Fursecuri fine cu ciocolata alba

Aceste fursecuri cu ciocolata alba sint nu numai fine, ci si rapide, dulci, pufoase, cu bucatele delicioase de ciocolata alba-n compozitie, deci, noi cei mari, oarecum cu constiinta impacata la gandul ca papa si copiii 😛
Le-am facut seara si am sperat sa imi ramana cateva pentru obisnuita sedinta foto de dimineata, dar am sperat in van 😀

Am avut noroc ca le-am pozat si pe astea!!!!!!!! Eu zic ca fac partida buna cu sandwich-urile pe care vi le-am aratat azi-dimineata.

Ingrediente pentru cca. 24 de fursecuri:

– 125 g. unt
– 40 g. zahar cu granulatie fina (praf)
– 60 g. zahar brun
– 1 ou
– 125 g. faina
– 1/2 lingurita bicarbonat
– cateva picaturi esenta de vanilie
– 150 g. ciocolata alba
– 50 g. alune de padure, prajite sau migdale
– 15 g. unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace fursecurile.
Ungeti tava in care le veti coace cu cele 15 g. unt sau tapetati-o cu hartie de copt, caz in care n-o mai mazgaliti cu unt 😛
Cu ajutorul mixerului electric sau cu o lingura de lemn, bateti untul impreuna cu zaharul pana obtineti o crema usoara. Bateti oul separat, apoi incorporati-l in crema de unt; cerneti deasupra faina amestecata cu bicarbonatul si amestecati usor, adaugand si esenta de vanilie.
Tocati (cu cutitul) ciocolata si alunele prajite, si adaugati-le la crema:

Amestecati totul bine si lasati pentru cca. 10 minute la frigider.
Cu o lingurita puneti din acest aluat in tava lasand suficient spatiu intre fursecuri, deoarece cresc mult la copt:

Coaceti fursecurile timp de 10 minute in cuptorul preincalzit:

Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca 1-2 minute inainte de a le transfera pe un gratar, unde le veti lasa sa se raceasca complet. De-abia dupa aceea le puteti aranja pe platou:

Fursecurile sint mai bune daca se mananca chiar in ziua in care au fost facute.

Sursa de inspiratie 😛

…mi-am cumparat inca de anul trecut cartea asta, dar am ramas doar la stadiul de „cascat ochii” 😀
Acum, insa, mi-am propus s-o rasfoiesc mai cu spor.