Fursecuri cu susan

44 comentarii
Aceste fursecuri cu susan mi-au intrecut toate asteptarile!!!! Sunt grozave, se fac rapid si pe deasupra mai sunt si de post! 😀  Sunt delicoase si caldute, dar daca le lasati sa se raceasca veti realiza ca sunt chiar si mai bune. Si mai crocante :))
Regret nespus ca nu le-am pus in practica mai demult…

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 180 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 220 g margarina
  • susan

 

Mod de preparare:

Se amesteca margarina cu zaharul. Se adauga faina si nuca macinata. Se tine intreaga compozitie timp de 30 de minute la frigider.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se formeaza cu mana bilute de aluat, care se tavalesc prin susan. Se coc fursecurile 15-18 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si se transfera intr-o cutie care se inchide etans.

Desigur, puteti inlocui margarina cu unt, daca nu tineti post. Vor fi incredibil de gustoase!!! Iar daca nu va place susanul, va sfatuiesc sa le tavaliti prin nuca macinata.

Mie imi place foarte mult susanul, asa ca am ramas la varianta initiala 😀

 

Pozele vechi:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

44 comentarii

Laurita mommy, wife, woman :) 12 aprilie 2011 - 22:58

Laura postim dar vinerea:)..ok o sa-ti dau de veste..si , poate ma ajuti cu o reteta de biscuiti pt bebelu meu de un an jumate..am tot cautat si ce am incercat erau ff tari sau nu erau ok:(…ideea e ca ma feresc sa-i dau din comert..

ms mult

Raspunde
Laura 12 aprilie 2011 - 21:49

Laurita, daca nu tii post, e chiar recomandabil sa faci schimbul 😛
Nu le-am incercat cu unt caci am o lista luuunga-n fata :))), dar nu vad de ce nu ar iesi…ba chiar am o presimtire ca vor iesi mult, mult mai bune 😉

Sa-mi dai de veste cum au iesit!!! 🙂

Raspunde
Laurita mommy, wife, woman :) 12 aprilie 2011 - 21:25

buna Laura as vrea sa le incerc si eu …crezi ca as putea folosi unt in loc de margarina? noi nu folosim margarina:(..stiu ca asa nu vor mai fi de post…sau poate altceva? mersi fain

Raspunde
Laura 20 decembrie 2009 - 23:31

Wow, Amalia draga, ce am mai salivat la lista voastra de Craciun si anul nou :)))
…ai facut niste alegeri minunate!!!
De-abia astept sa vorbim dupa ce le papati 😛

Si la noi ninge ca-n basme, cu fulgi mari si grei…am stat astazi cateva minute in sir sa-mi umplu ochii cu ei cazand frumos din ceruri…demult n-am mai avut asa o iarna frumoasa 🙂
Sa fii inconjurata de dragoste si de frumos, iar Nasterea Domnului sa va umple inimile cu speranta si bucurie mare!!!
Craciun fericit, draga mea!!!

Raspunde
Amalia 18 decembrie 2009 - 11:20

Laura ca de obicei esti o DULCE! Cel mai sigur fac blatul de la tortul de cafea. Vreau sa iti spun ca am sa fac acest tort pentru inca doua prietene si tortul cu mac (prajitura ta cu mac) in 3 exemplare pentru noi si pentru inca doua cunostinte. De Anul Nou am sa incerc tortul cu cafea si fac neaparat Amandine. Am inceput de ieri sa fac cornulete cu migdale si vanilie, azi fac cookies cu alune si picaturi de cioco, amaretti si poate fursecuri cu lamaie daca o sa ma mai tina puterile…
La Cluj e o iarna ca in povesti, ninge minunat! Sigur ca ma gandesc la tine, insa nu numai cand folosesc cardamom ci mereu cand fac din bunatatile tale si iti multumesc in gand de mii de ori:) Cu mult drag si iti doresc spor la dulciuri si sarbatori binecuvantate!!!

Raspunde
Laura 18 decembrie 2009 - 03:02

Iulia draga, ma bucur mult ca-ti plac!!! 🙂 …acum nu-mi vine sa cred ca am ezitat sa vi le arat, considerandu-le banale 😛

In alta ordine de idei, vreau sa iti spun ca nici eu nu am primit nici o veste in legatura cu premiile de pe gustos, dar cred ca pana la sfarsitul anului le vom primi 🙂
Sint optimista, vezi?! 😛
Mi-ar prinde tare bine maruntitorul ala de gheata de revelion, hi, hi…
Te pup, scumpa si iti multumesc pentru gandurile bune!!!

Raspunde
Laura 18 decembrie 2009 - 02:58

Amalia scumpa, ce mult ma bucur ca le-ai „testat” deja de doua ori 😛
…eu multe nu am mai ajuns sa fac, fiindca a dat iarna peste noi, cu zapada ei pufoasa :))

Vreau, insa, sa te felicit pentru tortul ales pentru Craciun, e o minunatie, veti fi foarte incantati de gustul lui minunat.
Idei de blat ar cam fi astea:
http://savalaura.blogspot.com/2009/11/tort-de-cafea.html

http://savalaura.blogspot.com/2008/03/tort-surpriza-pestisor-cu-kiwi.html

http://savalaura.blogspot.com/2009/03/tort-inima-picanta.html

…cu precizarea ca la ultimele doua ar trebui sa dublezi cantitatile ca sa le poti felia pe 2 niveluri, rezultand astfel 3 straturi de blat, ca in reteta „vanata” de tine 😛
Te pup si iti tin pumnii la toate pregatirile pe care le faci de sarbatori!!!

P.S. Cand folosesti cardamomul sa te gandesti la mine :)))

Raspunde
Laura 18 decembrie 2009 - 02:32

Irina draga, pai daca-i musai, vin! 😛
Sint foarte fericita ca te-ai gandit la mine, pupici multi!!!!!!!!!!!

Raspunde
Laura 18 decembrie 2009 - 02:29

Tequila, sint faine, faine, sa le incerci neaparat! 🙂

Raspunde
Laura 18 decembrie 2009 - 02:28

Hola, Anabel 🙂
Son deliciosas, realmente!
Besos!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Amalia 16 decembrie 2009 - 11:29

Draga Laura am mare nevoie de ajutorul tau… M-am decis sa fac de Craciun tortul tau minunat de iarna (cu branza, mascarpone, piersici si frisca). Tu ai folosit un blat cumparat, eu vreau sa il prepar. Imi poti spune din cate oua sa il fac si cum (tip pandispan?) sau daca ai timp (si presupun ca nu prea ai acum:)) da-mi te rog mult o reteta sa se potriveasca cu umplutura pe care am sa o folosesc. Mentionez ca tava mea de tort are dimens. de 24 sau 26 cm (nici de asta nu sunt sigura…). Iti multumesc din suflet!!! PS: ma intrebai de unde am cardamom, mi-am adus vara asta din Italia. Te sarut!

Raspunde
Iulia 14 decembrie 2009 - 14:23

Laura, ti-au iesit super. Deja le-am adaugat pe lista viitoarelor incercari in bucataria mea! Merci de reteta!
Vroiam sa te intreb ceva referitor la concursul care s-a incheiat pe gustos.ro. Stii cumva cand anume vor trimite premiile? Eu inca nu am primit nici un mail de la ei:(.
Pupici!

Raspunde
Amalia 14 decembrie 2009 - 13:26

Laura draga am facut in weekend a doua oara aceste fursecuri si au fost la fel de bune ca prima data. Le-am trecut si pe lista dulciurilor de craciun sa stii. Te sarut!!! PS: astept cu nerabdare propunerile tale de praji de sarbatori:)

Raspunde
Irina 14 decembrie 2009 - 10:19

Dragă Laura, din nou te poftesc la premii! Nu am ce să-ţi fac, trebuie să suporţi consecinţele faptului că faci atâtea bunătăţi :)).

Raspunde
tequila_cu_varza 12 decembrie 2009 - 00:39

Cred ca sunt absolut delicioase; si mai sunt si de post…yami-yami

Raspunde
anabel 11 decembrie 2009 - 19:07

Buna Lara, increiles biscuiti, acestea sunt uşor de făcut.
salutări din Spania

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 20:52

Draga Paul, iti urez bine-ai venit si de-abia astept sa dai sfoara-n tara familiei 😛
Sper sa le placa si lor blogul meu la fel de mult cum ti-a placut tie…in special, sotiei 🙂

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 20:37

Diamond iubita, pupici mari!!! 😛
Ma bucur mult de tot ca-ti plac!
Acum as vrea sa le incerc cu bucati de nuca (taiata cu cutitul si data un pic la cuptor)

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 20:25

Criss scumpa, te pup dulce tare!!! 🙂
Sarbatori fericite si tie!!!

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 20:24

Miriam, draga mea, acum doua zile cand tu mi-ai scris mesajul asta incredibil de frumos si de emotionant, nu ma aflam intr-o stare prea buna (da, mi se mai intampla si mie, care-s o mare zambareata :)) …sa am zile cand zambetul imi piere de pe fata)…daaar caldura din vorbele tale mi-au umplut, din nou, inima de bucurie 🙂
…si de recunostinta, caci atunci cand am citit ca ti-ai petrecut aproape o noapte intreaga pe blogul meu, era sa lesin :)))
Te pup cu mare drag si iti urez cat mai multe bife acolo, pe listuta ta magica 🙂
Pupam si bebele drag, sa il rasfete mami tot timpul (si pe tati lui :P)

P.S. Mersi fain pentru recomandarea cinefila 😛 …spre rusinea mea, nu stiam de aparitia filmului…
Am sa-l vizionez cu siguranta!!!
…cu mare nesat :))

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 19:29

Te pup, Cami draga 🙂
…si pentru complimente si pentru premiu 😛

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 19:22

Ce mult ma bucur, Lissa, ca-ti plac fursecurile mele simple 🙂
Susanul ala e ca cireasa de pe tort, hi, hi…super-idee, intr-adevar!!!
Le-am vazut si pe ale tale si mi-au placut mult…asa mult ca le-as face chiar in seara asta :))
Te pup!!!

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 17:29

Dulcik, post cu folos in continuare 🙂
Sper sa te-ndulcesti macar o data cu minunatiile astea mici 😛

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 17:23

Draga Ana, din pacate nu iti pot da nici o sugestie clara privind ciocolata de casa facuta cu margarina deoarece nu am facut-o niciodata in felul asta…dar intr-un final nu vad de ce n-ar merge 😛
…iar despre fructoza, din nou, nu iti pot spune prea multe…
Tot ce stiu, insa, este faptul ca nici una, nici alta nu prea sint recomandabile decat in cazuri extreme (daca tii, de ex. post) sau daca suferi de vreo boala (cum ar fi diabetul)
Eu totusi zic sa-ti faci o ciocolata de casa ca lumea :)) …cu unt si poate zahar brun, doua ingrediente mult mai sanatoase decat cele amintite deja 😉
Daca iei doar cateva guri, pun pariu ca acul cantarului ramane la locul lui, hi, hi…
Te pup pentru ca-ti plac frusecurile mele 🙂

Raspunde
O privire simpla asupra vietii 10 decembrie 2009 - 11:21

Uauu…arata super. Cred ca sotioara mea o sa fie foarte incantata cand o sa ii arat retetele tale 😀

Raspunde
diamond 10 decembrie 2009 - 04:40

mmm, ce frumoase sunt!:D

Raspunde
criss 9 decembrie 2009 - 15:36

Sarbatori Fericite!Criss.

Raspunde
miriam** 8 decembrie 2009 - 15:24

Draga Laura, nu demult am descoperit blogul tau…si de cu seara pana dimineata la cinci l-am rasfoit tot.
Din care,bineinteles mi-am facut o lista intreaga de retete pentru revi.O sa fac prima mea masa de revi impreuna sotul si cu bebelusul meu si nu vreau sa dau gres…:P…
Tin sa te felicit nu pentru mancarurile faine pe care le faci,ci pentru felul tau degajat si relaxat cu care te prezinti mereu in fata noastra(virtual),e o caldura acolo…cu care ne intampini..
Iti recomand cu caldura sa te uiti la filmul Julie and Julia!
Mult spor in continuare:*:*

Raspunde
Cami 8 decembrie 2009 - 12:11

Ce sa mai scriu…ce iese din minutele tale este bun! Draga mea, te asteapta un premiu la mine! O zi buna! In prietenie Cami

Raspunde
Lissa's Cakes 8 decembrie 2009 - 12:09

Laura ,sunt grozave fursecurile tale ,am facut si eu fursecuri de post dar nici prin gand nu mi-a trecut sa pun susan.

Raspunde
inevitabil 7 decembrie 2009 - 22:42

arata fosrte bine si ma bucur ca e si de post aceasta reteta mai ales ca eu tin tot postul

Raspunde
Ana 7 decembrie 2009 - 19:50

arata f bine,felicitari! Eu vreau sate intreb, ai idee daca se poate face ciocolata de casa cu margarina in loc de unt si fructoza in loc de zahar? ce crezi? adica ceva cioco light,mercic

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:22

Aliza, sint mai mult gustoase decat aratoase, hi, hi…dar te pup pentru ca-ti plac!!! 🙂
Acum doua secunde m-am intors de la tine…dar nu cu mana goala 😛 …ar fi fost prea greu sa rezist in fata minunatiilor pe care le-am vazut acolo :))

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:20

Mirela draga, le poti lasa si simple, sau eu stiu, le poti tavali prin nuca macinata sau taiata mai mare…
Sa-mi dai noua adresa a blogului, bine!? …ca nu vreau sa te pierd 🙂
Pupici tie si fetelor!!!

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:06

Nanita, tи си сладък, благодаря!!! 🙂

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:02

Mariana draga, iti multumesc pentru incredere!!!
Nu o sa-ti para rau, vei vedea 😛
Spor sotului tau la treaba :))

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 17:57

Wow, Amalia, ce festin mi-ai descris, cu mac si rom, si mere…si cardamom, pe care l-am cautat in disperare pe la toate magazinele si nimic…unde ai gasit tu asa ceva?! 😛
Te pup pentru pregatirea listutei de Craciun 🙂
…de-abia astept sa incerci fursecurile, care au avut asa o mare trecere la noi :))

Raspunde
ISABELA 7 decembrie 2009 - 17:39

mmmm… foarte apetisante Laura 😛

Raspunde
mirela c 7 decembrie 2009 - 17:34

Laura ,super reteta dar ce-as putea pune in loc de susan din pacate nu mancam niciunul dintre noi?
Are ceva daca le las fara susan?
TE PUP.
P.S.Iarasi ma-m mutat cu blogul sper sa fie definitiv!

Raspunde
Nanita 7 decembrie 2009 - 16:31

Прекрасни са!Хубав ден и прегръдки!

Raspunde
Mariana 7 decembrie 2009 - 16:02

Uite Laura:am sa le fac si eu!
Vad ca nu trebuie praf de copt sau altceva!
Numai sa sparga al meu nuci!
De mult cautam ceva de gen!

Raspunde
Amalia 7 decembrie 2009 - 15:32

Am susan (ca il ador si eu:)) si de post mancam deci…de abia astept sa le fac. Sambata am facut o placinta din aluat cumparat iar foile le-am umplut cu mac (oparit in sirop fiert din margarina, zahar, stafide, rom si coaja de portocala)si mere rase amestecate cu zahar, vanilie, suc de lamaie si putin cardamom). Am pudrat placinta cu zahar si a trecut imediat! Te sarut si sa stii ca fac lista cu dulciuri de Craciun inspirandu-ma desigur de la tine.

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 15:00

Anastasia, eu susan mananc si gol, atat de mult imi place 😛 …asa ca fursecurile astea m-au uns la inima, hi, hi…

Raspunde
Anastasia 7 decembrie 2009 - 14:35

cred ca sunt super bune !

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Nanita Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.