Flori de ananas

Fetelor, astazi am pentru voi o surpriza dulce, niste flori de ananas din foitaj de casa, niste „flori” mai speciale, duci si frumoase, cum sunteti fiecare dintre voi, prietene dragi! 🙂

Testate de mine, de doua ori deja: o tura cu ananas si una cu rondele de mere, si muuulta scortisoara. Ambele variante, absolut de vis!!!!!

Le-am facut cu gandul la voi, la cat de mult ma indragiti (si eu va iubesc!!!), asa ca sper din tot sufletul sa va placa!

Varianta rapida si muuult mai usoara a acestei retete e cea cu aluat de foitaj de cumparat.

La multi ani, va pup dulce!!!!!!!!

 

Ingrediente pentru cca. 8 „flori” 🙂

Aluat de foitaj de post:
  • 200 g margarina
  • 40 ml ulei
  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • 150 ml apa
Pentru florile de ananas:
  • 1 cutie de ananas (rondele)
  • 8 linguri zahar (optional)
  • visine confiate sau zmeura ori capsuni din dulceata

 

Mod de preparare:

Prima data vom face aluatul de tip foitaj, care va trebui sa stea la frigider ceva timp.

Astfel, amestecam margarina cu 50 g faina pana obtinem o pasta de consistenta unei ciulamale, ceva in genul asta:

Pasta de margarina se imparte apoi in 4.

Intr-un alt vas, punem restul de 350 g faina, peste care adaugam uleiul; amestecam usor.
In continuare, facem in mijloc o gropita in care se toarna apa si praful de sare (cat luati cu trei degete). Framantam totul bine, dupa care impartim aluatul in doua bile.

Intindem o foaie, pe o planseta infainata, si o ungem cu o parte din pasta de margarina:

Aluatul se pliaza in patru, ca un plic 😛

Procedam la fel si cu cealalta bila de aluat, folosind, bineinteles, inca o portie de pasta de margarina din cele 4 (va vor ramane doar 2, pe care le vom utiliza mai apoi):

„Plicurile” de aluat se pun in frigider pentru cca. 10-15 minute.

Intindem apoi, din nou, fiecare bucata de aluat si le ungem cu cate o portie de pasta de margarina (cele 2 ramase). Punem din nou la rece, pentru tot atata timp.

Urmeaza sa incingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si sa tapetam o tava cu hartie de copt.

 

La final, intindem fiecare bucata de aluat si o taiem in patrate mai maricele:

Pe fiecare patrat asezam cate o felie de ananas (puneti feliile de ananas din timp la scurs).
Eu am presarat o lingura de zahar in centrul fiecarui patrat, pentru ca, dupa cum stiti, apreciem mult un desert…dulce 😀
Taiem aluatul de pe margine in fasii groase de cca. 1 cm (n-am stat sa le masor, evident 😛 )

…pana arata asa:

Adunam apoi fasiile in mijlocul rondelei de ananas, in asa fel incat sa rezulte o floare 🙂
…o fasie da, una nu…si tot asa:

Fasiile ramase se taie la baza si se refolosesc:

Pe urma, apasam bine in centrul „florii” de ananas pentru ca fasiile sa nu se desfaca.
Punem in mijloc cate o visina, zmeura, capsuna…ce-aveti la indemana :))

Asezam „florile” in tava tapetata cu hartie de copt (daca nu aveti hartie de copt, le puteti aseza direct in tava, dar nu ungeti tava cu grasime!)

Le lasam la copt pentru cca. 25 de minute:

Florile mele gata!!!

Detaliu:

Un pic pudrate cu zahar, pentru a fi savurate cu si mai mare pofta 🙂
Pentru voi, prietenele mele dragi, din toata inima!!!!!!

Sfat: Daca nu tineti post, inlocuiti margarina cu unt.
O idee la fel de interesanta, si delicioasa 😀 , gasiti aici: Briose rasturnate cu ananas