Inghetata de zahar ars

 

Prieteni dragi, cu aceasta inghetata de zahar ars imi iau un (nu foarte lung 😛 ) la revedere de la voi, dat fiind faptul ca urmatoarele zile ne vor gasi la mare!!!!!! Grecia, again :))
Am ales reteta asta de inghetata pentru ca ador aroma de zahar ars si laptele condensat, dar si pentru ca e o inghetata cremoasa tare si dulce, menita sa va racoreasca zilele toride de vara in care eu nu sunt langa voi, ispitindu-va cu alte nebunii 😀

Va pup si va urez o vara minunata, oriunde ati fi!!!

 

Ingrediente:

  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte condensat indulcit
  • 120 ml lapte de vaca, gras
  • 200 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare:

Zaharul se pune intr-o tigaie pe foc mijlociu si se amesteca pana ce se topeste si devine maroniu deschis. Se ia tigaia de pe foc.
Se adauga laptele condensat la zaharul ars si se amesteca energic. Nu va speriati daca se umfla si bolboroseste, amestecati si adaugati laptele de vaca, amestecand in continuare. Puneti din nou tigaia pe foc, la foc mic, si lasati compozitia sa mai fiarba putin, pentru ca zaharul ars sa se dizolve bine.
Se ia apoi de pe foc, se strecoara si se pune intr-un vas la racit. Se tine la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa expirarea timpului de racire, se amesteca cu frisca batuta si se lasa la congelator pana cand se intareste. La final, arata cam  asa:

Foarte cremoasa si gustoasa!!!!!!!!

Sfat: Daca vi se pare prea dulce, adaugati un iaurt (125 ml) in compozitie si apoi dati la congelator, iar daca nu aveti lapte condensat, folositi una din retetele urmatoare:
Lapte condensat
Napolitane cu dulceata de lapte