Inghetata de vanilie

20 comentarii

Aceasta este reteta de baza pentru inghetata de vanilie, cu care vom jongla toata vara in scopul obtinerii de noi si delicioase arome.
E grozav de buna!!! …si dupa cum stiti, am folosit-o deja aici…ma rog, ce-a mai ramas din ea 😀
Urmeaza, asadar, „variatiuni pe aceeasi tema” 😛

 

Ingrediente:

  • 450 ml lapte (3,5 % grasime)
  • 1 baton de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • 250 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare:

Etapa 1. Intr-un vas, pe foc, puneti laptele cu vanilia (daca folositi baton de vanilie, crestati-l pe lungime) si incalziti pana cand aproape incepe sa fiarba.
Bateti intr-un castron galbenusurile cu zaharul timp de cca. 5 minute, pana ce amestecul se deschide la culoare si are un aspect spumos. Incorporati treptat laptele fierbinte, amestecand continuu cu o lingura de lemn.

Etapa 2. Turnati compozitia intr-un vas, la bain-marie, si continuati fierberea pana ce amestecul se ingroasa usor si imbraca lingura (daca dati cu degetul pe lingura trebuie sa lase o dara clara ). Nu lasati crema sa fiarba, caci se va taia!!!

Etapa 3. Luati-o de pe foc si strecurati-o intr-un castron pe care il asezati intr-un altul cu apa rece (cu gheata ar fi si mai bine). Crema trebuie sa se raceasca brusc. Acoperiti apoi crema cu o hartie sau un prosop de bucatarie umed si lasati-o sa se raceasca complet.

Etapa 4. Turnati crema intr-un vas pentru congelator si inghetati timp de 2 ore, apoi bateti-o cu un mixer (cel de mana e perfect) sau cu ajutorul unei furculite pentru a sparge cristalele de gheata.
Bateti usor frisca si incorporati-o in crema de ou; inghetati si repetati procedeul dupa alte doua ore. Numai in felul asta veti obtine o inghetata cremoasa 🙂
Puneti-o apoi la loc in vasul special, sigilati-o bine si inghetati-o timp de cel putin 6 ore sau pana se intareste bine.

Noi am savurat-o din cornete, de data asta, cumparate 😀

Am decorat-o cu sosul Snickers (pe care l-am facut prima oara acum muuulti ani), si pe care l-am refacut zilele astea, special pentru iubitorii de inghetata & sos:

Foarte fina si…vanilata 🙂

…dar numai daca urmati intocmai pasii expusi 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

20 comentarii

Călina Cenan 23 mai 2014 - 21:58

Salut… Blogul tau e unul dintre preferatele mele, de muult muuult timp. Mai nou mi-am facut si eu un colt de Pinterest + un blog (nu doar) culinar si in seara asta am inceput reteta. Din păcate mi s-a tăiat la încălzire deși nu a fiert, pentru că eu tot așteptam să se întărească mai mult (ca o budincă)… 🙁 Pe de altă parte, din fericire nu am avut oală destul de mare și am pus pe bain-marie in doua ture. A doua aparent a ieșit, sper să nu o stric la următorii pași! Mulțumesc mult pentru idee 🙂

Raspunde
bodan mariana 16 august 2013 - 20:11

super arata te rog a-mi spui cu ce sa amestec cacao ca nu a-m
praf de ciocolata

Raspunde
Bianca 25 iunie 2013 - 19:12

Super reteta! Mi-am uimit sotul cu ea, multumesc! 🙂

Raspunde
Anonymous 5 iulie 2012 - 14:24

Multumesc ca existi….

Raspunde
Amalia 27 iulie 2011 - 12:13

Arata foarte bine:)Te admir ca ai dispozitia necesara sa faci inghetata in casa.

Imi place reteta ta, insa eu voi cumpara inghetata gata facuta. Timpul acordat bucatariei e foarte scurt, in cazul meu, insa inghetata mea preferata de vanilie Carte d’Or Creme Vanilla se potriveste perfect retetei tale. O recomand cu caldura celor care nu dispun d etimpul necesar si carora le place reteta ta.

Raspunde
Anonymous 28 iunie 2011 - 11:10

Trebuie neaparat strecurata?
Nu am inteles partea asta cu castronul rece, strecuratul si hartia umeda! Poate fi orice tip de hartie?
Ma apuc acu sa o fac si sunt cam incepatoare in ale bucatariei si nu vreau sa gresesc!

Raspunde
Mihaela 27 iunie 2011 - 19:27

Cornetele de inghetata sunt de la Kaufland 😉 azi mi-a cumparat si sora mea iar in seara asta execut reteta 😉

Raspunde
Narcisa 20 iunie 2011 - 14:36

Delicioasa! Abia astept sa o incerc !

Raspunde
felicia (mangalia) 11 iunie 2011 - 16:59

Laura ,te rog spune-mi de unde cumperi cornetele(vafele) pentru inghetata.Am facut si eu inghetata foarte buna….vanilie si caramel cu alune……….buna tare!

Raspunde
Anonymous 10 iunie 2011 - 21:45

Una e a mea!!!
Va pup!
Alina Mitin

Raspunde
vera 10 iunie 2011 - 10:04

salu laura…iti urmaresc blogul periodic..faci niste minunatii culinare de-a dreptul.
Imi spui te rog daca aceasta inghetata o pot face la masina de inghetata? mersi anticipat

Raspunde
Mihaela 10 iunie 2011 - 01:52

Laura, superba prezentare! Buna reteta de baza cu care poti sa jonglezi toata vara 🙂

Raspunde
Teobucatar 9 iunie 2011 - 22:11

Are doua calitati:arata ffff bine si e de casa ,adica SANATOASA!

Raspunde
Adela Zilahi 9 iunie 2011 - 19:11

Ador inghetata de vanilie! Absolut delicioasa!

Raspunde
catkitchen 9 iunie 2011 - 14:13

ne putem servi si noi? :):)

Raspunde
Mirela 9 iunie 2011 - 14:10

Ador inghetata ,chiar astazi am sa fac o portie de vanilie si una de capsuni,o sa te invit la mine pe blog unde o sa vezi ce a iesit.

Raspunde
Fancy Cake 9 iunie 2011 - 13:33

Absolut delicios! Arată foarte bine!

Raspunde
Stefania 9 iunie 2011 - 13:27

Bellissimi 🙂 brava

Raspunde
Laura 9 iunie 2011 - 11:25

Federica, sono così felice che ti piace!!!!!!!!!!!!! Baci 🙂

Raspunde
Federica 9 iunie 2011 - 11:09

noooooooo ma sono spettacolariiiiiiiiiiiiiii!!!bravissima!!baci

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Bianca Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.