Chiftelute din urzici
Aceste chiftelute din urzici au fost prima mea incercare culinara…si implicit si primul meu succes in bucatarie ๐
Am reluat, iata, apusul subiect, acum cand toata gradina musteste, pe garduri si aiurea, de tufe tinere ( si extrem de intepatoare!!!) de urzici, caci mi-am promis ca n-am sa las sa treaca primavara asta fara sa va arat reteta care m-a intrigat si m-a facut sa imi doresc sa stiu mai multe despre tainele bucatariei.
Ii multumesc (ca la Oscar :P) tatalui meu, care a suportat cu stoicism intepaturile rebele, facand astfel posibila aceasta demonstratie!!!
…dar pana una, alta, cred ca ar trebui sa ma laud cu „productia verde” de care va amintesc constant ๐
…exact cum sint mai bune…fragede si viu colorate:
…din acelasi „lot” am facut deja de doua ori pana acum mancare de urzici, identica in preparare cu cea de spanac, si cel mai important: mi-am umplut cu ele un sfert de congelator :)))
Ingrediente:
– 500 g. urzici proaspete
– 3-4 cepe
– 2-3 linguri faina
– 1-2 felii paine
– 4 oua
– sare, piper
Mod de preparare:
Se spala urzicile:
Se toaca apoi, dupa ce in prealabil au fost lasate la scurs:
Se taie marunt si se caleste ceapa :
Se adauga urzicile si se inabusa pana scad:
Se pun doua oua batute si se amesteca totul bine:
Se ridica de pe foc si cand compozitia s-a racit se adauga faina si painea:
…galbenusurile si sarea, piperul, dupa gust:
Se formeaza cu ajutorul unei linguri (compozitia e totusi moale si destul de lipicioasa) chiftelute din compozitie, pe care le vom modela cu mainile pudrate din belsug cu faina:
Se prajesc, pe rand, in ulei incins:
Se scot cu o paleta pe un platou (tapetat cu hartie absorbanta)
Foarte ademenitoare, odata strapuns invelisul ๐
Asta a fost si sper mult sa va placa ๐
Si-acum, ca si atunci, pe vremuri ๐ …mi s-au parut extrem de usoare si revigorante.
P.S. Aceleasi chiftelute le puteti face si din spanac ๐