1,5K
Pentru aceasta inghetata de zmeura am urmat reteta de baza, am adaugat zmeura, putina frisca batuta..si am obtinut o inghetata extrem de delicioasa!!!
Nu doar pe gustul celor mici, ci si al celor mari 🙂
Ingrediente:
- 4 oua mari
- 100 g zahar
- 300 ml smantana pentru frisca
- 1 plic zahar vanilinat (10 g)
- 300 g zmeura proaspata sau congelata
Mod de preparare:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul, putin cate putin, si vanilia.
Bateti smantana pentru frisca, dar nu foarte tare; amestecati-o usor cu albusurile spuma si galbenusurile.
Zdrobiti zmeura si inglobati-o in amestec.
Puneti la congelator pana ingheata (dar nu total), dupa care scoateti-o si bateti-o cu mixerul sau cu furculita, pentru a sparge acele de gheata. Repuneti la congelator si serviti cand vi se face pofta 🙂
Pozele vechi 🙂
Noi am mancat o portie asa simpla, si una cu delicioasele sufleuri Mocca (poza de prezentare :P)
1 comentarii
Draga mea,
Iti multumesc pentru aceasta reteta minunata. Am reusit sa-i incant pe cei doi mari , mari mancai de inghetata ai casei , respectiv sotul si fetitza . Nu-ti spun de cat timp caut o reteta pe placul lor……….
Sa te bucuri de cei dragi si sa ai parte de sarbatori insorite !
HRISTOS A INVIAT !