Hrean in otet

 

[shashin type=”photo” id=”15496″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Nu am pus pana acum hrean in otet pe iarna, dar cum ne tot speriem de prepararea lui ad-hoc (curatatul si raderea lui nu e pentru cei slabi :D) si ii apreciem prezenta in diverse preparate (nici nu ma ating de salata de sfecla rosie daca nu are hrean!!!), l-am facut, ca sa-l am mai la indemana. Mie, una, imi place simplu, adica doar hrean ras si otet, pentru ca de la reteta asta “de baza” pot mai apoi crea alte retete delicioase, pe care promit sa le impartasesc cu voi, dar mai e o varianta de hrean conservat pentru iarna, cu mar si apa fiarta cu otet. Sper sa revin si cu ea cat de curand…

Nu am cantitati fixe, fiindca modul de preparare e foarte usor. Cititi mai jos 😛

 

Ingrediente:

– radacini de hrean

– otet

 

Mod de preparare:

Se curata hreanul (radacina) si se rade pe razatoarea mica. Se aseaza in borcane, fara sa se apese, si se acopera cu otet (puteti folosi otet de mere, daca va place). Se inchid capacele si se depoziteaza in camara. Dupa ce deschideti borcanul, pastrati-l, cu capac, in frigider, pentru a nu i se risipi aroma intepatoare 😛

 

[shashin type=”photo” id=”15497,15498″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Sfat: Daca vreti sa-i mai taiati putin din tarie, adaugati sare si zahar. Dupa gust 🙂