2,1K
Inghetata de portocale pe care v-o arat acum e incredibila!!!! Nu e doar de mare efect, ci si super delicioasa!
„Cupele” sunt foarte originale, din portocale proaspete golite de miez, iar asta parca le face si mai apetisante! 🙂
Aici: Inghetata de mere, aveti o varianta asemanatoare, cu „boluri” din jumatati de mere!
Ingrediente pentru 4 portii:
- 6 portocale
- 3 galbenusuri
- 120 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca (minim 30 % grasime)
- menta pentru ornat sau ciocolata rasa
Sfat: daca nimeriti niste portocale mai acre, adaugati mai mult zahar (dupa gust).
Mod de preparare:
Spalati portocalele. De la 4 dintre ele, taiati capacelul:
Scoateti pulpa:
Pastrati sucul:
Puneti cojile in congelator.
Din restul de portocale, radeti coaja si stoarceti sucul.
In continuare, bateti galbenusurile in bain-marie cu zahar si suc de portocala, pana ce se transforma intr-o crema usoara. Luati castronul din baia de apa fierbinte si asezati-l pe gheata, pentru a se raci rapid; bateti apoi in crema pana ce se raceste:
Amestecati inauntru si coaja rasa:
Separat, bateti frisca si amestecati-o impreuna cu crema:
Umpleti cu aceasta compozitie cojile de portocala:
Dati apoi la congelator pentru minim 4 ore.
Inghetata se aranjeaza cu capacelele de portocala langa si se serveste:
Asa arata sectiunea 🙂
10 comentarii
Buna Laura. Am 17 ani si iubesc blogul tau! Este fantastic. Ai niste retete minunate si apreciez cel mai mult la tine designul pe care il au platorurile tale si toata dragostea cu care vorbesti despre familia ta. Felicitari !
acum vin portocalele am sa incerc si eu
mmm…am sa incerc si eu sa fac inghetata cu portocale,arata superb…iar gustul trebuie sa fie pe masura…:)))
Imi plac portocalele…imi place inghetata,deci m-a dat peste cap reteta ta!
Bravo,faina prezentarea!
Mersi fain, Happy! 🙂
De mult voiam sa pun in practica reteta asta… ce e intr-adevar cool …si la propriu si la figurat! 😛
Cool, si la propriu si la figurat!
…uite, Ginuca a anticipat raspunsul meu! :))
Pupici, Ginette! Ma bucur ca iti place si reteta asta! 🙂
Amalia, te pup draguto, bine ai venit la mine pe blog! 🙂
Poti sa incerci linistita inghetata, ca nu face deloc ace de gheata.
E chiar cremoasa…si atat de fina!!!
Excelenta reteta, nu stiu unde le gasesti, dar ai numai retete minunate. Cred ca nu se formeaza ace de gheata, frisca le tine in frau, nu?
Super arata Laura, vreau sate intreb daca se formeaza ace de gheata, as incerca si eu reteta asta.