Fursecuri cu unt de arahide

Aceste fursecuri cu unt de arahide sunt nemaipomenit de gustoase!!! Si se pot foarte usor transforma intr-un desert de post, daca inlocuiti untul cu margarina 🙂

Sunt delicioase, fara nici o exagerare, asa ca va invit sa va indulciti macar o data cu ele!!!

 

Ingrediente pentru cca. 30 de fursecuri

  • 200 g unt sau 150 g margarina
  • 2 linguri mari unt de arahide (cu varf)
  • 80 g zahar pudra
  • 30 g zahar tos
  • 220 g faina
  • 200 g arahide nesarate (merg si sarate, da’ atunci le scuturati un pic 😀 )

 

Mod de preparare:

Frecati la un loc untul (sau margarina) si untul de arahide, cremos, pana obtineti o pasta moale:



Incorporati zaharul pudra:


…si faina:


Amestecati bine si lasati compozitia rezultata la frigider pentru minim 30 de minute (cu cat stau mai mult cu-atat se fragezesc mai tare):



Formati din amestecul obtinut 30 de bile de marimea unei nuci (daca compozitia vi se pare lipicioasa, pudrati-va usor mainile cu faina…la mine n-a fost cazu’ 😛 )


Asezati-le, pastrand spatii mai mari intre ele, in tava tapetata cu hartie de copt.
Turtiti bilele cu varful degetelor sau cu un cutit paleta; presati usor arahidele pe fiecare fursec (puteti fi mai generosi cu arahidele, eu nu aveam prea multe si m-am limitat la una 😛 )


Coaceti la 180 grade C (foc potrivit) timp de 15-18 de minute sau pana cand devin usor crocante:


Lasati sa se raceasca in tava de copt timp de 10 minute, apoi mutati-le pe un platou:


Serviti cu pofta maaare, cum a facut Bogditu’ meu scump :)))