Hrean in otet

4 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”15496″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Nu am pus pana acum hrean in otet pe iarna, dar cum ne tot speriem de prepararea lui ad-hoc (curatatul si raderea lui nu e pentru cei slabi :D) si ii apreciem prezenta in diverse preparate (nici nu ma ating de salata de sfecla rosie daca nu are hrean!!!), l-am facut, ca sa-l am mai la indemana. Mie, una, imi place simplu, adica doar hrean ras si otet, pentru ca de la reteta asta “de baza” pot mai apoi crea alte retete delicioase, pe care promit sa le impartasesc cu voi, dar mai e o varianta de hrean conservat pentru iarna, cu mar si apa fiarta cu otet. Sper sa revin si cu ea cat de curand…

Nu am cantitati fixe, fiindca modul de preparare e foarte usor. Cititi mai jos 😛

 

Ingrediente:

– radacini de hrean

– otet

 

Mod de preparare:

Se curata hreanul (radacina) si se rade pe razatoarea mica. Se aseaza in borcane, fara sa se apese, si se acopera cu otet (puteti folosi otet de mere, daca va place). Se inchid capacele si se depoziteaza in camara. Dupa ce deschideti borcanul, pastrati-l, cu capac, in frigider, pentru a nu i se risipi aroma intepatoare 😛

 

[shashin type=”photo” id=”15497,15498″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Sfat: Daca vreti sa-i mai taiati putin din tarie, adaugati sare si zahar. Dupa gust 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

stelu 26 octombrie 2017 - 13:56

Pe gura masinii de tocat se prinde o punga de congelator cu un elastic sau cu o ata. Tocatura iese in punga. Ustura doar cand o desfaceti si puneti in borcane. Verificata chestia.

Raspunde
Marilena 11 noiembrie 2013 - 16:47

Laura, eu tot anul asta am facut hrean in otet dar l-am bagat la robot si m-am scutit de lacrimi. Ustura putin cand deschizi capacul robotului dar incomparabil cu operatiunea de ras hreanul. Asta mi se pare masochism curat 😀

Raspunde
Starsteel Sport 22 noiembrie 2013 - 13:27

ai nevoie de 2 scule pt. a face opertaiunea simpla…..un cutit de legume, cel in forma de T, si un robot de bucatarie sau un maruntitor de legume electric din acela ca un simplu vas. Tocmai am “aranjat” 2 kg de hrean in maxim o ora.

Raspunde
Ena Blaha 29 octombrie 2013 - 08:34

Cand radeti hreanul, faceti acest lucru pe o farfurie intinsa, aseyata pe marginea plitei fierbinti sau pe un ochi rece al aragazului si cu ochiul invecinta aprins cel putin la economic. O alta varianta, daca este iarna si ger afara, radeti hreanul pe balcun sau in curte. Uleiurile volatile care ne irita ochii si caile respiratorii se vor volatiliza fara sa ne supere. Traiasca hreanul !

Raspunde

Lasă un răspuns la Starsteel Sport Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.