Flori de gheata

14 comentarii

Cele mai frumoase fursecuri din iarna asta sunt cu siguranta aceste Flori de Gheata, delicate si-aromate, pe care le puteti agata in brad sau le puteti servi pe un platou mare, alb, cum am facut eu 🙂

…mi-am revenit, ati vazut?! 😀

 

Ingrediente pentru cca. 70 de bucati:

Pentru aluat:
  • 3 galbenusuri fierte
  • 1 galbenus proaspat
  • 100 g zahar pudra
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • 250 g unt
  • cca. 250 g faina
Pentru ornat:
  • 2-3 lingurite suc de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • perlute colorate de zahar

 

Fragede si pretioase 🙂

Mod de preparare:

Pentru aluatul de fursecuri, se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.
Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute.

Se incinge cuptorul la 200 grade (foc mare) si se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare, de fursecuri.

Aluatul se intinde pe o planseta tapetata cu faina (daca e inca lipicios, mai adaugati putina faina):

Se taie, cu o forma speciala de floare, “flori” din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime:

Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina:

Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt:

Nu vor creste spectaculos, asa ca le puteti pune destul de aproape unele de altele:

Se coc cca. 10 minute (nu trebuie sa se rumeneasca prea tare):

Se scot apoi pe un platou si se lasa sa se raceasca:

Se amesteca zaharul pudra (150 g) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung “florile”:

Se presara pe ele perle de zahar:

Se surprind, intr-o clipita…sub ramurelele inghetate ale bradutului nostru din gradina 🙂

“Flori de gheata” pentru voi toti!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

plioti nicoletta manuela 17 decembrie 2013 - 14:03

cve frumosi sunt, i-as pune in brad!

Raspunde
Ana-Maria 16 decembrie 2013 - 16:53

Ciao Laura ,am facut biscuitii anul trecut de Craciun si i-am facut cadou apropiatilor au iesit foarte buni si am primit foarte multe complimente ,acum ma pregatesc sa-i fac din nou….asa ca sa devina o traditie 🙂 multumesc pt reteta!

Raspunde
Nadia Boga 14 decembrie 2012 - 00:51

Superbe, Laura. Acum le facem si noi. Doar ca nu am perlutze, Victoria m-a luat asa, pe nepregatite, ca vrea sa facem biscuiti. 🙂 Nadia.

Raspunde
Iasi 2 februarie 2011 - 22:32

Ce nasol ca arata asa de bine si mi s-a facut o pofta de nu stiu ce sa mai fac.

Raspunde
ariana 11 ianuarie 2011 - 18:14

Superbe floricelele,iar decorul mirific.
Felicitari,Laura.

Raspunde
cielle 8 ianuarie 2011 - 14:54

Suna bine doar cand citesc titlul… dar sa le mai gust… si arata ca in povesti, o adevarata opera de arta culinara!

Raspunde
Consumatorul 7 ianuarie 2011 - 11:52

Bia vazut pozele si a fost foarte incinta. I-am facut si ei au iesit super…

Raspunde
Lissa's Cakes 6 ianuarie 2011 - 19:37

Vai ce bine arata floricelele..si ce-mi place poza sub ramura de brad plina cu zapada.
Laura draga,sa ai un an mai bun ca cel ce a trecut,un an plin de bucurii si sanatate,la multi ani .

Raspunde
Beatrice 6 ianuarie 2011 - 00:14

Au iesit o frumusete!Pupici.

Raspunde
Boabe de Cafea 5 ianuarie 2011 - 22:54

Foarte frumos!:)

Raspunde
Diana's yummy 5 ianuarie 2011 - 19:28

Ce bine arata!
Foarte interesant cu galbenus fiert.
Cred ca am sa le fac si eu…mersi de idee

Raspunde
Raluca Octavia 5 ianuarie 2011 - 18:51

Bine ca ti-ai revenit! Toane de Gemeni!
La Multi Ani, plin cu tot ce iti doresti si in real life, si pe blog!

Raspunde
Happy 5 ianuarie 2011 - 18:28

Foarte finuțe!

Raspunde
Laura Frunza 5 ianuarie 2011 - 16:41

Arata minunat floricelele, o sa le incerc si eu sambata. Nici nu stiam ca exista prajituri la care se folosesc oua fierte 🙂 Te invidiez pentru zaharul lila, eu ador culoarea asta!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.