Raspunde
Madalina 25 iunie 2010 - 17:14

Arata absolut delicioasa!!!

Madalina

Raspunde
adriana 23 iunie 2010 - 14:53

ce pofta mi-ai facut!!!!si ce poze faine…vacanta placuta!

Raspunde
fely2 22 iunie 2010 - 22:42

Concediu placut,cu vreme buna ,cu distractie maxima si poze foarte multe cu care sa ne incantati.Sa te bucuri de vacanta si pentru noi…noi suntem la mare(mangalia),dar nu avem timp nici macar de o baita asa pe fuga,evident din cauza serviciului.Multi pupici!

Raspunde
ISABELA 22 iunie 2010 - 14:45

Usoara si extrem de delicioasa inghetata :P, am sa incerc si eu varianta ta Laurici.
Te pup!

Raspunde
Daniela 21 iunie 2010 - 12:52

Arata tare bine, sper sa gasesc zmeura sa o fac si eu. Asa mai dau o utilizare branzei mascarpone, de care m-am „indragostit” 🙂

Raspunde
geta 20 iunie 2010 - 18:32

concediu placut!sa faci poze!

Raspunde
Alexandrina 20 iunie 2010 - 11:22

Excelenta reteta ta! Am s-o pun si eu in practica, mai ales ca avem zmeura in gradina.
Va doresc un concediu placut, cu mult soare! Te pup, Laura!

Raspunde
Amalia 20 iunie 2010 - 08:22

Uau ce pofta mi-ai facuuut! Mi-e tare tare dor de zmeura adevarata, din pacate nu am mancat de multisor. Ieri ne-am plimbat prin gradina botanica si am mancat cu mare pofta coacaze negre foarte bune la gust si cativa capsunei minunati. I-am zis sotului sa ma lase acolo ca nu ma puteam dezlipii de tufe, hi, hi.
Unde mergi in Grecia, in ce zona? Iti doresc de pe acum o vacanta minunata si astept nerabdatoare intoarcerea ta! Te sarut cu drag si sa stii ca reteta asta de inghetata o voi adapta (daca imi permiti) cu alte fructe.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui ISABELA Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.