Inghetata de vanilie cu smochine in sirop, la care am visat de cand m-am intors acasa!!!!!!
Asa ca acum, odata cu cruda ancorare in realitate 😀 , nu-mi mai ramane altceva de facut decat sa pun in practica bunatatile pe care am avut sansa sa le gust in minunata Grecie…
Prima reteta, asadar, cu iz de Grecia, este aceasta delicioasa inghetata, cu bucatele de smochine, asta ca sa urmez intocmai modelul la care am poftit atata: Vacanta in Grecia (uitati-va mai pe la sfarsitul postarii, unde apar doua cornete, apetisante si-mbatate de soare).
Nu aveti nevoie decat de o portie de inghetata de vanilie sau frisca si de smochine in sirop, sau de alte fructe care plutesc in sirop, ori din dulceata. Va spun asta, deoarece, din pacate, nu cred ca o sa gasiti asa ceva la noi…
…cu nuci din dulceata de nuci verzi ar merge de minune!!!!
Borcanul meu-minune, alaturi de un altul, la fel de minunat, cu portocale (verzi) amare:
Se scot fructele din sirop:
Se toarna si-un pic de sirop din borcan, ca sa avem pentru ornat 😛
Se taie fructele in bucatele si se adauga inghetatei:
Se amesteca totul bine si se repune la congelator, pentru cca. o ora, doua, pentru ca gusturile sa se imprieteneasca, si-apoi se serveste!!!
Aveti grija la soarele arzator care are mereu impresia ca e si el invitat la petrecere :))))
Nu va pot exprima in cuvinte cat de buna este!!!!!!!!!!
In momentul servirii, puteti trasa cateva dungi delicioase de sirop deasupra fiecarei cupe.
In toamna asta o sa punem si noi niste smochini in gradina, asa cum aveam odata…si atunci o sa-mi pregatesc singura dulceata, si inghetata.
…chiar in varianta: inghetata de smochine cu smochine in sirop 🙂
P.S. Oricare alte fructe din dulceata pot completa acest tablou rece si delicios.
6 comentarii
cred ca e minunata inghetata…eu din pacate, nu am smochine, ca sunt de la munte:) dar voi cauta dulceata de nuci verzi!
P.S. si eu te-am adaugat in blogrollul meu, poate vei dori sa faci si tu la fel.
O zi buna!
Ce „dulce” pare. O sa fac o excetie si o sa o incerc si eu
Si eu am un smochin in gradina. In toamna trecuta am uitat sa-l protejez, asa ca au dat lastari noi din pamant, cei batrani s-au uscat. Anul trecut a facut cred ca 1 kg de smochine, pe care le-am mancat asa, proaspete.In cazut in care se indura de mine si mai face ceva fructe si anul acesta, am sa tin minte delicatesa aceasta ca imi ploua in gura si acum :)) Pupici!!
da,cred ca are o buna aroma,trebue sa ai asa o buna dulceata,o zi buna
Bună, Laura, mă bucur să te cunosc, chiar şi numai virtual. Eu sunt o admiratoare mai nouă de-a ta, ai un blog super-apetisant şi cred că sunt foarte multe reţete senzaţionale care trebuie încercate. Aştept cu interes următoarele minuni culinare, căci se vede că pui multă pasiune în ceea ce faci. Cu drag.
Cred ca este buna tare inghetata ,Eu as manca non-stop.Pupici P.S. Am deschis si eu de curand blog,si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Sunt si eu in cautare de prieteni,care sa comenteze daca la place sau nu ce vad ,la mine.Te am la lista de bloguri .Multumesc mult.O zi buna.DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com