Fursecuri cu ciocolata si nuca

10 comentarii

Fursecuri cu ciocolata si nuca, pentru voi toti, cu mare drag 🙂 …pentru minutele pretioase din vietile voastre pe care ati decis sa le impartiti cu noi, oferindu-ne increderea si dragostea voastra.

Aici aveti minunatele fursecuri cu ciocolata alba

Ingrediente pentru cca. 20 de fursecuri

– 15 g unt
– 4 albusuri
– 200 g zahar pudra
– 2 linguri faina
– 75 g cacao
– 1 lingurita cafea instant
– 125 g miez de nuca, tocat

 

Mod de preparare:

Cu un mixer electric bateti albusurile spuma. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana cand se intareste spuma. Adaugati faina si cacaua, cernute in prealabil, si cafeaua instant, dizolvata intr-o lingura de apa; mixati din nou pana la omogenizarea compozitiei. Incorporati nuca tocata, cu cutitul (nu macinata!) si untul topit. Lasati compozitia la rece pentru cca. 2, 3 ore, pentru ca sa devina mai densa (eu am lasat-o peste noapte in frigider si am putut-o manevra foarte usor).

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Incalziti-l pana la 165-170 grade C. (foc domol). Ungeti tava de copt cu putin unt sau ulei si tapetati-o cu hartie.

Puneti cu lingurita din acesta compozitie in tava de copt (o lingurita plina varf), lasand spatiu suficient, deoarece cresc mult la copt. Coaceti fursecurile timp de 10-12 minute, in cuptorul preincalzit.
Lasati fursecurile sa se raceasca timp de 1 minut, iar apoi, cu ajutorul unei spatule, transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet (daca le lasati mai mult, se vor lipi de hartie, si le veti scoate mai greu).

Cateva poze…

Poza de final, langa bradutul nostru din gradina, pe ale carui ramurele sper sa atarnam in iarna asta globuri 🙂

Delicioase!!!!!!!
Daca le vreti si mai ciocolatoase, trasati fara mila deasupra lor dare de ciocolata topita :)))

P.S. Daca stiti ca sunt si copii prin preajma, scoateti din ecuatie nesul si inlocuiti-l cu cacao sau cu bucatele de ciocolata.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Laura 5 noiembrie 2010 - 19:50

Dulce Mariana, cuvintele tale induiosatoare sint ca un adevarat balsam pentru inima mea, caci am avut o zi cam cenusie …
Mai mare bucurie decat asta nu exista, sa stiu ca cineva din lumea asta mare de-abia asteapta sa aprinda calculatorul pentru a intra pe blogul meu 🙂
Mi-ai facut o mare, mare bucurie cu marturisirea ta!!!
Te-astept cu mare drag si pe viitor, la „depanat” de retete :))
…sau poate vei dori doar sa ma saluti, hihi, oricum ar fi, m-as bucura enorm sa te „reaud” 🙂
Pupici multi, multi!!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Anonymous 5 noiembrie 2010 - 19:08

draga Laura, nu cred ca are vreo importanta daca iei locul unul sau nu. pentru noi, cei care te urmarim si iubim, ai fost si vei fi o invingatoare. iti scriu din Canada. m-am inscris la blogul tau de citva timp si te urmaresc, dar nu am scris. de multe ori am vrut s-o fac pentru ca e bine sa spunem celor dragi ca-i apreciem si ca ne fac zilele frumoase. asa simt eu in fiecare dimineata cind vin la birou si gasesc o noua reteta de-a ta. iti multumesc ca esti o binecuvintare in casa mea care s-a umplut de bucurie la ora mesei, datorita tie. abia apuc sa ajung acasa sa incerc, repet incerc, ceva nou. bucataria n-a fost prea interesanta pina te-am descoperit pe tine. iti multumesc si eu si colegele mele de birou, care deocamdata se uita la poze si se multumesc cu ce le aduc eu sa guste(canadiencele nu se omoara cu gatitul, au!)inca o data multumesc si doamne ajuta. :)mariana

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 18:42

VertAnge, ce mult ma bucur ca le-ai incercat, si la noi au avut un mare succes 🙂
Sper ca nu te-am incurcat cu faina 😛

Raspunde
VertAnge 5 noiembrie 2010 - 18:24

Multumesc pentru reteta! Le-am facut azi…delicioase!

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 17:18

Amalia scumpa, ce bine ca imi esti mereu alaturi 🙂 …fara tine, n-as fi observat ca am omis sa trec faina :)))
Am „reparat” repede reteta! 😛

Pupici multi, si sa-mi dai de stire daca ti-au placut fursecurile!!!!!!!!!! :))

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 16:21

Claudia, ma bucur mult ca ma urmaresti (imi pare rau s-aud de esecuri, insa :P)
…din „vasta” mea experienta cu hartia de copt, hihi, ti-as putea zice ca nu prea conteaza daca o ungi sau nu, sau faci alte „artificii”…
Eu cred, mai degraba, ca nu ea e de vina ci cuptorul tau, sau setarea lui gresita (se poate ca focul sa fie prea tare sau pur si simplu sa ai un cuptor care „arde”)
Eu hartia o pun pur si simplu, nu o ung (si nici forma, si mereu am avut un rezultat satisfacator.
De mare importanta este si verificarea compozitiei cu o scobitoare pentru a vedea daca prajitura s-a copt, moment in care o si scoti din cuptor 😛 …pentru a preveni arderea si uscarea ei…
…ai mai putea incerca sa dai focul, in primele 10 minute, la o temperatura mai mare, urmand ca apoi, sa lasi focul pe „potrivit” sau mic…
Sper ca ti-au fost de folos cele spuse si te astept cu drag sa impartasim impresii, pozitive :P, despre retetele pe care le vei face in viitor 😉
Tin pumnii stransi sa reusesti!!!

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 16:03

Draga Mirela, iti urez, cu mare drag: Bine-ai venit! 🙂
Ti-am vizitat si eu frumoasa gradina…si familie, cu care, pe drept, te mandresti 🙂

Mii de multumiri pentru cuvintele frumoase! Te asteptam sa revii!!!

Raspunde
Amalia 5 noiembrie 2010 - 14:20

Draga mea Laura, suntem mari amatori de fursecuri si daca e cioco multa e si mai bine:)) asa ca le fac cu voia ta… Nu gasesc in listuta cu ingredientele cantitatea de faina. Multumesc, te imbratisez!

Raspunde
Claudia 5 noiembrie 2010 - 11:12

Buna Laura.
De cateva luni iti urmaresc cu mare interes acest blog si pot spune ca multe din retetele tale au fost incercate si in bucataria mea (unele au avut succes altele…. :D).
As avea o intrebare: cum folosesti tu hartia de copt? La mine acest detaliu este o problema: daca ung tava si apoi pun hartia compozitia mea se arde, daca nu ung tava si pun hartia la fel se intampla, iar daca ung si tava si hartia compozitia nu se coace uniform. Sincera sa fiu nu stiu ce sa fac deoarece toate blaturile pt prajituri mie mi se ard….
Merci de timpul acordat citirii acestui mesaj si te imbratisez cu drag!

Raspunde
Mirela 4 noiembrie 2010 - 23:05

Laura, am descoperit de curand „bucataria” ta. Te felicit din toata inima, esti grozava!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui VertAnge Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.