Fazan la cuptor


O reteta minunata si foarte usor de preparat…mai ales daca te alegi, pe neasteptate, cu un fazan ๐Ÿ˜›
Initial m-am gandit sa-i fac, din nou, lui Bogdi o supica delicioasa din el (cu pateul de rigoare :P) dar dupa ce am frunzarit cartea de bucate a Sandei Marin, am optat pentru o alta varianta, si anume cea pe care am sa v-o dezvalui aici, in doar cateva cuvinte (si-o poza ๐Ÿ˜€ )…fazan inabusit ๐Ÿ™‚

Ingredientele sint pentru 2 fazani, eu insa neavand decat unul, m-am conformat…si am purces la injumatatirea retetei ๐Ÿ˜›
De redat, insa, am sa v-o redau exact asa ca-n carte ๐Ÿ˜‰

Ingrediente:

– 2 fazani
– 300 g. slanina
– 1 ceapa mijlocie
– 1 ceasca zeama de carne
– 1/2 pahar de vin alb
– sare
– 1 catel de usturoi

Se freaca cu usturoi fundul unei cratite (eu l-am taiat feliute si l-am lasat acolo cu totul :P)
Se aseaza felii subtiri de slanina si ceapa.
Se curata fazanii, se invelesc in felii de slanina (legate cu o sfoara de bucatarie )
Se dau la cuptor iar cand incep sa se rumeneasca, se toarna ceasca de zeama de carne si vinul alb. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce carnea e frageda. Se potriveste de sare.
Se scot atele cu care a fost legata slanina; se aseaza slanina pe farfurie, deasupra se pun fazanii si se servesc cu garnitura preferata (noi ne-am delectat cu o portie de spanac ๐Ÿ™‚ )
Sosul care a ramas in cratita, se curata de grasime, se trece prin sita si se serveste…in sosiera, daca se nimereste sa serviti minunatia intr-un moment mai special ๐Ÿ˜› …sau direct peste bucatile de carne, cum am facut noi :))

Deosebit si delicios la maxim!!!