Impletitura file de cod si somon


Aceasta impletitura de peste, de cod si somon in cazul meu, se prepara foarte usor iar rezultatul este uimitor!!!
Puteti folosi si alte fasii de peste, tot ce conteaza e sa obtineti un contrast apetisant 😛
Ingrediente:
– 4 bucati lungi de file de cod
– 2 bucati late de file de somon
– 30 g. stafide
– 2 cepe
– 400 ml. smantana proaspata
– 50 ml. vermut alb
– 75 g. unt
– ceapa verde
– sare, piper
Ingredientele principale 😛
Spalati stafidele, apoi lasati-le sa se inmoaie intr-un bol cu apa calduta timp de 30 minute. Scurgeti-le dar nu aruncati lichidul in care s-au rehidratat.
Topiti 30 g.unt intr-o cratita. Adaugati stafidele, caliti-le 5 minute, apoi sarati si piperati dupa gust:

Turnati din cand in cand din apa in care au stat la inmuiat si tot treptat, 200 ml. smantana:



Lasati amestecul sa fiarba 20 de minute la foc mic, cu vasul acoperit.

Intre timp, taiati bucatile de file de somon pe lungime. Realizati patru impletituri folosind pentru fiecare un file de cod si doua bucati de file de somon.
Asa le-am facut eu:


Mi-a placut atat de mult ideea, incat va mai pun una cu impletiturile, dar apoi gata, e randul vostru! 😛


Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o tava, curatati ceapa si taiati-o solzisori. Presarati ceapa in tava apoi puneti impletiturile de peste:


Turnati deasupra vemutul si restul de smantana. Introduceti la cuptor pentru 15-20 de minute:


Scoateti cu atentie pestele pe un platou:


Scurgeti sosul din tava in care s-au copt impletiturile si strecurati-l. Puneti pe foc si lasati-l sa clocoteasca 5 minute la foc mare.
Rasturnati-l apoi peste sosul cu stafide. Adaugati sare si piper.
Turnati sosul peste peste (desi nu arata prea bine, fiindca acopera exact farmecul impletiturii :D)


…sau serviti sosul separat intr-o sosiera, unde impletiturile nu mai apar ca fiind innecate in sos :P, pastrandu-si cu ocazia asta tot farmecul festiv.
Asa o sa le fac si eu data viitoare!!!

Incantator de delicioase!!!