Ingrediente:
- 2 oua
- 250 g faina
- 50 g unt topit sau doua linguri de ulei
- 500 ml lapte
- 1 lingura mare zahar
- flori de salcam (20-50 de bucati, de diferite marimi)
- ulei pentru prajit
- zahar pudra, vanilat
Mod de preparare:
Salcamul meu drag, din capatul gradinii 🙂
Se aleg flori, de diferite marimi, si se cufunda in multa apa (nu se pun sub jet de apa, fiindca se destrama).
Se lasa apoi la scurs:
Se pregateste un aluat de clatite din ingredientele de mai sus si se lasa la frigider pentru minim 20 minute.
Se ia fiecare ciorchine de floare de salcam de codita si se inmoaie in aluat (ciorchinii mici se inmanunchiaza cate 2-3 si se scufunda impreuna, tinuti de codita, in aluat)
Se prajesc apoi in baie de ulei, foarte fierbinte, rumenindu-le pe ambele parti:
Se scot pe un prosop absorbant de bucatarie sau pe servetele de hartie si se transfera cu grija pe platoul de servit:
Se servesc imediat, pudrate cu zahar praf, vanilat:
O incantare a simturilor si o maaare supriza pentru Bogdi, caruia nu-i venea sa creada cat de bune sunt!!!
L-am luat cu mine la cules de flori si, dupa ce le-a gustat crude, a conchis ca nu pot fi mai bune de atat!!! 😀
19 comentarii
Buna Laura,te urmaresc de cativa ani, mai salvat de multe ori cand aveam nevoie de o reteta nou, Multumesc
De-abia astept sa-nfloreasca iar salcamii…Pe mine m-a-nvatat o mamaie de la piata reteta asta, excelenta de altfel, si cred ca pur romaneasca! Multumim, Laura Sava!
Laura, te rog eu din suflet du-ye la viitorul Masterchef ca sa nu se mai dea importanti toti neavenitii!
laura, imi pare rau ca nu prea las mesaje, desi intru pe blogul tau in fiecare zi si primesc retetele prin email. ma simt ca un hot care vine, fura si pleaca. 🙁
multumesc pentru toate minunatiile astea. multe dintre ele nu le fac pentru ca sint prea lenesa. dulciurile mai mult le admir si imi amintesc cit de bune erau cind mergem la rugi in banat. reteta asta cu flori de salcim m-a pus pe ginduri. nu cred ca am vazut salcimi pe la noi si nu o voi putea face, dar cred ca e nemaipomenita. cam atit. acuma nu ma mai simt asa vinovata. cu drag din departare, m.
Laura,nici eu nu mi-am imaginat vreodata ca se pot manca florile de salcam.La cum le-ai laudat si cat de bine arata pozele,am zis ca trebuie sa le incerc si eu si intr-adevar sunt grozave.Copiilor mei le-a placut foarte mult si mie la fel.Mersi pentru reteta.
Florile de salcam miros minunat!!
De mancat nu am mancat nici macar in copilarie….dar din ce ai povestit, suna minunat, si cu siguranta chiar am sa incerc reteta ta, multam fain 🙂
Mama unui prieten de familie,ne intampina cu un asa desert si cu socata,cand o vizitam !
Intre timp sa prapadit,iar reteta ta mi-a adus aminte cu mare drag de ea!
(Carmen)
Uimitor!Felicitari,Laura1
pacat ca n-am nici un salcam prin apropiere ca as fi incercat-o.am mai auzit de reteta asta,la italieni,desi mie mi se pare mai chinezeasca.eu n-am mancat de miere de salcam,care alaturi de cea de tei sunt preferatele mele.am sa vanez salcamii din cartier si la anul sigur o incerc! flori,in afara de dulceata de trandafiri,n-am mancat.
O adevarata surpriza! Chiar zielele trecute imi spunea Gabi ca florile se mananca si in aluat prajit… acum am si dovada (v-ati vorbit, nu ? :)) )
Arata super!
Va pup,
Alina
wow,a inflorit salcamul,ce frumos trebue sa miroasa acolo,e o bunatate asta ,faceam si eu,odata
nici eu nu stiam ca se pot prepara cumva :):) , dar cred ca sunt super !!!!! bravooo!!!!
Laura mi-ai adus aminte
de copilărie,mama mea făcea
așa ceva și erau super..
Un weekend ezxcelent!
Te pup cu drag!
Que original! nunca lo había visto, me ha gustado mucho!
Saludos Da & Mer
Laura, nu mi-am imaginat niciodata ca se poate face asa ceva cu florile de salcam. De abia astept sa incerc si eu.
che buoniiiiiiiiiii!
foarte bun!Imi plac foarte mult pozele! parca le si simt parfumul.
Imi plac si mie foarte mult, zilele trecute am facut si o portie mica de dulceata de flori de salcam … migaloasa, dar a meritat…
Şi fiica mea s-a mirat când am lăsat-o să guste florile crude, dar i-au plăcut. Apoi am făcut şi eu cu aluat, şi ce să mai zic…au fost foarte bune!!! 🙂
foarte interesant, eu credeam ca aceste flori raman doar la stadiul de mancat in copilarie…nu stiam ca se si gatesc…pacat ca la noi s-au trecut, eram curioasa de gust