Gulas cu ardei

1 comentarii
Gulasul e o inventie delicioasa a bucatariei maghiare 😀 , iar acest gulas cu ardei nu s-a dezmintit!
Pe noi ne-a cucerit de prin 2000, cand, in drum spre Szeged, ne-am oprit la un han unde am mancat cel mai bun gulas din lume!!! Atunci mi-am promis ca il voi incerca si eu acasa!
…si desi a trecut cam mult timp pana cand m-am hotarat sa-l reproduc in propria-mi bucatarie, pot spune ca a meritat din plin asteptarea 😛
Si cum pe blog mai am inca doua retete de gulas, vi le pun la indemana, sa le savurati si voi!

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de vita
  • 3 linguri de unt
  • 4 cepe medii
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 250 ml supa de vita 
  • 150 ml vin rosu
  • o conserva mare rosii decojite sau proaspete (bine coapte)
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • jumatate de lingurita chimen măcinat
  • 1-2 foi mici de dafin (optional)
  • sare, piper, zahar
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • smantana

 

Mod de preparare:

Prima data prajim carnea, taiata in cuburi mai mari, in unt, la foc potrivit.

Adaugam apoi ceapa taiata marunt si ardeiul iute taiat cubulete.

Lasam putin la calit si apoi stingem cu supa de vita si vin (daca nu aveti vin, adaugati apa dar numai 100 ml).

In continuare, turnam pasta de tomate si rosiile si amestecam bine.

Condimentam puternic cu sare, piper si boia (eu am pus si boia dulce, si boia iute).

Adaugam putin zahar…si chimen si foi de dafin, daca vreti…si lasam sa fiarba inabusit timp de o ora si jumatate.

La final, adaugam ardeii taiati bucatele, corectam gustul daca e nevoie si lasam la fiert pana sunt gata si ardeii.

Servim cu smantana…sau fara! 😀 Va fi la fel de gustos!

 

Pozele vechi 🙂

 

 

Reteta preluata de la Alis

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.