Focaccia

Ati mancat vreodata Focaccia, dragii mei?! E o painica cu cimbru si ulei de masline, de fapt. Una pufoasa si taaare gustoasa!!! ­čśŤ
E foarte usor de facut, trebuie neaparat sa o incercati!!!
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
– 500 g faina
– 1┬álingura sare
– 350-380 ml apa calda
– 10┬álinguri de ulei (de masline)
In plus:
– 1 lingura rasa de sare
– 6 linguri ulei (de masline)
– 1 ramura de cimbru

Mod de preparare:

Cerneti faina si amestecati-o cu 1/2 lingura sare si cu drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si┬álasati-o la crescut minim 5 minute, intr-un loc cald, ferit de curenti de aer. Amestecati apoi┬ámaiaua cu faina. Incorporati treptat apa calda┬ási adaugati uleiul de masline. Framantati un aluat moale, adaugand apa, daca este necesar. Framantati aluatul timp de 10 minute ( eu chiar l-am framantat cu mana, aproape 10 min.) si intindeti-l pe masa unsa cu ulei, intr-o forma dreptunghiulara, de 10×20 cm:


Asezati-l apoi in forma si acoperiti-l cu folie; lasati la crescut timp de 1 ora, intr-un loc cald:


Crescut, dupa o ora:


Preincalziti cuptorul la semnul 8/230 grade C. (foc puternic). Intepati aluatul, din loc in loc, cu degetele:


Presarati sarea ramasa si stropiti cu ulei:


Presarati cimbrul si dati la cuptor timp de 10 minute:


Micsorati apoi flacara la semnul 5/190 grade C. (foc potrivit) si continuati sa tineti in cuptor inca 20 de minute (batuta usor cu degetul, pe dos, painea trebuie sa sune a gol):


Asa arata intoarsa:


Sectiuni ­čÖé


Si fiindca afara parca era primavara… priviti o poza de la noi din curte, facuta de Cipi ­čÖé


…si o ultima poza cu painica,┬áca tare mult mi-a placut cum mi-a iesit ­čśŤ