Cookies cu unt de arahide

Ce n-as da sa mai am cateva cookies cu unt de arahide acum, in timp ce-mi beau cafeaua…dar, din pacate, pana si alea puse deoparte (biiiine dosite 😀 ) au disparut! Ma bucur tare mult, e adevarat, pentru ca inseamna c-au fost bune, dar tot visez sa imi inmoi unul in cafea :))

Varianta de post o gasiti aici: Fursecuri cu unt de arahide

 

Ingrediente pentru cca. 30 de bucati:

  • 200 g unt
  • 130 g unt de arahide
  • 120 g zahar brun
  • 1 ou mare
  • 200 g faina
  • 50 g ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Mod de preparare:

In primul rand, trebuie sa va spun ce fel de unt de arahide am folosit, pentru ca sunt doua feluri: unt de arahide cremos si unt de arahide “crocant”, cu bucatele de arahide…iar acum “Crunchy Peanut Butter” a fost pe lista :))

In al doilea rand, cum poate deja stiti, aluatul de fursecuri devine tot mai bun pe masura ce sta la frigider, asa ca va sfatuiesc sa il lasati la rece peste noapte. Daca, insa, vreti fursecuri imediat, asa cum vreau si eu acum, la cafeaua care s-a racit deja 😀 , lasati aluatul la frigider pana cand se incinge cuptorul (frigiderul sa fie pe setare maxima). Sau, daca aveti loc in congelator (nu stiu cum, dar la noi e intotdeauna full 😛 ), puneti aluatul intr-o punga si lasati-l acolo pana cand se incalzeste cuptorul.

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol) si se tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru fursecuri.

Pentru aluatul de fursecuri, se bate untul moale, scos cu cateva ore inainte din frigider, cu zaharul brun pana se spumeaza usor (1-2 minute). Se adauga apoi untul de arahide si oul si se amesteca scurt. La final, se adauga faina, cernuta, si ciocolata, taiata in cubulete mici, cu cutitul. Se amesteca totul cu spatula, dar nu se insista cu amestecatul, ci doar pana cand toate ingredientele sunt bine inglobate. Cum va spuneam si mai sus, aluatul se pune la frigider peste noapte sau pentru cateva ore…ori macar pentru 30 de minute 🙂

Se formeaza din aluat “bile” cu ajutorul unei lingurite (un fursec=1 lingurita plina cu varf de aluat):

Cookie-urile se aseaza in tava pregatita, la mica distanta unele de altele:

Se coc 16-18 minute (daca le vreti mai moi, le lasati doar 16 minute, iar daca le vreti mai crocante, le lasati 18, maxim 20 de minute):

Perfecte! 😀

Usor de facut si delicioase: cookies cu unt de arahide si ciocolata!!!! Dedicatie speciala pentru Bogdi meu iubit, care adora untul de arahide!!!!

Le puteti pudra cu zahar praf, vanilat, daca vreti, sau le puteti orna cu ciocolata topita, alba sau neagra. Eu le-am lasat asa cum erau (nu vreau sa spun ca Bogdi imi vana platoul, dar asa a fost 😀 )




Prajitura cu blat de smochine si crema de banane cu unt de arahide

Ultima reteta de post din Postul Pastelui, pe care, cu voia lui Dumnezeu, am reusit si noi sa-l tinem, este aceasta prajitura cu blat de smochine si crema de banane cu unt de arahide (cam lung titlul, dar asta contine 😀 ), absolut delicioasa!!!! Sa va spun cat de mult i-a placut lui Bogdi?? Haha, nu cred ca mai are rost :))

Blatul e moale, umed, ca un blat de negresa, iar crema atat de matasoasa!!! Eu ador crema asta, din doar doua ingrediente, si am savurat-o de multe ori si in afara postului, ori simpla ori cu putina cacao ori nes. O puteti face oricand vreti, sub forma de “cheesecake” vegan, in pahare inalte sau boluri. Amestecati bananele cu untul de arahide, cu furculita, daca vreti sa fie mai rustica, sau cu mixerul vertical, daca o vreti spumoasa. Va fi un desert extrem de apreciat! Aici: Inghetata vegana cu unt de arahide si banane o regasiti, desigur, sub forma de inghetata 😛 In mod normal, nu are nevoie deloc de zahar, dar daca bananele nu sunt foarte coapte sau daca o serviti copiilor, puteti adauga putina miere.

Sper s-o incercati cat de curand!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blatul de smochine:
  • 200 g smochine uscate
  • 200 ml apa fierbinte
  • 1 banana medie, bine coapta (100-110 g, cantarita fara coaja)
  • 80 g zahar (brun)
  • 50 ml ulei vegetal (de floarea soarelui)
  • 10 g pudra de cacao
  • 150 ml lapte vegetal (soia, migdale sau orez)
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Pentru crema de banane cu unt de arahide:
  • 3 banane mari, bine coapte (aprox. 250 g, cantarite fara coaja)
  • 200 g unt de arahide cremos
  • 1 lingurita miere sau sirop de artar (optional)
Pentru decor:
  • 1 banana mare, bine coapta
  • 1 lingura miere (lichida)

 

Pentru voi, prieteni dragi!!!

 

Mod de preparare:

Prajitura asta incepe cu o noapte inainte 😀 , cand va trebui sa puneti smochinele uscate la inmuiat in apa (200 de ml), dar nu inainte de a le taia in sferturi si de a inlatura partea lemnoasa (coditele).

A doua zi, se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit); se unge cu ulei o forma de aprox. 27 cm lungime si 26 cm latime si se presara cu fulgi de nuca de cocos.

Pentru blat, se pun smochinele, cu tot cu apa, intr-un bol inalt si se fac piure cu ajutorul mixerului vertical. Se adauga banana, zaharul si se mai mixeaza putin, sa se omogenizeze totul foarte bine. Se toarna uleiul si laptele vegetal iar la sfarsit se rastoarna amestecul uscat format din faina, praf de copt, bicarbonat si cacao; se amesteca scurt. Compozitia rezultata se toarna in tava pregatita, se niveleaza cu dosul unei linguri si se lasa la copt 15 minute. Dupa cele 15 minute, se micsoreaza temperatura cuptorului la 170 grade C (foc domol) si se mai lasa inca 15 minute la copt. Blatul se lasa la racit in forma.

Pentru crema, asa cum deja v-am relatat mai sus 😀 , va trebui sa faceti piure bananele si sa le amestecati apoi cu untul de arahide cremos (puteti folosi si unt de arahide crocant, mai ales daca folositi mixerul vertical…sau puteti lasa crema asa cum e, cu bucatele de arahide). E incredibil de gustoasa si dulce si fara miere sau sirop de artar dar voi, daca vreti, o mai puteti indulci un pic. Crema se intinde cat mai uniform deasupra blatului si se orneaza cu felii subtiri de banana.

Foarte gustoasa!!!!




Prajitura de post cu unt de arahide

Fascinatia lui Bogdi pentru untul de arahide nu a scazut deloc in intensitate odata cu trecerea anilor, asa ca, zilele trecute, cand i-am facut aceasta prajitura de post cu unt de arahide, fooarte gustoasa, a declarat-o pe loc “cea mai buna din lume!!!” 😀

E atat de usor de facut si atat de simpla (el a preferat varianta fara ciocolata)…si e o modalitate minunata de a folosi gemurile care v-au iesit mai lichide decat va doreati 😛

Savurati-o cu placere, langa o cafea sau un pahar cu lapte rece!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 225 g gem moale de prune sau caise
  • 180 g zahar
  • 50 g ulei de cocos sau 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 30 g cacao
  • o lingurita rasa scortisoara pudra (optional)
In plus:
  • 280-300 g unt de arahide
  • 100 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit); se tapeteaza o forma de aprox. 28×20 cm cu hartie de copt.

Pentru blat, se amesteca intr-un bol incapator gemul moale, fluid (sunt sigura ca aveti prin camara gemuri care nu s-au legat foarte bine, cum am si eu 😛 ) impreuna cu zaharul. Nu aveti nevoie neaparat de mixer la reteta asta! Se adauga apoi uleiul de cocos, topit, sau uleiul vegetal si apa si se amesteca totul foarte bine. La sfarsit, se adauga amestecul uscat format din faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si praf de scortisoara. Se amesteca doar pana cand vedeti ca ingredientele s-au incorporat, dupa care se rastoarna in tava pregatita. Se niveleaza cu dosul unei linguri si se da la cuptor pentru cca. 20 de minute. Ca sa nu existe surprize, puteti face testul scobitorii (intepati blatul cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, blatul e gata).

Cand blatul e rece, se intinde untul de arahide cat mai uniform deasupra lui…si se poate felia :))

Bogdi o adora in felul asta!!!!

Prima muscatura 😀

Prajitura se presara cu ciocolata tocata (dupa ce ati feliat-o):

A iesit incredibil de buna!!!!

Si pentru ca nu m-am putut decide asupra sectiunii, v-am “atasat” doua, sper eu, la fel de apetisante :))

Sfat: puteti folosi piure de fructe (de mere) in locul gemului, daca nu aveti gem moale!




Inghetata vegana cu unt de arahide si banane

Cu aceasta inghetata vegana cu unt de arahide si banane imi iau ramas bun de voi, prieteni dragi…dar numai pentru cateva zile 🙂 Plecam in vacanta in curand, iar singurul lucru care imi vine-n minte acum e marea!!!! Marea albastra, cu valuri, pescarusi…

Va trimit cei mai dulci pupici (sa va tina de urat pana cand ma-ntorc 😀 ) si va doresc zile frumoase, nu excesiv de calduroase, cu portii mari de inghetata!!! :))

Va sfatuiesc sa faceti din start doua portii!!!

 

Ingrediente:

  • 100 g unt de arahide (cremos)
  • 3 banane mici, bine coapte (aprox. 180 g)
  • 15 g pudra de cacao
  • 1 lingura sirop de artar sau miere (lichida, nezaharisita)

 

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un bol inalt si se mixeaza cu mixerul vertical pana cand rezulta o crema spumoasa. Se pune la congelator pentru minim 3-4 ore, dupa care se poate servi in pahare sau boluri reci (le tineti 10 minute la frigider, inainte de a le umple).

E extraordinar de gustoasa!!!




Muffins de post cu unt de arahide

 

Aceste muffins de post cu unt de arahide nu vor fi doar pe placul iubitorilor de unt de arahide, cum e Bogdi meu drag 😀 , ci si al celor care nu stiu inca…daca sa il deteste sau sa-l iubeasca 😛

Untul de arahide, dupa coacere, e foarte putin prezent, gustul muffins-urilor imprumutand un “ceva” special, o aroma de alune coapte si caramel, ceva nedeslusit, dar incredibil de gustos!!!

Aici: Muffins cu unt de arahide veti gasi o alta varianta, la fel de delicioasa si non-vegana :))

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

– 180 g zahar (brun)

– 55 g ulei de cocos (presat la rece) sau ulei vegetal

– 125 g unt de arahide cremos

– 130 ml lapte de soia cu vanilie sau de migdale

– 220 g faina

– un praf de sare

– 1/2 lingurita pudra de scortisoara

– 1 lingurita bicarbonat

– 1 lingurita praf de copt

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartiute de hartie o forma de muffins.

Intr-un bol mai mare, se bate, cu ajutorul mixerului, ulei de cocos moale, tinut la temperatura camerei (il puteti “dezmorti” putin la microunde daca vreti) cu zaharul, untul de arahide si laptele de soia sau migdale. Adaugate pe rand, nu deodata 🙂

Intr-un bol mai mic, se amesteca impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de sare (cat luati cu trei degete) si scortisoara.

Amestecul uscat se cerne deasupra bolului mare si se amesteca bine cu o spatula sau lingura de lemn. Nu se insista cu amestecatul! Aluatul obtinut se toarna in formele pregatite (cate o lingura plina in fiecare forma). Nu se niveleaza! Se da la copt, in cuptorul incins, pentru cca. 25 de minute sau pana cand aluatul trece de testul scobitorii. Veti obtine niste muffins cu crusta crocanta si interior umed si sfaramicios, absolut delicioase!!!!

Nu va ingrijorati daca vedeti ca n-au crescut prea mult, pentru ca asa trebuie sa fie 🙂

Se lasa la racit in forme cca. 10 minute, dupa care se pot scoate:

Au o culoare minunata si miros incredibil!!! 😛

Hartia se dezlipeste foarte usor, muffins-urile pastrandu-si intacta forma:

Sectiunea e de vis!!! 😀

Pentru un aer mai special, mai festiv, le puteti aseza in hartiute colorate:

Vor arata extrem de bine si vor fi cu-o si mai mare pofta savurate!!! 😀




Cheesecake la tava cu ciocolata si unt de arahide

Untul de arahide nu e chiar pe placul oricui, astfel ca nu te poti comporta decat intr-un singur fel atunci cand vine vorba despre el: admiti ca il adori sau ca-l detesti!!! 😀 Bogdi meu drag il iubeste!!! De ziua lui, acum doi ani, cand era inca in “febra” Minecraft, i-am facut un tort pliiin cu unt de arahide. Astazi va arat un cheesecake la tava cu ciocolata si unt de arahide, pe care i l-am facut tot lui. Pentru ca asa am simtit eu ca ii pot ridica moralul, acum, in pragul tezelor si al stresului de final de an scolar. Si am avut dreptate: i-a placut la nebunie!!!! :))

 

Ingrediente:

Blat de biscuiti:
  • 380 g biscuiti (cu unt)
  • 200 g unt
Umplutura:
  • 125 g unt de arahide
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra (minim 50 % cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 500 g branza Quark
  • 60 g amidon (sau 50 g faina)
  • 100 ml lapte
In plus:
  • 150 g nuci caju

 

!!! Daca va place cum arata si va face rau cu ochiul 😀 , dar nu va place untul de arahide, inlocuiti-l cu aceeasi cantitate de nutella. N-am incercat, dar ma gandesc ca ar fi idee buna!!! Dati-mi de stire, va rog, daca il incercati in felul asta!!! De asemenea, daca nu gasiti Quark, folositi 250 g crema de branza (Philadelphia)+250 g iaurt gras (cremos).

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol). Se unge o forma de aprox. 20 x 30cm cu ulei.

Se piseaza biscuitii la robot sau se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul de lemn. Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii. Compozitia se rastoarna in forma pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri. Se da la cuptor pentru cca. 7 minute, dupa care se scoate si se lasa deoparte. Nu stingeti cuptorul!

Pentru umplutura, se rupe ciocolata (si cea cu lapte si cea neagra) in bucatele si se amesteca cu smantana dulce, lichida. Se pun intr-o craticioara si se tin pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Se adauga untul de arahide in ciocolata fierbinte si se amesteca totul foarte bine.

Separat, intr-un bol, se bat ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete); se adauga zaharul pudra si se amesteca cateva secunde bune, pana se spumeaza usor. Se toarna quark-ul si-apoi laptele amestecat cu amidonul, putin cate putin, ca si la budinca. La sfarsit, se adauga compozitia de ciocolata si unt de arahide. Se toarna amestecul rezultat in forma, peste stratul de biscuiti copti si se scutura usor tava, pentru a obtine o suprafata neteda. Nucile caju (puteti folosi alune sau nuci) se toaca cu cutitul si se presara, cat mai uniform, deasupra cheesecake-ului.

Se coace cca. 35 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se pune apoi in frigider si se lasa peste noapte.

A doua zi, se feliaza in bucati potrivite, care se pot orna cu ciocolata topita, si se savureaza!!!! 😀

Trandafirii nostri mi-au inspirat si-nveselit postarea:

Pentru Bogdi meu drag…si pentru voi 🙂




Tort Minecraft cu unt de arahide

Cele mai bune torturi ale mele sunt cele de la ziua lui Bogdi 😀 , si e si firesc sa fie asa, dar tortul de anul asta le intrece pe toate!!! M-am ghidat dupa cele doua lucruri foarte importante, de-acum, din viata lui Bogdi: jocul Minecraft si untul de arahide. N-as fi putut alege, asadar, un alt tort de ziua lui decat un Tort Minecraft cu unt de arahide :))

Zece ani a implinit iubitul meu, zece ani frumosi, care ne-au umplut inimile, dar care-au trecut atat de repede!!!!!!! La multi ani, comoara mica!!!

De data asta am stiut ca trebuie sa fac ceva memorabil, si pot spune ca am reusit, pentru ca Bogdi a avut o petrecere minunata, cu multi copii si veselie, cum n-a mai fost pana acum. Au jucat “prinsa” prin gradina, au cazut si-au ras, au inventat jocuri si ascunzatori pentru diamantele lor pretioase (le-au decupat si le-au colorat chiar ei), au spart pinata cu fata de creeper si si-au umplut buzunarele cu bomboane. Si-au preparat pana si pizza, tot creeper, desigur, 😀 , ei singuri, si au sarit in trambulina pana s-a innoptat de-a binelea. Ador zilele de nastere ale lui Bogdi si iubesc sa il vad fericit!!!!!!

Tortul a fost incredibil, si nu doar pe gustul lui Bogdi, ceea ce m-a incantat peste masura!!! Va redau mai jos cantitatile pentru un singur tort, desi eu am facut doua :))

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 400 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 pachetel praf de copt (10 g)
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar
  • un praf de sare
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 280 ml lapte batut
  • 150 ml ulei
  • 250 ml cafea sau apa fierbinte
Pentru crema de ciocolata cu unt de arahide:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 350 g unt de arahide
  • 1 lingura zahar pudra
  • 120 g unt (80 % grasime)
Glazura de ciocolata:
  • 2, 3 linguri de crema cu unt de arahide
  • 100 g ciocolata amaruie (minim 50% cacao)
Crema de unt:
  • 150 g unt gras (80 % grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • colorant verde
In plus:
  • 1 borcan jeleu de struguri sau dulceata de zmeura/capsuni ori gem de fructe de padure
  • 100 g nuca de cocos colorata in verde

 

Intai si-ntai vreau sa va arat personajele acestei povesti, figurinele din martipan pe care le-a facut Cipi, cu un pic de ajutor de la scumpa de Ralu, si care il reprezinta pe Bogdi, as Steve 🙂

Pe Creeper si, evident, niste TNT-uri :))

Si nu in ultimul rand, pe cainele lui din joc, si din viata reala, fiindca Bogdi are o minune de ciobanesc german de care n-am mentionat nimic pana acum :))) …si pe care il cheama Rafi (o sa vi-l arat zilele astea):

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).

Pentru blat, pregatiti ingredientele uscate, cernand intr-un bol incapator faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea (cat luati cu trei degete). Intr-un alt bol, bateti ouale cu uleiul si laptele batut. Separat, amestecati zaharul cu apa fierbinte (sau cafea) si praful de cacao. Veti obtine un sos apetisant de cacao, pe care il veti adauga compozitiei cu oua. Amestecati usor si turnati totul peste ingredientele uscate. Nu exagerati cu amestecatul ingredientelor, dar fiti atenti sa se incorporeze bine. Tapetati cu hartie de copt o forma (patrata) de copt de aprox. 24 cm/24 cm. Rasturnati in tava compozitia si nivelati. Coaceti blatul cca. 50 de minute. Scoateti apoi tava din cuptor si lasati blatul sa se raceasca. Cand e rece, taiati-l pe doua niveluri, obtinand astfel 3 blaturi subtirele.

Pentru crema, rupeti ciocolata in bucati si puneti-o intr-un vas la bain-marie impreuna cu frisca nebatuta. Lasati doar pana se topeste si amestecati des. Scoateti vasul din baia de aburi si lasati deoparte sa se racoreasca putin. Bateti cu mixerul untul de arahide impreuna cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, in bucati, si amestecati energic cu mixerul. La final, turnati ciocolata topita si amestecati pana se incorporeaza. Puneti deoparte 2, 3 linguri de crema pentru glazura.

Asamblati tortul: puneti un blat pe un platou si inchideti in jurul lui inelul detasabil al tortului. Daca nu aveti o forma cu inel, nu va faceti griji, puteti cladi tortul si fara. Insiropati usor blatul cu un sirop simplu din apa si zahar si ungeti-l cu 2, 3 linguri de gem sau dulceata de fructe, apoi cu o parte din crema. Procedati la fel pana se termina blaturile si crema. Acoperiti marginile tortului cu glazura de ciocolata formata din crema de unt de arahide pusa deoparte, amestecata cu ciocolata amaruie topita. Ungeti suprafata tortului, si putin pe laterale, cu crema de unt, preparata astfel: frecati untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Puneti cateva picaturi de colorant verde si amestecati bine. Presarati nuca de cocos verde si asezati figurinele de martipan. Eu le-am sprijinit de cateva “cuburi” cu crema de unt de arahide.

 

Tortul Minecraft, pe masa, sub privirile uimite ale copiilor:

Dupa ce Bogdi a suflat in lumanari, a inceput dezmatul 😀

A fost cu adevarat delicios!!!!

Aici l-am surprins a doua zi dimineata:

Mi-ar fi placut sa-l fi putut gusta si voi!!! Si sa fi fost cu noi la party!!!!!! 😀

 

Aici e panoul cu “La multi ani” pe care i l-au facut prietenele, si vecinele in acelasi timp 😛 , lui Bogdi:

Si catelul de carton:

Si creeperul pe bat, pe care Bogdi l-a “purtat” ca masca:

Si celebrul Herobrine, de pus pe cap :))

Iar aici sint cateva poze cu Pizza Creeper, dupa o idee vazuta pe net:

Pe langa toate nebuniile astea, le-am mai facut copiilor saratelele mele delicioase cu cascaval si doua tavi de crenvursti in foitaj :))

Pinata am lasat-o la final, fiindca atunci a fost momentul ei de glorie 😛

Sper ca v-a placut la petrecere, va asteptam si la anu’!!!!!!




Negresa cu unt de arahide si ciocolata

[shashin type=”photo” id=”16680″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Astazi este ziua lui Bogdi, iubitul meu frumos, care a implinit 10 ani!!!!!!! Si ca de obicei, am fost, de la inceputul zilei si pana acum, foarte emotionata. Si foarte fericita. Cea mai fericita mamica din lume!!!!!!

Si-a dorit de ziua lui un tort Minecraft, si-l va avea :D, dar nu acum ci sambata, cand va fi marea petrecere. Astazi i-am facut o prajitura cu unt de arahide si ciocolata, fiindca iubeste untul de arahide. A fost atat de incantat cand a venit de la scoala si a vazut surpriza. Tare mult i-a mai placut!!! Atat de mult, incat nu am mai apucat sa las prajitura la frigider sa aiba un pic de tinuta :P. Stiu ca stiti ca nu asta conteaza, ci gustul, care e absolut minunat :D, asa ca nu mai insist cu asta. Sper doar s-o incercati si sa va placa la fel de mult!!!

La multi ani, copil frumos si cuminte, te iubim mult, mult!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 120 g. unt (80 % grasime)

– 150 g. zahar

– 3 oua mari

– un praf de sare

– 120 g. faina

– 40 g. cacao

– 1 lingurita rasa praf de copt

– 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu

– 100 g. ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Pentru crema:

– 350 g. unt de arahide (un borcan)

– 50 g. zahar pudra

 

Pentru glazura de ciocolata:

– 300 g. ciocolata cu 50% cacao

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 170 grade C. (foc potrivit).

Pentru blat, se topeste untul si se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu zaharul, cu ajutorul unui mixer, pana se spumeaza usor (cca. 2 minute). Faina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul se cern impreuna. Se adauga un ou in compozitia cu unt, 3-4 linguri din amestecul uscat, inca un ou, si tot asa pana se termina ingredientele pentru blat. Se amesteca usor dupa fiecare transa. La sfarsit, se adauga ciocolata tocata (eu am maruntit-o la blender). Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt de cca. 20 x 30cm. Se niveleaza si se coace aproximativ 35 de minute.

Pentru crema, se amesteca untul de arahide cu zaharul pudra. Cand blatul e gata, se scoate si se lasa la racit. Se intinde deasupra lui untul de arahide dulce, cat mai uniform.

Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie sau in microunde;  se lasa sa se racoreasca 1-2 minute, dupa care se toarna peste crema cu grija, incepand din mijlocul prajiturii. Se intinde usor cu lama unui cutit lat, dar fara sa se insiste prea mult, se va aseza frumos, singura.

Cand o serviti, o taiati neaparat cu un cutit (bine ascutit) tinut in apa fierbinte. Se sterge lama cutitului inainte de a taia. In felul asta veti obtine niste cuburi delicioase si frumoase 🙂

[shashin type=”photo” id=”16681″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Revin peste cateva zile cu tortul!!!!!!!!! :))




Fursecuri cu unt de arahide

Aceste fursecuri cu unt de arahide sunt nemaipomenit de gustoase!!! Si se pot foarte usor transforma intr-un desert de post, daca inlocuiti untul cu margarina 🙂

Sunt delicioase, fara nici o exagerare, asa ca va invit sa va indulciti macar o data cu ele!!!

 

Ingrediente pentru cca. 30 de fursecuri

  • 200 g unt sau 150 g margarina
  • 2 linguri mari unt de arahide (cu varf)
  • 80 g zahar pudra
  • 30 g zahar tos
  • 220 g faina
  • 200 g arahide nesarate (merg si sarate, da’ atunci le scuturati un pic 😀 )

 

Mod de preparare:

Frecati la un loc untul (sau margarina) si untul de arahide, cremos, pana obtineti o pasta moale:



Incorporati zaharul pudra:


…si faina:


Amestecati bine si lasati compozitia rezultata la frigider pentru minim 30 de minute (cu cat stau mai mult cu-atat se fragezesc mai tare):



Formati din amestecul obtinut 30 de bile de marimea unei nuci (daca compozitia vi se pare lipicioasa, pudrati-va usor mainile cu faina…la mine n-a fost cazu’ 😛 )


Asezati-le, pastrand spatii mai mari intre ele, in tava tapetata cu hartie de copt.
Turtiti bilele cu varful degetelor sau cu un cutit paleta; presati usor arahidele pe fiecare fursec (puteti fi mai generosi cu arahidele, eu nu aveam prea multe si m-am limitat la una 😛 )


Coaceti la 180 grade C (foc potrivit) timp de 15-18 de minute sau pana cand devin usor crocante:


Lasati sa se raceasca in tava de copt timp de 10 minute, apoi mutati-le pe un platou:


Serviti cu pofta maaare, cum a facut Bogditu’ meu scump :)))




Salam de biscuiti cu unt de arahide


 

V-am spus deja ca “prajitura” mea de post preferata este salamul de biscuiti, nu?! 😛 Acum, iata, va puteti delecta si cu varianta cu unt de arahide: salam de biscuiti cu unt de arahide!

Delicios, in ambele feluri!!!!

 

Ingrediente:

  • 500 g rahat maruntit (se taie marunt cu cutitul sau se toaca la robot cu putina apa)
  • 800 g biscuiti (o parte se rup in bucatele mai mari, iar restul se dau prin masina de macinat nuca sau la robot)
  • 250 g nuca, taiata in bucatele mici sau macinata (rumenita putin la cuptor, in prealabil)
  • 250 g margarina
  • 2 linguri mari unt de arahide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 3-4 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Rahatul maruntit se pune pe foc mic cu apa cat sa-l acopere, si se amesteca incontinuu, pana se topeste si rezulta un sirop gros. Se da deoparte si se adauga pachetul de margarina. Se amesteca pana se topeste. Se incorporeaza restul ingredientelor( se lasa o mana-doua de biscuiti macinati deoparte). Pe folie de aluminiu se presara biscuitii macinati si se aseaza crema. Se ruleaza si se da la frigider.

Untul de arahide ii da intr-adevar un gust deosebit 🙂

Aici l-am rulat in graba fiindca Bogdi era deja cu unul in mana :))) …initial, erau 3 bucati… 😀

Deliciosss!!!
Reteta preluata de la Irina



Muffins cu unt de arahide

Am incercat multe retete de muffins, stiti voi prea bine, dar aceste muffins cu unt de arahide au fost o revelatie!!!!!! 😀

 

Ingrediente pentru 12 bucati:
– 200 g faina
– 2 1/2 lingurite praf de copt
– 100 g ciocolata taiata marunt
– 100 g arahide tocate
– 1 ou mare
– 120 g zahar
– 120 g unt de arahide
– 60 ml ulei
– 250 ml lapte batut

 

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade (foc potrivit). Ungeti formele de briose cu unt si puneti in ele hartia pentru copt:


Se pregateste ciocolata, adica se taie in cubulete:


Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt (ar fi minunat daca le-ati cerne mai intai), ciocolata si 60 g arahide:


Bateti oul si amestecati-l cu zaharul, untul de arahide, uleiul si laptele batut:


Rezulta o compozitie spumoasa si apetisanta 🙂


Incorporati faina in masa cu ou si amestecati bine, dar nu exagerati!


Asa arata coca la final:


Turnati coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3:


Presarati deasupra restul de alune tocate (eu nu le-am mai pus) si puneti muffins-urile la copt pentru cca. 20 de minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 10 minute sa se raceasca si abia dupa aceea le scoateti din forma:


Le puteti servi calde sau reci:


Sectiune: