Inghetata cu batoane Mars

10 comentarii
Inghetata cu batoane Mars e preferata mea!!!!! 😀 Trebuie neaparat s-o incercati!!!

Ingrediente:

Pentru inghetata Mars:
  • 150 g batoane Mars
  • 100 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca (nebatuta)
  • 2 lingurite zahar
  • 4 galbenusuri
Pentru sosul Mars (optional):
  • 2 batoane Mars
  • 3, 4 linguri smantana pentru frisca sau lapte gras

 

Mod de preparare:

Amestecati batoanele Mars, rupte in bucati, cu laptele si frisca intr-o cratita si incalziti fara a fierbe (sa nu dea intruna in clocot, adica 😛 ); lasati pe foc pana cand batoanele se dizolva. Cand compozitia e gata, opriti focul si dati deoparte.

Separat, bateti galbenusurile cu zaharul, cu ajutorul unui mixer, pana se dizolva zaharul, iar compozitia e spumoasa si aerata (cam 5 minute). Turnati apoi amestecul de lapte cald, putin cate putin, in crema formata din galbenusuri si zahar si lasati sa se raceasca. Turnati totul intr-o forma nu foarte adanca, acoperiti cu folie transparenta si puneti la congelator pana se solidifica (cca. 2 ore). Scoateti inghetata si bateti-o cu ajutorul mixerului pana obtineti o consistenta omogena. Daca nu puteti face lucrul asta in forma in care e deja, transferati-o intr-un bol si bateti-o acolo. Repuneti-o in forma in care era si dati la congelator pana se intareste (eu o pun de la inceput intr-un bol).

Serviti cu sosul Mars, daca vreti sa va rasfatati pe deplin  :))

Tot ce pot sa va spun este sa nu faceti doar o portie 😀 Si aveti mare grija, ca se topeste foarte repede!!! Puneti, asadar, inghetata in formele lasate in prealabil la frigider pentru minim 15 minute.

P.S. Sosul Mars se obtine din topirea batoanelor impreuna cu smantana dulce (sau laptele), cam in genul celui de aici: Sos Snickers

 

Pozele vechi:

 

O puteti face si fara galbenusuri (amestecati zaharul cu batoanele si compozitia de lapte si frisca)
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Anonymous 28 mai 2012 - 13:24

Draga Laura ! Am preparat din nou una din minunatele tale retete si ca de obicei mi-a iesit perfect , de data asta am adugat la inghetata dupa ce am scos-o de la congelator 2 batoane de mars taiate in cubulete mici . Oricum e foarte buna si fara cubulete , si vreau sa iti multumesc inca odata si sa te felicit pentru toate retetele tale si iti urez succes in continuare !
Mirela

Raspunde
ionela1 6 iunie 2011 - 12:19

blogul meu……….si dak asi face ce faci tu cred ca masi face de ………..100kg:))))

Raspunde
viatainroz 14 august 2010 - 15:38

Salut

imi place foarte mult blogul tau, am incercat mai multe retete de prajituri si au iesit super. Acum pe caldura asta numai bine a mers inghetata asta delicioasa. Eu am „scapat” (intentionat) si putin lichior in ea… o minunatie … MULTUMIM pentru retete.

Raspunde
Cristi 7 august 2010 - 21:41

uu da bine arata …

Raspunde
ana_talita_kumi 7 august 2010 - 13:00

blogul este extraordinar, absolut superb. imi place foarte mult aodul in care gatesti. inghetata mereu mi-a fost teama sa fac deoarece nu am acel util aparat special si ma gandesc ca ar putea face „ace”. Ma gandesc totusi sa incerc. Imi face placere sa gatesc. Chiar daca am doar 19 ani prefer sa stau in bucatarie decat sa ies in oras sau sa fac altceva, iar blogurile gospoddinelor adevarate ca voi ma incurajeaza si imi sustin pasiunea pentru prajturi mai ales.:D
v-am pupat si mult succes!

Raspunde
Liana10 8 aprilie 2010 - 03:43

Si eu am facut inghetataaa!!!Si sosul de ciocolata Snickers! Super bune amandoua!
Multumesc pt. retete, Laura!
Pupici!

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 16:43

Alaaaa, ce mult ma bucur ca ai incercat-o!!! …si ca ti-a placut la fel de tare cum mi-a placut mie 😛
Te pup!!!

Raspunde
Ala Oancea 14 iunie 2009 - 17:40

Am facut inghetata ! A iesit super ! Foarte foarte buna ! Multumesc pentru reteta 😉

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 00:53

Joleen, de-abia astept sa-mi spui cum ti s-a parut 😛
…si-apoi o poti incerca si pe aia de la spuma de ciocolata, care mie mi s-a parut si mai delicioasa 😉

Raspunde
Joleen 29 iulie 2008 - 15:26

Acum sta sa se raceasca si dup-aia o introduc in congelator!Mercy fain pentru reteta.Mor dupa ea de cand am vazut-o prima oara!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui ana_talita_kumi Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.