1

Fursecuri Snickerdoodles

Fursecuri Snickerdoodles, pentru ca ninge, din nou, ca in povesti 🙂

Ingrediente pentru cca. 50 de bucati:

Pentru aluat:
  • 225 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspata, rasa (optional)
  • un varf de cutit sare
  • 50 g nuci/pecan nuts, marunt tocate
Pentru tavaleala 😀
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara

 

Mod de preparare:

Se mixeaza untul (moale, lasat in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul; se adauga ouale, usor batute, si esenta de vanilie. Se amesteca faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea. Se cern.
Se adauga nucile macinate si se amesteca totul foarte bine.

Se face o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara transparenta si se lasa la frigider pentru cca. 1 ora.

Se incalzeste apoi cuptorul la 190 grade C. (foc mare) si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se amesteca zaharul cu scortisoara praf.

Se formeaza cu o lingurita, sau direct cu mana, bile mici din aluat, care se tavalesc prin amestecul dulce de scortisoara. Se aseaza la distanta unele de altele:

Se coc fursecurile in cuptorul incins pentru cca. 10 minute:

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu maaare pofta :))

Sunt foarte, foarte fragede si bune!!!

Bogdi le-a savurat langa o cana mare cu lapte si mi-a spus ca: quote”parca-s Cini Minis” 😀
…imi seamana leit puiutul, lesinat dupa scortisoara :)))

Cam asa e acum pe-afara pe la noi, asa ca zilele astea ne veti mai surprinde rontaind fursecuri, hahaa!!!

 

Reteta preluata de la Dana Timcu