Fursecuri Snickerdoodles

12 comentarii
Fursecuri Snickerdoodles, pentru ca ninge, din nou, ca in povesti 🙂
Se fac atat de usor si sunt ataaat de bune incat sunt sigura ca le veti reface de multe ori! Iar aici: Prajitura Snickerdoodles cu mere aveti o alta varianta delicioasa, „pudrata” cu scortisoara.

Ingrediente pentru cca. 50 de bucati:

Pentru aluat:
  • 225 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspata, rasa (optional)
  • un varf de cutit sare
  • 50 g nuci/pecan nuts, marunt tocate
Pentru tavaleala 😀
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara

 

Mod de preparare:

Mixati untul (moale, lasat in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul; adaugati ouale, usor batute, si esenta de vanilie. Amestecati faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea. Cerneti-le.
Adaugati nucile macinate si amestecati totul foarte bine.

Faceti o bila din aluat, acoperiti cu folie alimentara transparenta si lasati la frigider pentru cca. 1 ora.

Incalziti apoi cuptorul la 190 grade C. (foc mare) si tapetati o tava cu hartie de copt.
Amestecati zaharul cu scortisoara praf.

Formati cu o lingurita, sau direct cu mana, bile mici din aluat, pe care le tavaliti prin amestecul dulce de scortisoara.

Asezati-le la distanta unele de altele:

Coaceti fursecurile in cuptorul incins pentru cca. 10 minute:

Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu maaare pofta :))

Sunt foarte, foarte fragede si bune!!!

Bogdi le-a savurat langa o cana mare cu lapte si mi-a spus ca: quote”parca-s Cini Minis” 😀
…imi seamana leit puiutul, lesinat dupa scortisoara :)))

Cam asa e acum pe-afara pe la noi, asa ca zilele astea ne veti mai surprinde rontaind fursecuri, hahaa!!!

 

 

 

Reteta preluata de la Dana Timcu

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Nicoleta 20 decembrie 2017 - 18:26

Buna Laura. Ai cumva idee daca folosesc faina de ovaz la aceste fursecuri, trebuie cumva sa modific cantitatile?

Raspunde
naty, galati 14 noiembrie 2011 - 20:12

am facut foarte buni si aromati…

Raspunde
Ancuta 28 ianuarie 2011 - 01:17

Foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut tare mult. Pupici!

Raspunde
Saloane.ro 26 ianuarie 2011 - 16:07

arata demential si pentru ca sunt cu socrtisoara m-au cucerit total 🙂

Raspunde
Anonymous 26 ianuarie 2011 - 15:57

Uraaaa… le-am facut, sunt excelente, mai putin partea de jos unde s-au ars putin. Cred ca am o problema cu cuptorul, de multe ori mi se intampla asta. Foarte gustoase, merg si la cafea…hmmm…excelente. Am devenit fanul tau.

Raspunde
Deea 26 ianuarie 2011 - 11:43

Avem si noi o livada asa inzapezita frumos! Cand am vazut la tine, m-am dus fuga si am facut poze, poate pun pe blog 🙂
Ai un premiu la mine, cand vrei si ai timp sa-l ridici.

Raspunde
Anonymous 25 ianuarie 2011 - 21:25

sub ce forma se gaseste extractul de vanilie? se vede ca nu sunt o gospodina desavarsita daca nu cunosc acest detaliu…dar ma straduiesc sa devin…desavarsita…

Raspunde
Anonymous 25 ianuarie 2011 - 15:33

Arata grozav fursecurile astea, trebuie sa le incerc!!!
Claudia

Raspunde
Iulia 25 ianuarie 2011 - 09:57

Arata foarte bine Laura draga!
La noi in Germanica inca nu a nins. Avem ploaie momentan:D.

Raspunde
Beatrice 25 ianuarie 2011 - 00:43

Foarte interesante si aspectuoase.Avem si noi zapada,sa vedem pana cand.Pupici.

Raspunde
Federica 24 ianuarie 2011 - 22:03

chissà che buono!!! complimenti!un abbraccio!!!!!

Raspunde
maria mihalache 24 ianuarie 2011 - 18:37

Tot cam asa este si pe la noi…………totul imbracat in zapada.Frumoase si bune fursecuri.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Saloane.ro Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.