Inghetata de zmeura

1 comentarii
Pentru aceasta inghetata de zmeura am urmat reteta de baza, am adaugat zmeura, putina frisca batuta..si am obtinut o inghetata extrem de delicioasa!!!
Nu doar pe gustul celor mici, ci si al celor mari 🙂

Ingrediente:

  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilinat (10 g)
  • 300 g zmeura proaspata sau congelata

 

Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul, putin cate putin, si vanilia.
Bateti smantana pentru frisca, dar nu foarte tare; amestecati-o usor cu albusurile spuma si galbenusurile.
Zdrobiti zmeura si inglobati-o in amestec.
Puneti la congelator pana ingheata (dar nu total), dupa care scoateti-o si bateti-o cu mixerul sau cu furculita, pentru a sparge acele de gheata. Repuneti la congelator si serviti cand vi se face pofta 🙂

 

 

Pozele vechi 🙂

Noi am mancat o portie asa simpla, si una cu delicioasele sufleuri Mocca (poza de prezentare :P)

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

carmen 14 aprilie 2012 - 09:48

Draga mea,

Iti multumesc pentru aceasta reteta minunata. Am reusit sa-i incant pe cei doi mari , mari mancai de inghetata ai casei , respectiv sotul si fetitza . Nu-ti spun de cat timp caut o reteta pe placul lor……….
Sa te bucuri de cei dragi si sa ai parte de sarbatori insorite !
HRISTOS A INVIAT !

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.