Fursecuri in forma de inima pentru Bogdi

Fursecuri in forma de inima pentru Bogdi, de ziua lui.

14 ani!!!!! <3 Cei mai frumosi ani din viata mea!

Nu ii mai scriu aici cat de mult il iubesc, pentru ca stie (de cand s-a nascut si pana acum cred ca i-am repetat asta de mii de ori pe minut 😀 ). Va arat doar fursecurile cu care l-am asteptat astazi, cand s-a intors de la scoala. In forma de inima, ca toate desenele lui unice si minunate!

De ziua lui, v-a facut un cadou special, un desen in care apar personajele create de el (…si pe care vrea sa le „prinda”, candva, intr-un comic book). In desen veti afla de unde a aparut pasiunea asta a lui pentru desen…si mai ales, de ce a aparut sub forma de inima 🙂

Aici este „coltul” lui artistic: https://www.deviantart.com/papabogi

La multi ani, Bogdu meu frumos!!!!! Sa ti se indeplineasca toate dorintele si sa fii fericit! Mereu!

 

Ingrediente pentru cca. 14 fursecuri (forma de inima mai mare):
Pentru aluatul de fursecuri:
  • 125 g faina
  • 65 g unt
  • 70 g zahar
  • 2 galbenusuri (oua mici)
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
Pentru glazura:
  • 80-100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • colorant rosu
  • colorant albastru

 

Mod de preparare:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si scortisoara si se amesteca apoi cu untul rece, taiat in bucatele (eu am amestecat cu mana). Se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Se strange aluatul sub forma de bila, se acopera cu folie alimentara transparenta si se lasa la frigider pentru cca. o ora.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit), timp in care aluatul se mai „dezmorteste”.

Se tapeteaza o forma mare, de fursecuri (tava de la aragaz e perfecta) cu hartie de copt; aluatul se intinde pe o suprafata usor infainata sau direct pe hartia de copt, in strat subtire. Se decupeaza inimi cu forma de fursecuri.. in forma de inima, bineinteles 😛  Fursecurile se coc cca. 10 minute.

Cand sunt reci, se glazureaza cu smantana lichida (pentru frisca), nebatuta, amestecata cu coloranti alimentari pentru a obtine nuanta dorita. Eu am vrut sa obtin violet, pentru ca este culoarea ce-l reprezinta pe Bogdi 🙂

 

Desigur, puteti opta si pentru o varianta mai sanatoasa: pasati afine sau coacaze negre, treceti-le prin sita si amestecati piureul de fructe cu smantana (puteti adauga si o lingura de zahar praf).

Absolut delicioase!!!