1

Inghetata de fistic

Inghetata de fistic  fost mereu pe placul meu :P, dar acum, in combinatie cu acest sos delicios de piersici, m-a cucerit definitiv!!!!
Ingrediente:
Pentru inghetata de fistic:
– 1 baton de vanilie
– 125 ml. smantana dulce pentru frisca
– 250 ml. lapte
– 5 galbenusuri
– 100 g. zahar
– 50 g. fistic crud, fara sare
Pentru  sosul de piersici:

– 250 ml. vin alb

– 80 g. zahar

– sucul de la 1/2 lamaie

– 2 piersici potrivite, bine coapte

Mod de preparare:

Se cresteaza pe lungime batonul de vanilie si se scoate miezul cu cutitul. Se pun intr-o oala frisca, laptele si jumatate din cantitatea de miez de vanilie si se dau in fiert. Se bat 4 galbenusuri cu 100 g. zahar. In crema de galbenusuri se inglobeaza laptele clocotit:

Se toarna apoi totul la loc in oala si se lasa sa se ingroase la foc slab:

Se strecoara si se lasa sa se racoreasca:

Se piseaza 1/2 din cantitatea de fistic si se inglobeaza in crema:

Asa arata la final:

Crema se toarna, apoi, intr-un vas plat si se da la frigider 5 ore:

Intr-o oala se da in fiert vinul cu 80 g. de zahar, suc de lamaie si restul de miez de vanilie. Piersicile se plonjeaza in apa fierbinte si se decojesc:

Se taie jumatati si se golesc de samburi. Se dau intr-un fiert, in sirop si se lasa apoi sa se raceasca:
Pentru sos, se bate in bain-marie galbenusul ramas cu 100 ml. sirop.

Pe fiecare farfurioara se aseaza cate o jumatate de piersica, putin sos si o bila de inghetata:

Se orneaza cu restul de fistic, eventual cu baton de vanilie si zahar pudra: