Inghetata de mere

4 comentarii

 

Stiu ca nu e tocmai momentul potrivit pentru o inghetata (desi noi o savuram cu mare pofta si iarna 😀 ) dar soarele atragator de-afara m-a imbiat sa va arat ultima „creatie”. Merele noastre sunt atat de dulci si bune acum!!!!!!
Inghetata de mere, parfumata, asadar, pentru toata lumea!!!

 

Ingrediente:
  • 1 portie de inghetata de vanilie
  • 200 g mere rase
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • mere pentru decor (optional)

 

Mod de preparare:

Preparati inghetata de vanilie si dati-o la congelator pentru cca. 2 ore (nu trebuie sa se intareasca prea tare).
Caliti merele rase impreuna cu zaharul si scortisoara timp de aprox. 5 minute intr-o tigaie non-adeziva.
Daca vreti puteti sa adaugati si o „nuca” de unt.
Lasati sa se raceasca si apoi amestecati cu inghetata scoasa de la congelator.
Puneti din nou la congelator si lasati pana cand se intareste.
Serviti in „boluri” din mere 😛 …pe care le puteti face in felul urmator: taiati pe jumatate merele, scoateti casuta cu samburi si scobiti marul astfel incat sa puteti adauga in interiorul lui o cupa cu inghetata.

Si s-ar putea sa revin si cu o inghetata de pere cat de curand 🙂

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Mihaela 6 decembrie 2011 - 11:39

Adresa Siteului am primit-o din Romania de la un fost coleg de servici! Am ramas impresionata de retetele tale si trebuie sa spun ca arata fosrte foarte bine!!! Aspectul da „clasa” iar gustul.mhmh…super! Merci ca existi! Iti urez un Craciun fericit alaturi de familie si prieteni…..si un an nou care vine imbelsugat!

Raspunde
Liana10 3 noiembrie 2011 - 03:59

Nu am mancat niciodata inghetata de mere, dar m-as baga la o portie 😉 puup

Raspunde
Emily 2 noiembrie 2011 - 17:56

minunata combinatie! :*

Raspunde
Micky 2 noiembrie 2011 - 16:10

Arata extraordinar. Nu m-am gandit niciodata la combinatia asta. Foarte inedita, ca de altfel tot ce iese din mana ta!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Emily Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.