3,9K
Aceste fursecuri cu susan mi-au intrecut toate asteptarile!!!! Sunt grozave, se fac rapid si pe deasupra mai sunt si de post! 😀 Sunt delicoase si caldute, dar daca le lasati sa se raceasca veti realiza ca sunt chiar si mai bune. Si mai crocante :))
Regret nespus ca nu le-am pus in practica mai demult…
Ingrediente:
- 250 g faina
- 180 g zahar
- 250 g nuca macinata
- 220 g margarina
- susan
Mod de preparare:
Se amesteca margarina cu zaharul. Se adauga faina si nuca macinata. Se tine intreaga compozitie timp de 30 de minute la frigider.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se formeaza cu mana bilute de aluat, care se tavalesc prin susan. Se coc fursecurile 15-18 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si se transfera intr-o cutie care se inchide etans.
Desigur, puteti inlocui margarina cu unt, daca nu tineti post. Vor fi incredibil de gustoase!!! Iar daca nu va place susanul, va sfatuiesc sa le tavaliti prin nuca macinata.
Mie imi place foarte mult susanul, asa ca am ramas la varianta initiala 😀
Pozele vechi:
44 comentarii
Laura postim dar vinerea:)..ok o sa-ti dau de veste..si , poate ma ajuti cu o reteta de biscuiti pt bebelu meu de un an jumate..am tot cautat si ce am incercat erau ff tari sau nu erau ok:(…ideea e ca ma feresc sa-i dau din comert..
ms mult
Laurita, daca nu tii post, e chiar recomandabil sa faci schimbul 😛
Nu le-am incercat cu unt caci am o lista luuunga-n fata :))), dar nu vad de ce nu ar iesi…ba chiar am o presimtire ca vor iesi mult, mult mai bune 😉
Sa-mi dai de veste cum au iesit!!! 🙂
buna Laura as vrea sa le incerc si eu …crezi ca as putea folosi unt in loc de margarina? noi nu folosim margarina:(..stiu ca asa nu vor mai fi de post…sau poate altceva? mersi fain
Wow, Amalia draga, ce am mai salivat la lista voastra de Craciun si anul nou :)))
…ai facut niste alegeri minunate!!!
De-abia astept sa vorbim dupa ce le papati 😛
Si la noi ninge ca-n basme, cu fulgi mari si grei…am stat astazi cateva minute in sir sa-mi umplu ochii cu ei cazand frumos din ceruri…demult n-am mai avut asa o iarna frumoasa 🙂
Sa fii inconjurata de dragoste si de frumos, iar Nasterea Domnului sa va umple inimile cu speranta si bucurie mare!!!
Craciun fericit, draga mea!!!
Laura ca de obicei esti o DULCE! Cel mai sigur fac blatul de la tortul de cafea. Vreau sa iti spun ca am sa fac acest tort pentru inca doua prietene si tortul cu mac (prajitura ta cu mac) in 3 exemplare pentru noi si pentru inca doua cunostinte. De Anul Nou am sa incerc tortul cu cafea si fac neaparat Amandine. Am inceput de ieri sa fac cornulete cu migdale si vanilie, azi fac cookies cu alune si picaturi de cioco, amaretti si poate fursecuri cu lamaie daca o sa ma mai tina puterile…
La Cluj e o iarna ca in povesti, ninge minunat! Sigur ca ma gandesc la tine, insa nu numai cand folosesc cardamom ci mereu cand fac din bunatatile tale si iti multumesc in gand de mii de ori:) Cu mult drag si iti doresc spor la dulciuri si sarbatori binecuvantate!!!
Iulia draga, ma bucur mult ca-ti plac!!! 🙂 …acum nu-mi vine sa cred ca am ezitat sa vi le arat, considerandu-le banale 😛
In alta ordine de idei, vreau sa iti spun ca nici eu nu am primit nici o veste in legatura cu premiile de pe gustos, dar cred ca pana la sfarsitul anului le vom primi 🙂
Sint optimista, vezi?! 😛
Mi-ar prinde tare bine maruntitorul ala de gheata de revelion, hi, hi…
Te pup, scumpa si iti multumesc pentru gandurile bune!!!
Amalia scumpa, ce mult ma bucur ca le-ai „testat” deja de doua ori 😛
…eu multe nu am mai ajuns sa fac, fiindca a dat iarna peste noi, cu zapada ei pufoasa :))
Vreau, insa, sa te felicit pentru tortul ales pentru Craciun, e o minunatie, veti fi foarte incantati de gustul lui minunat.
Idei de blat ar cam fi astea:
http://savalaura.blogspot.com/2009/11/tort-de-cafea.html
http://savalaura.blogspot.com/2008/03/tort-surpriza-pestisor-cu-kiwi.html
http://savalaura.blogspot.com/2009/03/tort-inima-picanta.html
…cu precizarea ca la ultimele doua ar trebui sa dublezi cantitatile ca sa le poti felia pe 2 niveluri, rezultand astfel 3 straturi de blat, ca in reteta „vanata” de tine 😛
Te pup si iti tin pumnii la toate pregatirile pe care le faci de sarbatori!!!
P.S. Cand folosesti cardamomul sa te gandesti la mine :)))
Irina draga, pai daca-i musai, vin! 😛
Sint foarte fericita ca te-ai gandit la mine, pupici multi!!!!!!!!!!!
Tequila, sint faine, faine, sa le incerci neaparat! 🙂
Hola, Anabel 🙂
Son deliciosas, realmente!
Besos!!!!!!!!!!!!
Draga Laura am mare nevoie de ajutorul tau… M-am decis sa fac de Craciun tortul tau minunat de iarna (cu branza, mascarpone, piersici si frisca). Tu ai folosit un blat cumparat, eu vreau sa il prepar. Imi poti spune din cate oua sa il fac si cum (tip pandispan?) sau daca ai timp (si presupun ca nu prea ai acum:)) da-mi te rog mult o reteta sa se potriveasca cu umplutura pe care am sa o folosesc. Mentionez ca tava mea de tort are dimens. de 24 sau 26 cm (nici de asta nu sunt sigura…). Iti multumesc din suflet!!! PS: ma intrebai de unde am cardamom, mi-am adus vara asta din Italia. Te sarut!
Laura, ti-au iesit super. Deja le-am adaugat pe lista viitoarelor incercari in bucataria mea! Merci de reteta!
Vroiam sa te intreb ceva referitor la concursul care s-a incheiat pe gustos.ro. Stii cumva cand anume vor trimite premiile? Eu inca nu am primit nici un mail de la ei:(.
Pupici!
Laura draga am facut in weekend a doua oara aceste fursecuri si au fost la fel de bune ca prima data. Le-am trecut si pe lista dulciurilor de craciun sa stii. Te sarut!!! PS: astept cu nerabdare propunerile tale de praji de sarbatori:)
Dragă Laura, din nou te poftesc la premii! Nu am ce să-ţi fac, trebuie să suporţi consecinţele faptului că faci atâtea bunătăţi :)).
Cred ca sunt absolut delicioase; si mai sunt si de post…yami-yami
Buna Lara, increiles biscuiti, acestea sunt uşor de făcut.
salutări din Spania
Draga Paul, iti urez bine-ai venit si de-abia astept sa dai sfoara-n tara familiei 😛
Sper sa le placa si lor blogul meu la fel de mult cum ti-a placut tie…in special, sotiei 🙂
Diamond iubita, pupici mari!!! 😛
Ma bucur mult de tot ca-ti plac!
Acum as vrea sa le incerc cu bucati de nuca (taiata cu cutitul si data un pic la cuptor)
Criss scumpa, te pup dulce tare!!! 🙂
Sarbatori fericite si tie!!!
Miriam, draga mea, acum doua zile cand tu mi-ai scris mesajul asta incredibil de frumos si de emotionant, nu ma aflam intr-o stare prea buna (da, mi se mai intampla si mie, care-s o mare zambareata :)) …sa am zile cand zambetul imi piere de pe fata)…daaar caldura din vorbele tale mi-au umplut, din nou, inima de bucurie 🙂
…si de recunostinta, caci atunci cand am citit ca ti-ai petrecut aproape o noapte intreaga pe blogul meu, era sa lesin :)))
Te pup cu mare drag si iti urez cat mai multe bife acolo, pe listuta ta magica 🙂
Pupam si bebele drag, sa il rasfete mami tot timpul (si pe tati lui :P)
P.S. Mersi fain pentru recomandarea cinefila 😛 …spre rusinea mea, nu stiam de aparitia filmului…
Am sa-l vizionez cu siguranta!!!
…cu mare nesat :))
Te pup, Cami draga 🙂
…si pentru complimente si pentru premiu 😛
Ce mult ma bucur, Lissa, ca-ti plac fursecurile mele simple 🙂
Susanul ala e ca cireasa de pe tort, hi, hi…super-idee, intr-adevar!!!
Le-am vazut si pe ale tale si mi-au placut mult…asa mult ca le-as face chiar in seara asta :))
Te pup!!!
Dulcik, post cu folos in continuare 🙂
Sper sa te-ndulcesti macar o data cu minunatiile astea mici 😛
Draga Ana, din pacate nu iti pot da nici o sugestie clara privind ciocolata de casa facuta cu margarina deoarece nu am facut-o niciodata in felul asta…dar intr-un final nu vad de ce n-ar merge 😛
…iar despre fructoza, din nou, nu iti pot spune prea multe…
Tot ce stiu, insa, este faptul ca nici una, nici alta nu prea sint recomandabile decat in cazuri extreme (daca tii, de ex. post) sau daca suferi de vreo boala (cum ar fi diabetul)
Eu totusi zic sa-ti faci o ciocolata de casa ca lumea :)) …cu unt si poate zahar brun, doua ingrediente mult mai sanatoase decat cele amintite deja 😉
Daca iei doar cateva guri, pun pariu ca acul cantarului ramane la locul lui, hi, hi…
Te pup pentru ca-ti plac frusecurile mele 🙂
Uauu…arata super. Cred ca sotioara mea o sa fie foarte incantata cand o sa ii arat retetele tale 😀
mmm, ce frumoase sunt!:D
Sarbatori Fericite!Criss.
Draga Laura, nu demult am descoperit blogul tau…si de cu seara pana dimineata la cinci l-am rasfoit tot.
Din care,bineinteles mi-am facut o lista intreaga de retete pentru revi.O sa fac prima mea masa de revi impreuna sotul si cu bebelusul meu si nu vreau sa dau gres…:P…
Tin sa te felicit nu pentru mancarurile faine pe care le faci,ci pentru felul tau degajat si relaxat cu care te prezinti mereu in fata noastra(virtual),e o caldura acolo…cu care ne intampini..
Iti recomand cu caldura sa te uiti la filmul Julie and Julia!
Mult spor in continuare:*:*
Ce sa mai scriu…ce iese din minutele tale este bun! Draga mea, te asteapta un premiu la mine! O zi buna! In prietenie Cami
Laura ,sunt grozave fursecurile tale ,am facut si eu fursecuri de post dar nici prin gand nu mi-a trecut sa pun susan.
arata fosrte bine si ma bucur ca e si de post aceasta reteta mai ales ca eu tin tot postul
arata f bine,felicitari! Eu vreau sate intreb, ai idee daca se poate face ciocolata de casa cu margarina in loc de unt si fructoza in loc de zahar? ce crezi? adica ceva cioco light,mercic
Aliza, sint mai mult gustoase decat aratoase, hi, hi…dar te pup pentru ca-ti plac!!! 🙂
Acum doua secunde m-am intors de la tine…dar nu cu mana goala 😛 …ar fi fost prea greu sa rezist in fata minunatiilor pe care le-am vazut acolo :))
Mirela draga, le poti lasa si simple, sau eu stiu, le poti tavali prin nuca macinata sau taiata mai mare…
Sa-mi dai noua adresa a blogului, bine!? …ca nu vreau sa te pierd 🙂
Pupici tie si fetelor!!!
Nanita, tи си сладък, благодаря!!! 🙂
Mariana draga, iti multumesc pentru incredere!!!
Nu o sa-ti para rau, vei vedea 😛
Spor sotului tau la treaba :))
Wow, Amalia, ce festin mi-ai descris, cu mac si rom, si mere…si cardamom, pe care l-am cautat in disperare pe la toate magazinele si nimic…unde ai gasit tu asa ceva?! 😛
Te pup pentru pregatirea listutei de Craciun 🙂
…de-abia astept sa incerci fursecurile, care au avut asa o mare trecere la noi :))
mmmm… foarte apetisante Laura 😛
Laura ,super reteta dar ce-as putea pune in loc de susan din pacate nu mancam niciunul dintre noi?
Are ceva daca le las fara susan?
TE PUP.
P.S.Iarasi ma-m mutat cu blogul sper sa fie definitiv!
Прекрасни са!Хубав ден и прегръдки!
Uite Laura:am sa le fac si eu!
Vad ca nu trebuie praf de copt sau altceva!
Numai sa sparga al meu nuci!
De mult cautam ceva de gen!
Am susan (ca il ador si eu:)) si de post mancam deci…de abia astept sa le fac. Sambata am facut o placinta din aluat cumparat iar foile le-am umplut cu mac (oparit in sirop fiert din margarina, zahar, stafide, rom si coaja de portocala)si mere rase amestecate cu zahar, vanilie, suc de lamaie si putin cardamom). Am pudrat placinta cu zahar si a trecut imediat! Te sarut si sa stii ca fac lista cu dulciuri de Craciun inspirandu-ma desigur de la tine.
Anastasia, eu susan mananc si gol, atat de mult imi place 😛 …asa ca fursecurile astea m-au uns la inima, hi, hi…
cred ca sunt super bune !